Ratliff, Ν. Μ., & Bazmadelis, Α. (2017). Directory of Music Libraries and Collections in Greece. Thessaloniki: Greek Society for Music Education.

ISBN: 978-960-89847-7-6

Έχουμε τη μεγάλη χαρά να φιλοξενούμε στις εκδόσεις της Ε.Ε.Μ.Ε. μία ιδιαίτερα σημαντική μελέτη με θέμα τις Μουσικές Βιβλιοθήκες και Συλλογές της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα Ευρετήριο Μουσικών Βιβλιοθηκών και Συλλογών που αποτελεί μία δουλειά που ξεκίνησε προς τα τέλη της δεκαετίας του 1970 από το φιλέλληνα Μουσικό Βιβλιοθηκονόμο και Διευθυντή της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου του Maryland, Neil Ratliff. Το εγχείρημα αυτό ξεκίνησε με την συνδρομή και υποστήριξη του Πανεπιστημίου της Iowa, του National Endowment for the Arts και της Διεθνούς Ένωσης Μουσικών Βιβλιοθηκών και Αρχείων. Το Ευρετήριο συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε, μετά το θάνατο του το 1994, από τον Άρη Μπαζμαδέλη, Μουσικό Βιβλιοθηκονόμο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στο Ευρετήριο περιλαμβάνονται 244 Βιβλιοθήκες και Συλλογές στην Ελλάδα, που κατέχουν μουσικό υλικό αξιόλογο για μουσική έρευνα. Επίσης περιλαμβάνεται βιβλιογραφία σχετική με τις Βιβλιοθήκες και το υλικό τους από τον 19ο και τον 20ό αιώνα, όπως και μία εισαγωγική καταγραφή της ιστορικής πορείας και των ειδών των Μουσικών Βιβλιοθηκών και Συλλογών στην Ελλάδα.

 

Ευχαριστούμε θερμά τον συνεπιμελητή της έκδοσης, Άρη Μπαζμαδέλη, για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε και ευχόμαστε στο βιβλίο αυτό να είναι καλοτάξιδο!

 

Σας παρουσιάζουμε την ηλεκτρονική εκδοχή του βιβλίου.

Για παραγγελίες της έντυπης μορφής της μελέτης επικοινωνήστε με την Ε.Ε.Μ.Ε. στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

2652

Εκδήλωση ενημέρωσης-συζήτησης

για τις εισαγωγικές εξετάσεις για τα Μουσικά Σχολεία και την προετοιμασία των υποψηφίων

 

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου, και ώρα 19:00-21:00 σας καλούμε στην εκδήλωση ενημέρωσης-συζήτησης σχετικά με τις εισαγωγικές εξετάσεις για τα Μουσικά Σχολεία και την προετοιμασία των υποψηφίων. Φιλοξενούμενες ομιλήτριες είναι η Δρ. Γεωργία Μαρία Τσερπέ, Σχολική Σύμβουλος Μουσικών Κ. Μακεδονίας, και η Δρ. Χαρά Κατσώχη, Εκπαιδευτικός ΠΕ. 16. 

Η συνάντηση απευθυνεται σε εκπαιδευτικούς μουσικής και σε γονείς υποψηφίων μαθητών μουσικών σχολείων.

Θα μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

 

Χώρος: Αίθουσα εκδηλώσεων Ε.Ε.Μ.Ε. (Ερμού 7, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

2651

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευσηaugo

εύχεται το μήνυμα της Ανάστασης να γεμίσει τις καρδιές μας

με αγάπη, πίστη, ειρήνη και αισιοδοξία.

Καλό Πάσχα και καλές γιορτές!

2642

Εργαστήρι 10 ωρών:

Συνθέτοντας με ήχους - Η σχολική προσέγγιση

Εισηγητής: Θεόδωρος Λώτης

Ημερομηνία: Σάββατο 22 Απριλίου: 10:00-15:00 & Κυριακή 23 Απριλίου 10:00-15:00 ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Θα ανακοινωθεί σύντομα η νέα ημερομηνία

Χώρος: Αίθουσα της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ερμού 7, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη)

Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς μουσικής της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο μουσικό.

Τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει, με τη συνεργασία σχολείων και πανεπιστημίων, η διαμόρφωση μεθοδολογιών που θα επιτρέπουν σε μαθητές την κατανόηση του ηχητικού περιβάλλοντος στο οποίο ζουν και τη σύνθεση μικρών έργων/ηχοτοπίων με τη χρήση σχετικής τεχνολογίας και ήχων του περιβάλλοντος. Αυτές οι μεθοδολογίες βασίζονται κυρίως σε δύο πυλώνες: στο σολφέζ των ηχητικών αντικειμένων του Pierre Schaeffer και στην πρακτική προσέγγιση της ακουστικής οικολογίας και των ηχοτοπίων του Murray Schafer. Οι δύο αυτοί πυλώνες αποτελούν τη βάση για τη διαμόρφωση κριτηρίων με τα οποία οι μαθητές κατανοούν και περιγράφουν τα ηχητικά φαινόμενα και τις μουσικές τους εφαρμογές, σχεδιάζοντας παράλληλα ομαδικά παιγχνίδια με τους δασκάλους τους με σκοπό το μουσικό αυτοσχεδιασμό και τη σύνθεση μουσικής.

Μια ομάδα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστήμιου, σε συνεργασία με καθηγητές και μαθητές ενός σχολείου στην Κέρκυρα, εφάρμοσε παρόμοιες μεθοδολογίες στη διάρκεια του σχολικού έτους και στα πλαίσια των μαθημάτων/projects. Οι μαθητές και οι δάσκαλοί τους βγήκαν από τις τάξεις, αφουγκράστηκαν το ηχητικό τους περιβάλλον, συζήτησαν για αυτό, αναγνώρισαν κυριολεκτικές και μεταφορικές σημασίες, ηχογράφησαν τους ήχους του, το επεξεργάστηκαν και το μορφοποίησαν παραλλάσοντας τις σημασίες του. Το αποτύπωσαν στον μαυροπίνακα και το ανάλυσαν στον υπολογιστή τους. Τέλος, συνέθεσαν μικρά μουσικά έργα ηχοτοπίων. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι όλοι οι ήχοι επιλέχθηκαν, ηχογραφήθηκαν, αναλύθηκαν και κατηγοριοποιήθηκαν από τους ίδιους τους μαθητές. 

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν οι παραπάνω μεθοδολογίες και θα συζητηθούν οι έννοιες της τέχνης των ήχων και του ηχοτοπίου, της ηχητικής αντίληψης και της ηχητικής επεξεργασίας και διάδρασης. Οι συμμετέχοντες θα έχουν μαζί τους τον υπολογιστή τους και ακουστικά.

 

Θέσεις περιορισμένες.

Εγγραφή με πληρωμή μέχρι τις 11 Απριλίου 19 Απριλίου: 40€ για τα μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. και 60€ για τα μη-μέλη.

Πληρωμή από τις 12 Απριλίου 20 Απριλίου: 50€ για τα μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. και 70€ για τα μη-μέλη.

Για την εγγραφή σας στο εργαστήρι συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα: 

https://goo.gl/forms/FId8hKe7rjpP6TIC3

Τρόποι πληρωμής: 

(α) Στα γραφεία της Ε.Ε.Μ.Ε., Ερμού 7, κάθε Σάββατο 4 μ.μ. - 6 μ.μ.

(β) με κατάθεση στο λογαριασμό:Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση, Εθνική Τράπεζα Ελλάδος,

IBAN: GR06 0110 2230 0000 2234 8020 557

με αναγραφή του ονοματεπώνυμου του αποστολέα και τη σημείωση: Συμμετοχή στο εργαστήρι του Θ. Λώτη

 

 

2634

Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε ότι κυκλοφόρησε ο τόμος των Πρακτικών του 7ου Συνεδρίου της Ε.Ε.Μ.Ε. (27-29 Νοεμβρίου 2015, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης).

Μπορείτε να κατεβάσετε ολόκληρο τον τόμο ή να  ανατρέξετε σε συγκεκριμένους εισηγητές/άρθρα των Πρακτικών.

Καλή σας ανάγνωση!

2635

Σεμινάριο 8 ωρών:

Μουσική Τεχνολογία: Εύρεση και επεξεργασία μουσικής για τη διδασκαλία μουσικών συνόλων, με τη χρήση Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Εισηγητής: Τάσος Κολυδάς

Ημερομηνία: Σάββατο 8 Απριλίου: 11:00-15:00 & Κυριακή 9 Απριλίου 11:00-15:00

Χώρος: Αίθουσα της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ερμού 7, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη)

Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Περιεχόμενο του εργαστηρίου

Το εργαστήριο αφορά στη διδασκαλία του μαθήματος της μουσικής σε Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και γενικά στη διδασκαλία μουσικών συνόλων με όργανα ή/και φωνές. Το μουσικό υλικό που θα χρησιμοποιηθεί, προέρχεται κυρίως από την έντεχνη ευρωπαϊκή μουσική και τη αγγλόφωνη εμπορική μουσική.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν καλές τεχνικές και μέθοδοι, ώστε ο εκπαιδευτικός να είναι σε θέση να αντεπεξέλθει στην πρόκληση της εύρεσης μουσικού υλικού, εξοικονομώντας χρόνο και κόστος. Η αναζήτηση των συνθέσεων, η επιλογή της κατάλληλης εκδοχής, η επεξεργασία και η προσαρμογή της παρτιτούρας που καταλήγει τελικά στα χέρια του μαθητή, συχνά απαιτούν από τον εκπαιδευτικό ιδιαίτερες δεξιότητες και χρόνο. Η σύγχρονη τεχνολογία παρέχει, πλέον, πολύτιμα εργαλεία προς αυτήν την κατεύθυνση: οι εφαρμογές ανοιχτού κώδικα (ελεύθερο λογισμικό), οι γλώσσες συμβολικής αναπαράστασης της μουσικής, οι διεπαφές μεταξύ μουσικών εφαρμογών, το Διαδίκτυο, όλα αυτά παρέχουν λύσεις στα προβλήματα του εκπαιδευτικού, με τρόπο που θα ήταν αδιανόητος πριν από λίγα χρόνια.

Για την παρακολούθηση του εργαστηρίου, δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα σε επίπεδο υλικού (hardware), καθώς οι εφαρμογές που θα παρουσιαστούν παρέχονται δωρεάν για όλα τα λειτουργικά συστήματα.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα δοθούν απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

  • Πώς να επιλέξω κατάλληλο λογισμικό για τις ανάγκες μου ως εκπαιδευτικός;

  • Γιατί να επιλέξω λογισμικό ανοιχτού κώδικα;

  • Ποιες εφαρμογές υπάρχουν διαθέσιμες;

  • Τι μπορώ να κάνω με αυτές;

Θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες εφαρμογών ανοιχτού κώδικα να πραγματοποιούν εργασίες που θα απαιτούσαν την αγορά εμπορικού λογισμικού αξίας πολλών εκατοντάδων ευρώ. Οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση μετά το τέλος του σεμιναρίου:

  • να δημιουργούν παρτιτούρα σε σύντομο χρονικό διάστημα και να την προσαρμόζουν στις ανάγκες ενός μουσικού συνόλου (πάρτες, σπαρτίτο κ.λπ.)

  • να ανοίγουν παρτιτούρες από Finale και να τις επεξεργάζονται στο Musescore

  • να εξάγουν τον ήχο από video

  • να επεξεργάζονται ηχογραφήματα (κοπή/ραφή, αλλαγή τόνου, tempo, έντασης)

  • να ηχογραφούν μέσω του υπολογιστή, να μετατρέπουν και να διανέμουν μέσω διαδικτύου τα ηχογραφήματά τους

  • να προσθέτουν εφέ (reverb, compression) σε ηχογραφήματα

Θα διανεμηθεί CD με προγράμματα.

 

Θέσεις περιορισμένες.

Εγγραφή με πληρωμή μέχρι τις 3 Απριλίου: 30€ για τα μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. και 50€ για τα μη-μέλη.

Πληρωμή μετά τις 4 Απριλίου: 40€ για τα μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. και 60€ για τα μη-μέλη.

Για την εγγραφή σας στο εργαστήρι συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:
https://goo.gl/forms/I0mOl7b08TIzOqaS2

Τρόποι πληρωμής:
(α) Στα γραφεία της Ε.Ε.Μ.Ε., Ερμού 7, κάθε Σάββατο 4 μ.μ. - 6 μ.μ.

(β) με κατάθεση στο λογαριασμό:Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση, Εθνική Τράπεζα Ελλάδος,
IBAN: GR06 0110 2230 0000 2234 8020 557
με αναγραφή του ονοματεπώνυμου του αποστολέα και τη σημείωση: Συμμετοχή στο εργαστήρι του Κολυδά

 

 

2625

Νέα ημερομηνία για την 18η εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Ε.Ε.Μ.Ε.

Η Γενική Συνέλευση της των μελών της Ε.Ε.Μ.Ε. και η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και ελεγκτικής επιτροπής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Νοεμβρίου  στις 8 το βράδυ στα γραφεία της Ένωσης στη Θεσσαλονίκη στην οδό Ερμού 7 τρίτος όροφος.

Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη για τη συνέχιση τουυ σημαντικού έργου της Ε.Ε.Μ.Ε. 

 Τα  θέματα ημερησίας διάταξη είναις:

1. επικύρωση των πρακτικών  της προηγούμενης  Γενικής Συνέλευσης

2. απολογισμός δράσεων του απερχόμενου ΔΣ

3. Οικονομικός απολογισμός

4. απολογισμός δράσεων των ομάδων εργασίας

5. ενεργοποίηση ομάδων εργασίας

6. προγραμματισμός νέων δράσεων

7. 7ο Συνέδριο της Ε.Ε.Μ.Ε.

8. προτάσεις μελών

9. εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ και  ελεγκτικής επιτροπής

Υποψηφιότητες  για το ΔΣ και της  ελεγκτική επιτροπή γίνονται δεκτές μέχρι το Σάββατο 1 Νοεμβρίου στις 18.00 η ώρα

τηλέφωνο επικοινωνίας 2310858658 και 6939560404 και ηλεκτρονική διεύθυνση  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

262

Αφισα ΦΒ3

Όποιος νομίζει ότι ένα φυτό γεννιέται μόνο από το σπόρο ή από τη ρίζα ενός άλλου φυτού, είναι γελασμένος!
Όποιος πιστεύει ότι τα ανθοπέταλα κρύβουν ένα μήνυμα μόνο για τις μέλισσες, είναι ανίδεος.!
Ο κόσμος δεν είναι μόνο ότι βλέπουμε κι ούτε ήταν πάντα όπως είναι...

Ο κόσμος αλλάζει.. όπως θα ακούσετε μέσα από λαϊκές αφηγήσεις και μύθους για... φυτά!

Ελάτε με τα παιδιά σας να ακούσετε λαϊκούς μύθους και μελωδίες εμπνευσμένους από τον μαγευτικό κόσμο των φυτών!

Αφήγηση με συνοδεία μουσικών οργάνων από τη μουσικό-παραμυθού, Μαρία Γκόγκα.
Στο βιολί συνοδεύει ο Γιάννης Ποιμενίδης.

Είσοδος με οικονομική ενίσχυση της Ε.Ε.Μ.Ε.: 3 ευρώ

Ακολουθήστε την εκδήλωση και στο facebook.

2624

Αφισα ΓκαιτατζηΤL

Μια βραδιά διανθισμένη από τραγούδια σε στίχους Ελλήνων ποιητών και μουσική Ελένης Γκαϊτατζή

Την εκδήλωση πλαισιώνουν και τιμούν με την καλλιτεχνική προσφορά τους η Έλλη Χατζηκυριακίδου (σοπράνο), ο Θεόδωρος Πάντσιος (βαρύτονος) και η Ναταλία Καρυοφύλλη (πιάνο). 

Την παρουσίαση της εκδήλωσης, τα κείμενα και την απαγγελία των ποιημάτων επιμελείται και ερμηνεύει η Ελένη Γκαϊτατζή.

 

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, ώρα: 20:30

Χώρος: Αίθουσα εκδηλώσεων Ε.Ε.Μ.Ε. (Ερμού 7, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 Βιογραφικά συντελεστών

Ελένη Γκαϊτατζή

ΓκαιτατζηΓεννήθηκε στη Ζυρίχη. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε κιθάρα, πιάνο, μονωδία, μελοδραματική, σύνθεση και ενορχήστρωση σε Ωδεία τής Θεσσαλονίκης και των Αθηνών. Παρακολούθησε σεμινάρια-εργαστήρια σύγχρονης μουσικής για 3 χρόνια με τους Δημήτρη Αθανασιάδη, Θόδωρο Αντωνίου, κ.ά. Από το 1984 και μετά, δημοσιεύτηκαν σε λογοτεχνικά περιοδικά τής χώρας ποιήματα, δοκίμια και κριτικές της. Επιμελήθηκε εκδόσεις μουσικών και άλλων συγγραμμάτων. Από το 1987 διδάσκει, ως καθηγήτρια μουσικής, στη δημόσια και την ιδιωτική εκπαίδευση. Το 1988 ίδρυσε και διηύθυνε τη χορωδία τής Σχολής ΜΤΕΝΣ του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, το 2001 την Παιδική Χορωδία τού Ομίλου Unesco Ν. Πειραιώς & Νήσων, το 2004 το «Χορωδιακό Εργαστήρι» της και το 2016 τα μικρά γυναικεία φωνητικά σύνολα «ΑΡΜΟΝΙΑ». Μουσικά έργα της παρουσιάστηκαν σε: διάφορα μέρη τής Ελλάδας, Κύπρο, Αμερική, Γερμανία, Αγγλία. Έχει συνθέσει την Ελληνική Καντάτα «Οι Χαιρετισμοί τής Χίου» πάνω σε ποίηση του Δημήτρη Πιστικού, την Όπερα «Νέκυια» σε λιμπρέτο από μετάφραση (της λ ραψωδίας τής ομηρικής «Οδύσσειας») του ιδίου, μουσική για θέατρο (αρχαίο και σύγχρονο), έργα για φωνή, για πιάνο, για σύνολα οργάνων. Μελοποίησε ποιήματα των: Καβάφη, Καρυωτάκη, Παπαδιαμάντη, Πιστικού, Ρίτσου, Σεφέρη, κ.ά. Συνεργάζεται με το Κέντρο Σημειολογίας Θεάτρου τού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως μουσικοσυνθέτρια και είναι μέλος τής Ένωσης Μουσικοσυνθετών Στιχουργών Ελλάδος, του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, της Εταιρείας Παπαδιαμαντικών Σπουδών και του Φυσιολατρικού Πολιτιστικού Συνδέσμου Πειραιά «Ζήνων».

 

Έλλη Χατζηκυριακίδου (Σοπράνο)
Χατζηκυριακιδου ΕλληΓεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, όπου και ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές της. Συνέχισε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης απ’ όπου και πήρε τα πτυχία Θεωρητικών (Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας, Ενοργάνωσης, Ωδικής) και το δίπλωμα Μονωδίας στην τάξη της κας Κατερίνας Καρατζά με βαθμό Άριστα παμψηφεί. Επίσης έχει δίπλωμα Μελοδραματικής με βαθμό Άριστα παμψηφεί. Παράλληλα με τις σπουδές της συμμετέχει ως ενεργό μέλος σε σεμινάρια: Τραγουδιού με τους Α. Κοντογεωργίου, Γ. Μιχαηλίδη, Ι. Τρούσσα, G. Ravazzi. Θεωρητικών με τον Α. Μπαλτά και τον Ι. Ιωαννίδη Διεύθυνση Χορωδίας με τον Α. Κοντογεωργίου. Μελοδραματικής με τους Β. Νικολαΐδη και Pl. Kartralof. Έχει πάρει Α΄ βραβείο τραγουδιού στο διαγωνισμό Φ. Νάκα. Από το 1995 εμφανίζεται σε ατομικά ρεσιτάλ και συμμετέχει με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε παραγωγές Όπερας. Ερμήνευσε τους ρόλους: Belinda από το «Διδώ και Αινείας» του Purcell, Monica από το «Medium» του Menotti, Serafina από το «Il Campanello» του Donizzetti, Titania από το «Ονειρο καλοκαιρινή νύχτας» του Britten, Βασίλισσα της νύχτας από το «Μαγικό αυλό» του W.A.Mozart, Ολυμπιάδα από την «Ολυμπιάδα» του Σ. Κασσάρα, Nella από το «Gianni schicchi» του Puccini,   Pamina από το «Μαγικό αυλό» του W.A.Mozart, Αϊσέ από την ομώνυμη όπερα «Αϊσέ» του Κ. Σαμαρά. Συμμετείχε ως σολίστ σε έργα για ορχήστρα όπως το «Stabat mater» του G.B. Pergolesi, το «Gloria» του Α. Vivaldi, του Ν. Αστρινίδη, του Κ. Σαμαρά και άλλων συνθετών.


Θεόδωρος Πάντσιος (Βαρύτονος): ΠαντσιοςΣπούδασε στο Κ.Ω.Θ. και πήρε δίπλωμα Μονωδίας (τάξη Κίτσας Δαμασιώτη) και πτυχίο αρμονίας. Συνέχισε στην Ακαδημία “Mozarteum” του Salzburg και παρακολούθησε σεμινάρια με τους: Ernst Hoeflinger, Elisabeth Schwarzkopf, Christo Ludwig. Συνέπραξε σε πολλές συναυλίες και παραστάσεις όπερας με διάφορα σχήματα, ορχήστρες και οργανισμούς καθώς και σε ατομικά ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πραγματοποίησε πρώτες εκτελέσεις έργων Θεσσαλονικέων συνθετών, όπως Ν. Αστρινίδη, Κ. Νικήτα, Θ. Μιμίκου, Δ. Θέμελη, Σ. Κασσάρα, Κ. Σιέμπη. Συμμετείχε στην πρώτη εκτέλεση του ημιτελούς έργου του Μ. Χατζιδάκι “Επιτάφιος” (1958) σε ποίηση Ι. Βαρβιτσιώτη σε επεξεργασία Γ. θέμελη. Διετέλεσε μέλος και σολίστ της χορωδίας “Μακεδονία” την οποία ίδρυσε ο Μίκης Θοεδωράκης και διηύθυνε ο Αντώνης Κοντογεωργίου. Δίδαξε Μονωδία και μελοδραματική στο “Σύγχρονο Ωδείο” και στο “Δημοτικό Ωδείο” Θεσσαλονίκης.

 

ΚαρυοφυλληΚαρυοφύλλη Ναταλία (Πιανίστα)
Γεννήθηκε στο Καζαχστάν. Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές από μικρή ηλικία. Ολοκλήρωσε τις μουσικές σπουδές στο Κράσνονταρ της Ρωσίας από το Κρατικό Ινστιτούτο Πολιτισμού στην ειδικότητα πιάνο και συνοδείας. Εμφανίζεται σε ατομικά ρεσιτάλ.Συνοδεύει μαθητές πτυχιακών και διπλωματικών εξετάσεων. Σήμερα εργάζεται στο 1ο Γυμνάσιο Κουφαλίων ως καθηγήτρια μουσικής.

 

 

 Ακολουθήστε την παράσταση και στο facebook.

2622