Η βιβλιοθήκη της Ε.Ε.Μ.Ε. ανανεώθηκε!

Γύρω στους 1000 τίτλους μουσικοπαιδαγωγικών και μουσικών βιβλίων και περιοδικών.

Πιο συγκεκριμένα θα βρείτε:

- Πληθώρα βιβλίων που σχετίζονται με το πεδίο της μουσικής παιδαγωγικής, τόσο θεωρητικής προσέγγισης όσο και πρακτικής, με προτάσεις εφαρμογών.

- Παρτιτούρες για διάφορα όργανα, φωνή και οργανικά σύνολα. 

- Μεθόδους διδασκαλίας οργάνων. 
- Επιστημονικά περιοδικά (International Journal of Music Education, Keyboard Companion, Μουσικοτροπίες, Ρυθμοί κ.α.). 
- Διδακτορικές διατριβές μελών της Ε.Ε.Μ.Ε.

- Πρακτικά ημερίδων, συνεδρίων, συμποσίων. 

- Αναλυτικά προγράμματα, εκδόσεις του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου καθώς και πλήρη σειρά με τα σχολικά βιβλία μουσικής της Κύπρου που χρησιμοποιούνται στην προσχολική, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

- Πλήρη σειρά από 55 cds με τίτλο «Μουσικές του Κόσμου», που επιμελήθηκε η Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 
- Διάφορα μη επιστημονικά μουσικά περιοδικά (χωρίς καταλογράφηση).

Αναλυτικός κατάλογος της βιβλιοθήκης της Ε.Ε.Μ.Ε.

Το Αρχείο Πιανιστικού Ρεπερτορίου Ελλήνων Συνθετών αποτελεί ένα από τα πλέον φιλόδοξα σχέδιά της Ο.Ε.Π.Π. και της Ε.Ε.Μ.Ε. που ξεκίνησαν πριν από δέκα περίπου χρόνια υπό την εποπτεία της τότε επικεφαλής της ομάδας Λιάνας Χαρατσής. Το Αρχείο περιλαμβάνει αντίτυπα 361 έργων Ελλήνων συνθετών για πιάνο ποικίλου αισθητικού προσανατολισμού και βαθμού τεχνικής-ερμηνευτικής δυσκολίας. Το Αρχείο περιλαμβάνει τόσο έργα που έχουν εκδοθεί από εκδοτικούς οίκους της Ελλάδας ή του εξωτερικού όσο και ανέκδοτα έργα, εξουσιοδοτημένα αντίτυπα των οποίων έχουν εκχωρηθεί στην Ε.Ε.Μ.Ε. από τους συνθέτες τους. Το Αρχείο αποτελεί μία σπάνια πηγή πρωτογενούς μουσικού υλικού που προσφέρεται για έρευνα και ως εκ τούτου η οργάνωση και ταξινόμησή του αποτελεί αναμφίβολα ένα σημαντικό βήμα για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των μελών της Ένωσης στο περιεχόμενό του. Μολονότι τα αντίτυπα των έργων του Αρχείου δεν διατίθενται για δανεισμό, προσκαλούμε τα μέλη της Ένωσης να το επισκεφτούν και να το εξερευνήσουν αφού συμβουλευτούν τον πλήρη κατάλογό του που έχει αναρτηθεί στην παρούσα ιστοσελίδα.

Αναλυτικός κατάλογος Αρχείου Πιανιστικού Ρεπερτορίου Ελλήνων Συνθετών.

Για την καταλογογράφηση της βιβλιοθήκης της Ε.Ε.Μ.Ε. ευχαριστούμε θερμά την Κλειώ Παπαδιά, τη Μαρία Γεροσίμου και την Χριστίνα Τσίγκα.

Για τον κατάλογο του Αρχείου Πιανιστικού Ρεπερτορίου Ελλήνων Συνθετών, που έγινε με την επίβλεψη του κ. Πέτρου Βούβαρη, ευχαριστούμε την Κλειώ Παπαδιά και τη Μαρία Γεροσίμου.

Δικαίωμα δανεισμού έχουν όλα τα μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε.

Η βιβλιοθήκη της Ε.Ε.Μ.Ε. βρίσκεται στα γραφεία της Ε.Ε.Μ.Ε. (Ερμού 7, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη)

Μπορείτε να επισκέπτεστε τις μέρες και ώρες των δράσεων και εκδηλώσεων της Ε.Ε.Μ.Ε. και κατόπιν συνεννόησης στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..