Δημοφιλης Μουσικη 2Κοκκίδου, Μ. (2022). Δημοφιλής μουσική. Ταυτότητες, Κοινότητες, Εμπειρίες, Νοήματα. Τόμος 2. Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση 

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

Σχεδιασμός εξωφύλλου: Γιάννης Μυγδάνης, Μαίη Κοκκίδου 

Σελιδοποίηση: Γιάννης Μυγδάνης

ISBN: 978-618-83465-8-1

Η μουσική προσδιορίζει πτυχές και περιοχές της κοινωνικής ζωής. Αν και δεν έχει ανακαλυφθεί μία κοινωνία χωρίς μουσική, η θέση, οι χρήσεις και οι λειτουργίες της στο εσωτερικό των κοινωνιών είναι πολυσύνθετη. Εξίσου πολυσύνθετος είναι και ο μουσικός κόσμος κάθε ανθρώπου. Οι μουσικές επιλογές μας είναι πολιτισμικές. Η δημοφιλής μουσική αποτελεί σημαντικό μέρος της κουλτούρας, του τρόπου ζωής, της ψυχαγωγίας, της κατανάλωσης και της ταυτότητας ανθρώπων και ομάδων. Διαιωνίζει μυθολογίες και πραγματικότητες που εδραιώνουν το κοινωνικό της πλέγμα. Το βιβλίο είναι για το κοινό της δημοφιλούς μουσικής: για την επικοινωνία και τις ταυτότητες των ανθρώπων, για τους όρους της κατανάλωσης και διασκέδασης, για τις ψηφιακές κοινότητες, για τις εμπειρίες των ακροατών, με ειδική αναφορά στους έφηβους, και για τη σημασία της συμμετοχής σε μία συναυλία ή ένα φεστιβάλ. Δημοφιλής μουσική σημαίνει πολλοί κόσμοι ζωής και πολλά δίκτυα επικοινωνίας.

Τιμή αγοράς: 15 € (10 € για τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε.)

Για παραγγελίες επικοινωνήστε με το mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.