Δημοφιλης Μουσικη 36.6  25 cmΚοκκίδου, Μ. (2022). Δημοφιλής μουσική. Κουλτούρες, Ιστορίες, Αξίες. Τόμος 1. Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση 

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

Σχεδιασμός εξωφύλλου: Γιάννης Μυγδάνης, Μαίη Κοκκίδου 

Σελιδοποίηση: Γιάννης Μυγδάνης

ISBN: 978-618-83465-7-4 

Η έννοια της δημοφιλούς μουσικής είναι δύσκολο να περιγραφεί επειδή είναι ένας πολιτισμικά πλαισιωμένος, πολυδιάστατος και φορτισμένος με αξίες όρος. Αποτελείται από ένα σύμπαν παραδόσεων, ειδών, στιλ και επιρροών, και μελετάται στους άξονες της παραγωγής, της διανομής και της κατανάλωσης. Στις προσπάθειες για τον ορισμό, περιλαμβάνεται η ιδεολογία και τα πολιτισμικά πρότυπα που κυριαρχούν σε μία δεδομένη κοινωνία, σε έναν συγκεκριμένο χώρο και χρόνο. Περιοχές-κλειδιά είναι: μαζική κουλτούρα, χρήση και λειτουργίες, δημοτικότητα, διασκέδαση, σύνδεση με την καθημερινή ζωή, ταυτότητες και κοινωνικές σχέσεις, mainstream, ανατροπή, διασταύρωση, ποικιλομορφία, ετερογένεια, ρευστότητα, μουσική βιομηχανία, τεχνολογία, υβριδισμός και εκλεκτισμός. Μέχρι σήμερα, είμαστε μάρτυρες της συνεχούς εξέλιξης της δημοφιλούς μουσικής με πολυάριθμα ιδιώματα άκρως επεξεργασμένης δομής, τραγούδια νέων υφολογικών δρόμων και ιδεών. Ίσως η αδυναμία ανεύρεσης ενός ξεκάθαρου ορισμού για τη δημοφιλή μουσική αποτελεί μέρος της γοητείας της.

Τιμή αγοράς: 20 € (15 € για τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε.)

Για παραγγελίες επικοινωνήστε με το mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.