Σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό της Ε.Ε.Μ.Ε., φορείς δράσης της Ε.Ε.Μ.Ε. είναι και οι Επιτροπές και οι Ομάδες Εργασίας που συγκροτούνται από μέλη που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα και δραστηριοποιούνται με κοινούς επιστημονικούς προσανατολισμούς.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Αμεσοι στόχοι των Επιτροπών και των Ομάδων Εργασίας είναι μεταξύ των άλλων:

η κατάρτιση βιβλιογραφικών καταλόγων σχετικών με το αντικείμενο διδασκαλίας που θα μοιράζονται στα μέλη της ομάδας, η συγγραφή δοκιμίων - άρθρων σχετικών με ζητήματα του αντικειμένου τους που θα δημισιεύονται στα έντυπα της Ε.Ε.Μ.Ε., η οργάνωση διαλέξεων, εργαστηρίων, συνεδρίων κτλ. και τέλος η ερευνητική δραστηριότητα σε διάφορα επίπεδα. 

Οι ήδη υπάρχουσες ομάδες εργασίες είναι:

Συντακτική Επιτροπή: Επικεφαλής: Ζωή Διονυσίου και Θεοχάρης Ράπτης (Μουσικοπαιδαγωγικά) και Δήμητρα Κόνιαρη (Μουσική Εκπαίδευση)
Ομάδα Διδακτικής των Εγχόρδων Οργάνων: Επικεφαλής: Όλγα Ζέρβα και Χριστίνα Τσίγκα (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
Ομάδα για την Πρωτοβάθμια Μουσική Εκπαίδευση (σύντομα και πάλι κοντά σας)
Ομάδα για τη Δευτεροβάθμια Μουσική Εκπαίδευση (σύντομα και πάλι κοντά σας)
Ομάδα για την Παιδαγωγική της Διδασκαλίας του Πιάνου (σύντομα και πάλι κοντά σας)
Ομάδα Μελέτης Αναλυτικών Προγραμμάτων (σύντομα και πάλι κοντά σας)
Ομάδα Παιδαγωγικής Πνευστών Οργάνων (υπό διαμόρφωση)
Ομάδα για τη Μουσική Εκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή (υπό διαμόρφωση)
Ομάδα Μελέτης Παραδοσιακών Οργάνων (υπό διαμόρφωση)
Ομάδα Οργάνωσης Εκδηλώσεων (υπό διαμόρφωση)
Ομάδα Μουσικής Τεχνολογίας (υπό διαμόρφωση)

Ομάδα Γραμματειακής Υποστήριξης και Επικοινωνίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

1) Ομάδα για την Προσχολική και Πρωτοβάθμια Μουσική Εκπαίδευση

Οι στόχοι της Ομάδας επικεντρώνονται στους εξής τομείς: 
Καταγραφή υλικού και δημιουργία βιβλιογραφικού καταλόγου, δημιουργία αρχείου με έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό, δημοσίευση άρθων στο περιοδικό της Ε.Ε.Μ.Ε. 

2 ) Ομάδα για τη Δευτεροβάθμια Μουσική Εκπαίδευση

Η Ομάδα Εργασίας για τη Δευτεροβάθμια Μουσική Εκπαίδευση είναι μία από τις ομάδες εργασίας που λειτουργούν στα πλαίσια της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση και αριθμεί σήμερα πάνω από 100 μέλη. Η ομάδα ασχολείται με όλα τα θέματα που προκύπτουν από τη διδασκαλία της μουσικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Πρωταρχικά η ομάδα στοχεύει να ευαισθητοποιήσει, να ενημερώσει τους καθηγητές μουσικής, καθώς και να επιλύσει, αν αυτό είναι εφικτό, ερωτήματα που τους απασχολούν. Οι στόχοι της ομάδας εργασίας που τέθηκαν ευθύς εξαρχής είναι: συλλογή έντυπου και οπτικο-ακουστικού υλικού που χρησιμοποιείται στο μάθημα της μουσικής στα γυμνάσια, καταγραφή υλικού και δημιουργία βιβλιογραφικού καταλόγου, δημιουργία αρχείου με έντυπο και οπτικο-ακουστικό υλικό και δημοσίευση άρθρων στο περιοδικό της Ε.Ε.Μ.Ε. Στα πλαίσια ενημέρωσης των συναδέλφων καθηγητών, η ομάδα οργανώνει διαλέξεις και σεμινάρια. Μέλη της Ομάδας για τη Δευτεροβάθμια Μουσική Εκπαίδευση μπορούν να είναι οικονομικά τακτοποιημένα μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε., τα οποία εργάζονται στη Μέση Εκπαίδευση ή απλά ενδιαφέρονται να διευρύνουν τις γνώσεις και την ενημέρωσή τους στο συγκεκριμένο τομέα.

3 ) Ομάδα για την Παιδαγωγική του Πιάνου

Οι στόχοι της Ομάδας επικεντρώνονται στους εξής τομείς: 
Διοργάνωση σεμιναρίων και διαλέξεων. 
Δημοσίευση άρθρων και ενημερωτικών σημειωμάτων στην εφημερίδα και το περιοδικό της ΕΕΜΕ. 
Ενημέρωση των μελών της ομάδας πάνω στις σύγχρονες μεθόδους πιάνου, στα καινούργια παιδαγωγικά συστήματα, στο μοντέρνο πιανιστικό ρεπερτόριο, τις νέες εκδόσεις κ.ά. 
Προώθηση προτάσεων στους αρμόδιους φορείς και ενδιαφερομένους, πάνω στα θέματα εκπαίδευσης των δασκάλων πιάνου, καθώς και στα θέματα της διδασκαλίας του πιάνου σ' όλα τα επίπεδα γενικότερα. 
Έρευνα, καταγραφή και επεξεργασία θεμάτων που άπτονται της παιδαγωγικής του πιάνου.

Η επταμελής επιτροπή μετά από τις εκλογές της 29η Απριλίου είναι η εξής:
1. Φυτίκα Αθηνά (επικεφαλής) Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
2. Βούβαρης Πέτρος (γραμματέας) 
3. Ντριγκόγια Βασιλική (ταμίας) 
4. Σίμου Εβίτα (μέλος)
5. Δάνη Άννα (μέλος) 
6. Παπαδιά Κλειώ (μέλος) 
7. Πουλούλη Αντωνέλλα (μέλος)


4) Ομάδα για τη Μουσική εκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή

Η Ε.Ε.Μ.Ε. στo πλαίσιο του ευρύτερου ενδιαφέροντος που έχουν δείξει μέλη της για την μουσική εκπαίδευση των παιδιών/ ατόμων με ειδικές ανάγκες θα δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας με τίτλο «Μουσική εκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή». Σκοπός αυτής της ομάδας εργασίας είναι να προσεγγίσει την μουσική στην ειδική αγωγή από μια εκπαιδευτική σκοπιά αποβλέποντας στην υποστήριξη των μουσικών που εργάζονται σε γενικά σχολεία και αντιμετωπίζουν περιπτώσεις παιδιών με ειδικές ανάγκες αλλά και όσους/ όσες τοποθετούνται σε ειδικά σχολεία. Όσοι/ όσες από τα μέλη της ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτή την ομάδα εργασίας καλούνται να έρθουν σε επικοινωνία μέσω mail με την κ Λευκοθέα Καρτασίδου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) δίνοντας τα στοιχεία τους προκειμένου να οργανωθεί μια πρώτη συνάντηση. 

5) Συντακτική Επιτροπή

Για να ανταπεξέλθει η Ε.Ε.Μ.Ε. στις υποχρεώσεις της απέναντι στα μέλη της που αφορούν την έκδοση εντύπων κρίθηκε απαραίτητη η σύσταση μιας Συντακτικής Επιτροπής που συστήθηκε από ανθρώπους με κάποια προηγούμενη εμπειρία από έκδοση περιοδικών. Η ομάδα αυτή είναι ανοικτή και οποιοδήποτε μέλος της Ε.Ε.Μ.Ε. έχει ανάλογη εμπειρία και επιθυμεί να συνδράμει στην εκδοτική δραστηριότητα της Ένωσης είναι ευπρόσδεκτο.


6) Ομάδα Γραμματειακής Υποστήριξης και Επικοινωνίας

Στόχος της η ταχύτερη εξυπηρέτηση των μελών και η επικοινωνία μεταξύ τους. Επίσης η ομάδα έχει υπό την ευθύνη της την διαχείρηση της βιβλιοθήκης και την λειτουργία των γραφείων της Ένωσης. Η ομάδα γραμματειακής υποστήριξης και επικοινωνίας έχει συγκεντρώσει όλα τα email των μελών της Ένωσης τα οποία έχουν καταχωρηθεί σε ειδική βάση δεδομένων ώστε να υπάρχει και ηλεκτρονική πληροφόρηση (κοινοποίηση μέσω e-mail) για τις δραστηριότητες της Ένωσης. Όποιο από τα μέλη δεν έχει εγγραφεί σε αυτόν το κατάλογο και έχει email, μπορεί να το κάνει απλά στέλνοντας ένα email με τα στοιχεία του και την ηλεκτρονική του διεύθυνση στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Κάθε μέλος της Ε.Ε.Μ.Ε. που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στις Ομάδες Εργασίας μπορεί να επικοινωνήσει με τον ή τους υπευθύνους για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινήσεις που αφορούν τη λειτουργία της Ομάδες Εργασίας της επιλογής του καθώς και με το mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.