Η ομάδα εργασίας για την Προσχολική και την Πρωτοβάθμια Μουσική Εκπαίδευση επαναδραστηριοποιείται με μια μουσική συνάντηση γνωριμίας. Άτομα που θέλουν να γίνουν μέλη και άτομα που θέλουν έρθουν σε επαφή με την ομάδα, καλούνται να συμμετάσχουν το Σάββατο 17/2/24 και ώρα 17:00 – 19:00 στην 1η διαδικτυακή συνάντηση της ομάδας. Στο δίωρο αυτό, εκτός από τη γνωριμία με την ομάδα εργασίας, θα παρουσιαστεί υλικό και μουσικές προτάσεις για την Αποκριά. Εισηγήτριες θα είναι η Ανθή Θάνου (αφηγήτρια παραμυθιών) και η Κατερίνα Κουθούρη (μουσικοπαιδαγωγός), ενώ θα συμβάλουν με ιδέες οι προσωρινές επικεφαλείς της ομάδας εργασίας, Δέσποινα Καλανταρίδου και Βασιλική Ψύρρα. Όσα  μέλη της ΕΕΜΕ ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ενεργά στην ομάδα μπορούν να να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους την παρακάτω φόρμα :

https://forms.gle/7iNLdKP43owAvtD46

image0Η Επιτροπή της ΕΕΜΕ για τα Μουσικά Σχολεία διοργανώνει ανοιχτή διαδικτυακή Ημερίδα την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 στις 17:00-19:00 με θέμα την “Έρευνα στα Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας”. Θα πραγματοποιηθεί μια ανασκόπηση εκπαιδευτικών ερευνών που εκπονήθηκαν από κοινού από μέλη της Επιτροπής, αλλά και σε συνεργασία με άλλους καθηγητές.

Οι εργασίες παρουσιάστηκαν στο 3ο Συμπόσιο Ευρωπαϊκών Μουσικών Σχολείων στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών στη Βιέννη τον Οκτώβριο του 2023. Οι καθηγητές-μέλη της Επιτροπής και οι συνεργάτες που συμμετείχαν στις εργασίες, είναι οι εξής:

1. Χρήστος Θεολόγος, Διδάκτωρ Λαογραφίας, Διευθυντής Μουσικού Σχολείου Ρόδου, Οικονομολόγος

2. Κωνσταντίνος Κερασοβίτης, MEd Μουσικολόγος υπ. Διδάκτορας πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Εκπαιδευτικός Πιάνου, Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας

3. Αθανασία Σιώμου, MEd, Μουσικολόγος, Μουσικοπαιδαγωγός

4. Ανθούλα Κολιάδη – Τηλιακού, Εκπαιδευτικός Πιάνου, Μουσικό Σχολείο Ρόδου, Διδάκτωρ Μουσικής Παιδαγωγικής

5. Αναστασία Σταυρουλάκη, MEd Μουσικολόγος, Μουσικοπαιδαγωγός, Εκπαιδευτικός Θεωρητικών, Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου

6. Πολυξένη Τσέλιγκα, Καθηγήτρια ακορντεόν, Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας, υπ. Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με αντικείμενο τη διδακτική του ακορντεόν.

7. Ζωή Αθανασίου, ΜΕd, Μουσικολόγος, Καθηγήτρια Πιάνου, Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας

8. Σπύρος Σιάσος, Μουσικολόγος, Μουσικοπαιδαγωγός, Καθηγητής Ταμπουρά Μουσικού Σχολείου Ιλίου

9. Σόνια Χαραλαμπίδου, Καθηγήτρια Ταμπουρά, Μουσικό Σχολείο Αθηνών

10. Αντιγόνη Ζάχαρη, Μουσικοπαιδαγωγός, Καθηγήτρια Πιάνου, Μουσικό Σχολείο Αθηνών

 

Δείτε τα αναλυτικά τα στοιχεία των εισηγητών εδώ: pdfΕΙΣΗΓΗΤΕΣ_ΗΜΕΡΙΔΑΣ_ΓΙΑ_ΤΗΝ_ΕΡΕΥΝΑ_ΣΤΑ_ΜΟΥΣΙΚΑ_ΣΧΟΛΕΙΑ_2024.pdf

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Ημερίδας:

 

16:50 - 17:00: Σύνδεση στην πλατφόρμα

17:00 - 17:10: Καλωσόρισμα από την Πρόεδρο της ΕΕΜΕ κ. Ελισάβετ Περακάκη και την Επικεφαλής της Ομάδας της ΕΕΜΕ για τα Μουσικά Σχολεία κ. Ανθούλα Κολιάδη - Τηλιακού
17:10 -17:25: "Η συμβολή των Μουσικών Σχολείων στη διατήρηση της μουσικής πολιτιστικής κληρονομιάς", Θεολόγος Χρήστος, Κολιάδη - Τηλιακού Ανθούλα, Τσιμπούρη Θεοδώρα, Χαραλαμπίδου Σόνια, Ζάχαρη Αντιγόνη
17:25 - 17:40: "Η συμβολή των Μουσικών Σχολείων στη διατήρηση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς: η περίπτωση του Μουσικού Σχολείου Λάρισας" Κερασοβίτης Κωνσταντίνος, Σιώμου Αθανασία
17:40 - 17:55: "Πολιτιστική βιωσιμότητα των ελληνικών Μουσικών Σχολείων: σε ποιο βαθμό συμβάλλουν οι απόφοιτοι;" Τσιμπούρη Θεοδώρα, Κολιάδη -Τηλιακού, Ανθούλα
17:55 - 18:10: "Πρασινίζοντας" τους ήχους, μια νότα τη φορά: Μια μελέτη περίπτωσης της μουσικο-οικολογικής εκπαίδευσης στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας" Τσέλιγκα Πολυξένη, Αθανασίου Ζωή, Κολιάδη - Τηλιακού Ανθούλα, Σιάσος Σπύρος
18:10 - 18:25: "Εξ αποστάσεως μάθηση ή μικτή μάθηση; Μια σκιαγράφηση των απόψεων των καθηγητών ελληνικών Μουσικών Σχολείων", Σταυρουλάκη Αναστασία, Κολιάδη - Τηλιακού Ανθούλα, Κερασοβίτης Κωνσταντίνος
18:25 - 18:40: "Μια σύγκλιση του προγράμματος σπουδών για τη διδασκαλία του ακορντεόν στα ελληνικά Μουσικά Σχολεία: Προς μια βιώσιμη μάθηση", Πολυξένη Τσέλιγκα
18:40 - 18:45: Παρουσίαση του Αποθετηρίου της Ομάδας των Μουσικών Σχολείων
18:45 - 19:00: Συζήτηση

 

Στο πλαίσιο της ίδιας Ημερίδας θα παρουσιαστεί το Αποθετήριο που έχει αρχίσει να δημιουργείται από τα μέλη της Επιτροπής των Μουσικών Σχολείων με έρευνες, μελέτες, εργασίες και καλές πρακτικές. 

Ο σύνδεσμος παρακολούθησης βρίσκεται εδώ:
https://us06web.zoom.us/j/81733152641?pwd=aM2Dx8CeXaptZsPcXWrsIODdaFD5mx.1

Σας περιμένουμε!

3280

Χριστουγεννιατικη Αφισα ΕΕΜΕ

 

Αγαπητές/οί συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η Ε.Ε.Μ.Ε. καλωσορίζει το νέο έτος και σας προσκαλεί στην κοπή της πίτας που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 στις 17:00-18:30. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Ζωή Διονυσίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μουσικής Παιδαγωγικής του ΤΜΣ Ιονίου Πανεπιστημίου με την παρουσίαση του βιβλίου της "Ένα ταξίδι στο ρεμπέτικο για μικρούς και μεγάλους" των Γ. Χολστ-Γουάρχαφτ και Ζ. Διονυσίου. 

Σύνδεσμος παρακολούθησης: https://us06web.zoom.us/j/5517001991?pwd=Q0w5cU1OUzlQazEvY2NMN0lRMWZ6Zz09

 

Η/ο τυχερή/ός που θα “βρει” το φλουρί, κερδίζει δώρο το β’ Τόμο του βιβλίου της Μαίης Κοκκίδου με τίτλο: “Δημοφιλής μουσική: Ταυτότητες, Κοινότητες, Εμπειρίες, Νοήματα”, καθώς και την ετήσια συνδρομή του 2024 στην Ε.Ε.Μ.Ε. 

Οι Ομάδες Εργασίας της ΕΕΜΕ που δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή, έχουν να ανακοινώσουν τα εξής:

Η Επιτροπή της ΕΕΜΕ για τα Μουσικά Σχολεία ανακοινώνει τη διοργάνωση διαδικτυακής Ημερίδας την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 στις 17:00-19:00 με θέμα την “Έρευνα στα Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας”, όπου θα πραγματοποιηθεί μια ανασκόπηση εκπαιδευτικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν από μέλη της Επιτροπής και παρουσιάστηκαν στο 3ο Συμπόσιο Ευρωπαϊκών Μουσικών Σχολείων της Βιέννης τον περασμένο Οκτώβριο.

Έχουμε επίσης τη χαρά να ανακοινώσουμε την έναρξη λειτουργίας της νέας Ομάδας Εργασίας με τίτλο: «Ήχος στην Εκπαίδευση». Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι υπάρχει ακόμη η δυνατότητα συμμετοχής στην Ομάδα, μέσω της φόρμας που βρίσκεται στοhttps://tinyurl.com/soundteam. Μετά το ενδιαφέρον που έδειξαν τα μέλη μας για την συμμετοχή τους στην ομάδα αυτή, προγραμματίζεται η συμμετοχή στον πρώτο κύκλο εργασιών της ομάδας να βεβαιωθεί ταυτόχρονα και ως επιμόρφωση συγκεκριμένων ωρών. Οι δηλώσεις ενδιαφέροντος που θα γίνουν μετά την έναρξη του πρώτου κύκλου θα υπάρχει η δυνατότητα να ενταχθούν στον επόμενο κύκλο εργασιών. Γι΄ αυτό το λόγο, η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα παραμείνει ανοιχτή.  

Ανακοινώνουμε επίσης την επαναλειτουργία της Ομάδας Εργασίας για την Προσχολική και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, η οποία θα ανακοινώσει προσεχώς τις νέες της δράσεις μόλις ολοκληρωθούν κάποιες πρωταρχικές άτυπες συναντήσεις για την οργάνωσή τους.

 

Τέλος, σας προσκαλούμε να ανανεώσετε τη συνδρομή σας για το έτος 2024. Θυμίζουμε ότι η ετήσια συνδρομή για κάθε μέλος είναι στα 20 ευρώ και για τους φοιτητές 10 ευρώ. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις συνδρομές των μελών και τους τρόπους πληρωμής, παρακαλούμε να ανατρέξετε στη σελίδα της Ένωσης εδώ: 

 

https://www.eeme.gr/eeme/ld-members.html

Σας ευχόμαστε καλή χρονιά!

 

Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΕΜΕ

3276

Αφισα - ψηφιακα μουσικα παιχνιδια musappsΗ Επιτροπή της Ε.Ε.Μ.Ε. για τα Μουσικά Σχολεία κάθε χρόνο τέτοια περίοδο στηρίζει τους/τις νέους/νέες υποψήφιους/ες για τα Μουσικά Σχολεία της χώρας διοργανώνοντας δράσεις και ενημερωτικές συναντήσεις. Tην Τρίτη 6 Ιουνίου, 17:00 - 20:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν δύο ξεχωριστές διαδοχικές ωριαίες διαδικτυακές συναντήσεις των υποψηφίων μαθητών με τον Γιάννη Μυγδάνη, μέλος του ΔΣ της Ε.Ε.Μ.Ε. και σχεδιαστή των διαδικτυακών εφαρμογών MusApps βασισμένων στην αξιολόγηση των μουσικών ικανοτήτων που απαιτούνται για την εισαγωγή στα Μουσικά Σχολεία.

Μπορείς να βοηθήσεις τον μουσικό εξωγήινο να βρει τα ρομπότ του και να επιστρέψει στον πλανήτη του; Τι θα έκανες αν ήσουν ο μόνος που θα μπορούσες να σώσεις τα μικρά αβοήθητα ψαράκια από την πεινασμένη μουσική μέδουσα; Θα καταφέρεις να παίξεις τους μυστικούς ινδιάνικους ρυθμούς και να γίνεις μέλος της φυλής των Apache;
 
Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, θα χωριστούμε σε ομάδες και θα παίξουμε με τρία διαδικτυακά παιχνίδια που έχουν σχεδιαστεί και αναπτυχθεί από τον Γιάννη Μυγδάνη, ειδικά για την προετοιμασία των εξετάσεων εισαγωγής στα Μουσικά Γυμνάσια, τα οποία φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα της ΕΕΜΕ. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10 και 11 ετών, χωρίς να υπάρχει υποχρέωση συμμετοχής σε εξετάσεις εισαγωγής σε μουσικό σχολείο. Απαραίτητοι όροι συμμετοχής είναι η φαντασία, όρεξη για παιχνίδι και η συμπλήρωση της παρακάτω φόρμας! 
 
Στις 19:00 - 20:00, μέλη της Επιτροπής της Ε.Ε.Μ.Ε. για τα Μουσικά Σχολεία θα παρουσιάσουν τα υπό εξέταση θέματα με ποικίλα παραδείγματα, ώστε να ενημερωθούν οι γονείς για τη διαδικασία εισαγωγής στα Μουσικά Σχολεία της χώρας.
 
To εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί μέσα από την πλατφόρμα zoom. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη η συμπλήρωση της παρακάτω φόρμας για τη συμμετοχή των παιδιών και των γονέων:
Φόρμα εγγραφής: https://forms.gle/QWbw7RUyo37bpsMi7
 

3271

1Στο πλαίσιο των Εκλογών της Ομάδας της ΕΕΜΕ για τα Μουσικά Σχολεία που θα διεξαχθούν διαδικτυακά την Κυριακή 2 Απριλίου πραγματοποιείται ανοιχτή για μέλη και μη μέλη διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα: «Η διδασκαλία των μουσικών οργάνων στα Μουσικά Σχολεία». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 - 19:00 μ.μ., ενώ για την παρακολούθησή της απαραίτητη είναι η παρακάτω φόρμα συμπλήρωσης το αργότερο έως την 1η Απριλίου στις 20:00 μ.μ.: 

https://docs.google.com/forms/d/1urIpRXwNX47jhLbGh3j3NTbfCrsYApkWFk5mzoypK8Q/edit?ts=6418df4b

 

Πρόγραμμα ημερίδας:

6:50 - 17:00: Άνοιγμα πλατφόρμας

17:00 - 17:10: Καλωσόρισμα από την Πρόεδρο της Ε.Ε.Μ.Ε. κ. Μαρία Κουρκουρίκα

17:10 - 17:35: Παρουσίαση του κ. Αντώνη Βερβέρη, Μέλος ΕΔΙΠ του ΤΜΣ του Παν/μίου Ιωαννίνων με τίτλο: «Διδασκαλία παραδοσιακών οργάνων σε περιβάλλοντα τυπικής και άτυπης μάθησης»

17:35 - 18:00: Παρουσίαση του κ. Μάριου Σκαμνέλου, Καθηγητή Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, Υπ. Διδάκτορα ΤΜΣ του Παν/μίου Ιωαννίνων με τίτλο: «Θέτοντας τους στόχους διδασκαλίας μουσικού οργάνου»

18:00 - 18:25: Παρουσίαση της κ. Ελισσάβετ Περακάκη, Μέλος ΕΕΠ, του ΤΜΣ του ΕΚΠΑ με τίτλο: «Μεταγνώση και διδακτική των μουσικών οργάνων: αναγκαιότητα, ή υπερβολή;»

18:25 - 18:30: Σύντομο αφιέρωμα στον εκλιπόντα Καθηγητή κ. Βασίλη Μητρόπουλο, Συμβούλου Β’ Μουσικής Επιστήμης στο ΙΕΠ

18:30 - 18:45: Παρουσίαση του έργου της Ομάδας της ΕΕΜΕ για τα Μουσικά Σχολεία, νέων υποψηφίων και μελλοντικών στόχων από την προσωρινή επικεφαλής της Ομάδας, κ. Ανθούλα Κολιάδη - Τηλιακού

18:45 - 19:00: Συζήτηση 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της Ημερίδας, καθώς και τα στοιχεία των εισηγητών εδώ: pdfΗ_διδασκαλια_των_μουσικων_οργανων_στα_Μουσικα_Σχολεια_-_Εκλογες_Ομαδας.pdf

Οι Εκλογές της Ομάδας της ΕΕΜΕ για τα Μουσικά Σχολεία θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα μέσω της ψηφιακής κάλπης του συστήματος ZEUS, η οποία θα είναι ενεργοποιημένη από τις 9:00 το πρωί, έως τις 21:00 το βράδυ. Οι ψηφοφόροι και οι υποψήφιοι αφορούν οικονομικά τακτοποιημένα μέλη της ΕΕΜΕ, τα οποία θα λάβουν αυτοματοποιημένο μήνυμα από το σύστημα με οδηγίες για την ψηφοφορία λίγες μέρες πριν. 

Δείτε τα ονόματα των υποψηφίων: pdfΥΠΟΨΗΦΙΟΙ_ΓΙΑ_ΤΙΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ_ΤΗΣ_ΟΜΑΔΑΣ_ΤΩΝ_ΜΟΥΣΙΚΩΝ_ΣΧΟΛΕΙΩΝ.pdf

 

Θα δοθούν οι παρουσιάσεις των εισηγητών, βεβαιώσεις παρακολούθησης στους/στις συμμετέχοντες/ουσες, ενώ θα αποσταλεί σύνδεσμος Zoom μία μέρα πριν την έναρξη της ημερίδας.

Κόστος παρακολούθησης: Δωρεάν για μέλη και μη μέλη της ΕΕΜΕ

(Για να γίνετε μέλος της ΕΕΜΕ για το 2023: κατάθεση στην Εθνική Τράπεζα και αναγραφή του ονοματεπώνυμου του αποστολέα και την ένδειξη: ΣΥΝΔΡΟΜΗ 2023 (τα έξοδα μεταφοράς από άλλη τράπεζα επιβαρύνουν τον εντολέα)* Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ:
https://www.eeme.gr/eeme/ld-members.html)

3270
336193162 229295046260869 4677667192585423539 n
 
Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τις εργασίες του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Κοινοτικής Μουσικής με τίτλο «Μουσική και μουσικοί για μια καλύτερη κοινωνία: Ξεκινήματα, εμπειρίες, προοπτικές» που θα διεξαχθεί στις 29 και 30 Απριλίου 2023 στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Στόχος του συνεδρίου είναι προσελκύσουμε μουσικούς, καλλιτέχνες, παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, φροντιστές και άλλα άτομα που ενστερνίζονται τις αρχές του σεβασμού, της συμπερίληψης, της συνεργασίας και της δημιουργικότητας και χρησιμοποιούν τη μουσική για την προαγωγή της ευζωίας ατόμων και ομάδων σε διάφορα πλαίσια, κοινοτικά κέντρα, και χώρους τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης. Ελάτε μαζί μας για ένα ενδιαφέρον διήμερο με Έλληνες και ξένους εισηγητές, για να γνωρίσουμε την κοινοτική μουσική και να συμβάλουμε στον διάλογο για την ανάπτυξη της κοινοτικής μουσικής στην Ελλάδα. Παρακαλούμε βρείτε συνημμένα α) αφίσα, β) πρόσκληση παρακολούθησης, γ) πρόσκληση για υποβολή πρότασης φοιτητικής παρουσίασης. Για εγγραφή και περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το https://cmconfhellas.uom.gr ή επικοινωνείστε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
 
 
336351856 595468102203534 798310816654002167 nΤο κόστος συμμετοχής στις εργασίες του συνεδρίου περιλαμβάνει την παρακολούθηση όλων των εργασιών του συνεδρίου και τη λήψη του σχετικού φακέλου των συνέδρων (πρόγραμμα, βιβλίο περιλήψεων κλπ.). και ορίζεται παρακάτω:
  • Γενικός/ή Σύνεδρος: 30 ευρώ
  • Μέλη της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση: 20 ευρώ
  • Φοιτητές Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης ΠΑΜΑΚ: Δωρεάν συμμετοχή
  • Φοιτητές άλλων Πανεπιστημιακών Τμημάτων: 20 ευρώ

 

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων: pdfΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_ΥΠΟΒΟΛΗΣ_ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ_Φοιτητικες_παρουσιασεις.pdf

 

 

3268

316207759 572843438176197 8614243584323790742 nΗ Επιτροπή Διδακτικής των Εγχόρδων Οργάνων της Ε.Ε.Μ.Ε. σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση διοργάνωσε διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση για γονείς και μαθητές/σπουδαστές με θέμα: “Μουσικές Σπουδές στο Ωδείο” την Κυριακή 27 Νοεμβρίου (11:00 - 12:30 μ.μ. )

 

Πρόγραμμα Εκδήλωσης:

11:00-11:30 - Το πρόγραμμα σπουδών των ωδείων, Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος, Διευθυντής Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

11:30-12:00 - Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου στην εκμάθηση μουσικού οργάνου; Δημήτρης Μπαχτσεβανίδης, καθηγητής βιόλας και βιολιού στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης

12:00-12:30 - Ερωτήσεις-Συζήτηση

 

Το υλικό της ημερίδας είναι ελεύθερα διαθέσιμο και μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ: pdfΜουσικες-Σπουδες-στο-Ωδειο.pdfpdfΣημειωσεις.pdfpdfΠαρουσιαση.pdf

 

3266

Project Πatriδa

 
Αφισα ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΝΘΕΣΗΣΤο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο "Voci Contra Tempo" οργανώνουν από κοινού το Project Πatriδa, ένα σύνθετο project για τη χορωδιακή μουσική που περιλαμβάνει Εργαστήρια - Διαλέξεις - Μαθήματα Σύνθεσης και Συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 
 
Για το "Eργαστήρι Σύνθεσης Χορωδιακής Μουσικής" προσκαλούμε:
Έλληνες συνθέτες (φοιτητές ή επαγγελματίες) που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ή το εξωτερικό και επιθυμούν να εντρυφήσουν στη σύγχρονη γραφή για χορωδία ομοίων φωνών (γυναικεία ή παιδική). 
 
Για τον "Kύκλο Online Διαλέξεων" προσκαλούμε: 
συνθέτες, μαέστρους, μουσικολόγους, θεωρητικούς, δασκάλους μουσικής, χορωδούς και όποιον άλλο επιθυμεί να τις παρακολουθήσει. Περισσότερες πληροφορίες: pdfProject_Πatriδa-KYΚΛΟΣ_ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ-_ΔΕΛΤΙΟ_ΤΥΠΟΥ.pdf
 
Η δράση τελεί υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.  Συνεργαζόμενοι φορείς: Ένωση Ελλήνων ΜουσουργώνΣτέγη Ελληνικών ΧορωδιώνΕλληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση
 
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ. Για τυχόν διευκρινίσεις αναζητήστε μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή τηλεφωνικά στο 6978205146.
 
 
Κώστας Τσούγκρας
Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ.
 
Σοφία Γιολδάση
μαέστρος "Voci Contra Tempo"
 
Αφισα ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΝΘΕΣΗΣ  Αφισα ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ

3262

Η διδασκαλία του ταμπουρά στα Μουσικά Σχολεία: παιδαγωγικά ζητήματα, διδακτικές προσεγγίσεις & καλές πρακτικές

Ομάδα εργασίας της Ε.Ε.Μ.Ε. για τα Μουσικά Σχολεία

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

 

Cream Fashion Photo CollageΗ Ομάδα της Ε.Ε.Μ.Ε. για τα Μουσικά Σχολεία ολοκληρώνει τις δράσεις για το σχολικό και ακαδημαϊκό έτος και σας προσκαλεί σε μια ανοιχτή διαδικτυακή Ημερίδα με τίτλο: “Η διδασκαλία του ταμπουρά στα Μουσικά Σχολεία: παιδαγωγικά ζητήματα, διδακτικές προσεγγίσεις & καλές πρακτικές". Εισηγητές θα είναι: ο κ. Περικλής Παπαπετρόπουλος (Mουσικός), ο κ. Στέλιος Κατσιάνης (Mουσικός και Δάσκαλος ταμπουρά και λαούτου), ο κ. Σπύρος Σιάσος (Καθηγητής ταμπουρά στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου) και ο κ. Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (Μουσικός & Εθνομουσικολόγος, Μέλος ΕΕΠ του ΤΜΣ του ΕΚΠΑ). Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 18/6/2022 από τις 11:00 π.μ. - 14:00μ.μ. στη διαδικτυακή πλατφόρμα zoom της Ε.Ε.Μ.Ε.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ: pdfΠρόγραμμα ημερίδας 18-6-22.pdf

Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας: Φόρμα Εγγραφής

 Οι παρουσιάσεις των εισηγητών θα αναρτηθούν στη σελίδα της Ε.Ε.Μ.Ε., θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους/στις συμμετέχοντες/ουσες, ενώ θα αποσταλεί στα email των συμμετεχόντων/χουσών ο σύνδεσμος Zoom μία μέρα πριν την έναρξη της ημερίδας.

 

Κόστος παρακολούθησης: ΔΩΡΕΑΝ για μέλη και μη μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε.

   

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 

 0:50 - 11:00  Σύνδεση με την πλατφόρμα ΖΟΟΜ
 11:00 -11:15  Χαιρετισμός από την κ. Μαρία Κουρκουρίκα, Πρόεδρο του ΔΣ της Ε.Ε.Μ.E., τον Δρ Νίκο Ανδρίκο, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και καλωσόρισμα / παρουσίαση των εισηγητών από την επικεφαλής της Ομάδας της Ε.Ε.Μ.Ε. για τα Μουσικά Σχολεία κ. Ανθούλα Κολιάδη - Τηλιακού
 11:15 - 11:45  Εισήγηση του κ. Περικλή Παπαπετρόπουλου. Τίτλος: “Η διδασκαλία του ταμπουρά και της παραδοσιακής μουσικής μέσα από την προφορικότητα”
 11:45 - 12:15  Εισήγηση του κ. Στέλιου Κατσιάνη. Τίτλος: «Ο ταμπουράς ως όργανο αναφοράς της παραδοσιακής μουσικής στα Μουσικά Σχολεία»
12:15 - 12:45 Εισήγηση του κ. Σπύρου Σιάσου. Τίτλος: “Διδακτικές προσεγγίσεις στο μάθημα του ταμπουρά στα Μουσικά Σχολεία”
12:45 - 13:15 Εισήγηση του κ. Αλέξανδρου Καψοκαβάδη. Τίτλος: “Μουσικά «όργανα» ή μουσικοί «οργανισμοί»…; Ο ταμπουράς ως αυτόνομη πολιτισμική οντότητα”
13:15 - 14:00 Γενική Συζήτηση - Σύντομες ανακοινώσεις της Ομάδας

3260