Την Κυριακή 6 Ιουνίου, στις 18:00, το νέο εκλεγμένο Δ.Σ. της Ε.Ε.Μ.Ε. συνεδρίασε έχοντας ως πρώτο μέλημα τον καθορισμό των θέσεων. Μετά από τις προτάσεις των μελών του και ανοιχτή ψηφοφορία, οι θέσεις καθορίστηκαν ως εξής:

Πρόεδρος: Μαρία Κουρκουρίκα
Αντιπρόεδρος: Χριστίνα Τσίγκα
Γραμματέας: Χρήστος Τσακίρογλου
Ταμίας: Σοφία Αγγελίδου
Μέλη: Ανθούλα Κολιάδη-Τηλιακού
            Γιάννης Μυγδάνης
            Ελισσάβετ Περακάκη

Το νέο ΔΣ της Ε.Ε.Μ.Ε. θα επιδιώξει να αναδείξει και να εξελίξει το έργο της Ένωσης, συνεχίζοντας το σημαντικό έργο των προηγούμενων ΔΣ της Ε.Ε.Μ.Ε.

 

3208

Αγαπητοί συνάδελφοι,

με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών για το νέο ΔΣ και τη νέα Ελεγκτική Επιτροπή της Ε.Ε.Μ.Ε. (2021-2023) που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 30/05/2021 ηλεκτρονικά, μέσω του πληροφοριακού συστήματος «Ζευς» του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας.

Ψήφισαν 112 τακτικά οικονομικά τακτοποιημένα μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. για το 2021.

Μετρήθηκαν 109 ψηφοδέλτια έγκυρα και 3 λευκά.

Το νέο ΔΣ (2021-2023) αποτελείται, με σειρά ψήφων, από τους:

Αγγελίδου Σοφία (80 ψήφοι)
Τσίγκα Χριστίνα (80 ψήφοι)
Μυγδάνης Γιάννης (62 ψήφοι)
Κουρκουρίκα Μαρία (59 ψήφοι)
Περακάκη Ελισσάβετ (59 ψήφοι)
Κολιάδη-Τηλιακού Ανθούλα (52 ψήφοι)
Τσακίρογλου Χρήστος (35 ψήφοι)

Εκλέχτηκαν ως αναπληρωματικά μέλη του ΔΣ οι:

Αϊντζή Βάσω (30 ψήφοι)
Παπαλάμπρου Ιωσηφίνα (24 ψήφοι)
Σκαμνέλος Μάριος (23 ψήφοι)

Η νέα Ελεγκτική Επιτροπή (2021-2023) αποτελείται, με σειρά ψήφων, από τους:

Νίκος Θεοδωρίδης (83 ψήφους)
Δέσποινα Καλανταρίδου (69 ψήφους)
Μαρία Δημητρακοπούλου (55 ψήφους)

Εκλέχτηκε ως αναπληρωματικό μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής η:
Νεκταρία Λιάσκου 31

Συγχαρητήρια σε όλους και καλή θητεία στα νέα διοικητικά όργανα της Ε.Ε.Μ.Ε.!

Τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής

Μαίη Κοκκίδου

Τάσος Κολυδάς

Δήμητρα Κόνιαρη

3207

Αγαπητά μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε., αγαπητοί συνάδελφοι,25 EklEEME 2

έχουμε τη μεγάλη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι, σύμφωνα με το Άρθρο 89 του ν. 4790/2021 (ΦΕΚ Α΄ 48/31.03.2021), εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος δημόσιας υγεία από τη διασπορά του COVID-19 και για χρονικό διάστημα όχι πέραν της 30ης.6.2021, επιτρέπεται η χρήση νέων τεχνολογιών/τηλεδιάσκεψης για τη σύγκληση και διεξαγωγή συνεδριάσεων και αρχαιρεσιών συλλογικών οργάνων νομικών προσώπων. Ως εκ τούτου, σας προσκαλούμε στην 25η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και τις αρχαιρεσίες για τα νέα διοικητικά όργανα της Ε.Ε.Μ.Ε., το Διοικητικό Συμβούλιο και την Ελεγκτική Επιτροπή, οι οποίες αναβλήθηκαν λόγω αδυναμίας πραγματοποίησης τον Νοέμβριο του 2020 και θα πραγματοποιηθούν μέσω τηλεδιάσκεψης την Κυριακή 30 Μαΐου 2021 και ώρα 11:00 (η πρώτη ημερομηνία σύγκλισης της συνέλευσης είναι στις 23/05/2021).

 Θέματα της ημερήσιας διάταξης

  • Επικύρωση πρακτικών προηγούμενης, 24ης Γενικής Συνέλευσης (Νοέμβριος 2019)
  • Απολογισμός του ΔΣ (2019-2021)
  • Απολογισμός των Ομάδων Εργασίας (2019-2021)
  • Νέα-προτάσεις των μελών
  • Παρουσίαση των υποψήφιων μελών για το νέο ΔΣ και την νέα Ελεγκτική Επιτροπή
  • Προγραμματισμός επόμενης, 26ης Γενικής Συνέλευσης

Θα ακολουθήσουν αρχαιρεσίες με τη χρήση νέων τεχνολογιών (διαδικτυακά). Σύντομα θα σταλεί στα τακτικά μέλη ενημέρωση για τον τρόπο συμμετοχής στις αρχαιρεσίες. Παρακαλούμε τα τακτικά μέλη που επιθυμούν να υποβάλουν υποψηφιότητα για το νέο Δ.Σ. ή για τη νέα Ελεγκτική Επιτροπή της Ε.Ε.Μ.Ε. (2021-2023) να καταθέσουν την υποψηφιότητά τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στην παρακάτω φόρμα: https://forms.gle/LhxdCE3Qgh3iF4M57

Σάς θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 24 του καταστατικού της Ε.Ε.Μ.Ε. (https://www.eeme.gr/eeme/stat.html) δικαίωμα συμμετοχής στις αρχαιρεσίες της ένωσης έχουν τα τακτικά οικονομικά τακτοποιημένα μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. (εάν επιθυμείτε να τακτοποιήσετε τυχόν οφειλές της συνδρομής σας βλ. https://www.eeme.gr/eeme/renew-subscription.html).

 

Καλή μας συνάντηση!

Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Μ.Ε. (2018-2021)

3191

Μουσικά Σχολεία: ο ρόλος τους στην κοινωνία και τη δημόσια μουσική εκπαίδευση της Ελλάδας Αφισούλα 17-03-21

Ημέρα: Σάββατο 17-04-2021

Ώρα: 18:00 - 19:30

Διοργάνωση: Ε.Ε.Μ.Ε.

Συμμετοχή: Ελεύθερη

Εδώ θα βρείτε το Πρόγραμμα της συνάντησης. 

Για να σας σταλεί ο σύνδεσμος της συνάντησης παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα: https://forms.gle/j3RMivKaswSvm4zu7

***************************

Μέσα και τεχνικές ηχογράφησης και δημιουργίας βίντεο Αφίσα 24-02-21

Εισηγητές εργαστηρίων: Μίλτος Γιαννός και Γιάννης Μυγδάνης

Ημέρα: Σάββατο 24-04-2021

Ώρα: 18:00 - 19:30

Διοργάνωση: Ε.Ε.Μ.Ε.

ΣυμμετοχήΕλεύθερη για τα μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε.

Για να σας σταλεί ο σύνδεσμος της συνάντησης παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα: https://forms.gle/QFAagZw45g2Em9YR8 

3168

Καλη χρονια ΦΒ21Ανανεώστε τη συνδρομή σας μέχρι τις 6 12 Μαρτίου 2021 και επωφεληθείτε από τις τιμές της έγκαιρης ανανέωσης! 

Η συμβολή σας είναι πολύτιμη για τη στήριξη του εκπαιδευτικού και επιστημονικού έργου της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση. Σας ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη σας.

Καλή χρονιά με υγεία και ευημερία!

3065

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητά μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε.,

ελπίζουμε να είστε όλες και όλοι καλά, με υγεία και κουράγιο. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δράσεων της Ε.Ε.Μ.Ε. για το 2021 ετοιμάσαμε ένα ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις για θεματικές επιμορφωτικών συναντήσεων που θα σας ενδιέφερε να παρακολουθήσετε μέσα στο 2021. Δεν θα χρειαστείτε περισσότερο από 5 λεπτά για να το συμπληρώσετε. Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων.

Ερωτηματολόγιο για τις θεματικές επιμορφωτικών δράσεων της Ε.Ε.Μ.Ε.: https://forms.gle/8Qiv23zpJD3GveYy6

*****************

Τον τελευταίο καιρό, σε πείσμα της φυσικής απομόνωσης στην οποία βρισκόμαστε, οι ομάδες εργασίας της Ε.Ε.Μ.Ε. δραστηριοποιούνται και ετοιμάζουν διαδικτυακές δράσεις και συναντήσεις! Θα χαρούμε να σας δούμε στις συναντήσεις αυτές και να μοιραστούμε μαζί σας ιδέες, σκέψεις και προτάσεις για τη βελτίωση και την αναβάθμιση της ποιότητας του μαθήματος της μουσικής από όποια βαθμίδα και χώρο εκπαίδευσης βρίσκεται ο καθένας και η καθεμία! Σας περιμένουμε!!!

- Ομάδα Διδακτικής Εγχόρδων Οργάνων: Η ομάδα διοργανώνει την Κυριακή 21-03-2021 και ώρα 11:00-13:00 διαδικτυακό εργαστήριο με την βιολονίστα Yvonne Frye, διδάσκουσα Παιδαγωγικής Βιολιού στη Sibelius Ακαδημία στο Ελσίνκι, με θέμα: Η μέθοδος Colourstrings. Συμμετοχή: Δωρεάν για τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. (2021). Απαιτείται η συμπλήρωση της δήλωσης συμμετοχής (μέχρι και το Σάββατο 20/3): https://forms.gle/RvQwZ3YpbdgeSZwR8

- Ομάδα για την Πρωτοβάθμια και την Προσχολική Εκπαίδευση: Η ομάδα είναι σε επανασυγκρότηση! Ετοιμάζεται μια συνάντηση γνωριμίας-επανασύστασης την Τετάρτη 24 Μαρτίου και ώρα 20:00. Εάν ενδιαφέρεστε να γραφτείτε μέλος στην ομάδα ή να πάρετε μέρος στην πρώτη της συνάντηση παρακαλούμε συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο εδώ.

- Ομάδα για τα Μουσικά Σχολεία: Η νεοσύστατη αυτή ομάδα εργασίας της Ε.Ε.Μ.Ε. έχει ως στόχο τη διοργάνωση δράσεων και συναντήσεων με θέμα την προώθηση και στήριξη του εκπαιδευτικού έργου των Μουσικών Σχολείων της χώρας μας. Η πρώτη της συνάντηση θα είναι το Σάββατο 17 Απριλίου και ώρα 18:00. Πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα και οι λεπτομέρειες της πρώτης αυτής δράσης! Εάν ενδιαφέρεστε να γραφτείτε μέλος της ομάδας και να συνδράμετε στο έργο της συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο εδώ.

3153

Λίγα λόγια για την ομάδα

H νεοσύστατη ομάδα Εργασίας για τα Μουσικά Σχολεία της Ε.Ε.Μ.Ε. έχει ως στόχο τη διοργάνωση δράσεων και συναντήσεων με θέμα την προώθηση και στήριξη του εκπαιδευτικού έργου των Μουσικών Σχολείων της χώρας μας. Απευθύνεται σε συναδέλφους μουσικής που εργάζονται είτε ως μόνιμοι, είτε ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι σε Μουσικά Σχολεία, αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται να ενημερώνεται για τις νέες τάσεις και καινοτόμες πρακτικές που αφορούν τόσο στη διδασκαλία ατομικών οργάνων, όσο στη διεύθυνση μικρών και μεγάλων μουσικών συνόλων.

Απώτερος σκοπός της ομάδας είναι η δημιουργία μιας μουσικοπαιδαγωγικής κοινότητας εκπαιδευτικών, η οποία θα ενημερώνεται, αλλά ταυτόχρονα θα προσφέρει αξιόλογο υλικό αναφορικά με μελέτες που σχετίζονται με Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, θα διερευνά νέες προσεγγίσεις γύρω από τη διδακτική μεθοδολογία με βάση το πλαίσιο των Μουσικών Σχολείων, θα δημιουργήσει αποθετήριο και υλικό για την ενδυνάμωση του εκπαιδευτικού έργου, θα ενισχύει την υλοποίηση διασχολικών συνεργασιών, αλλά και θα ανταλλάσσει καλές πρακτικές μεταξύ των εκπαιδευτικών.

Πληροφορίες-επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

*****************

Νέα από την 1η Συνάντηση της Ομάδας: 17-04-2021

 

Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη συνάντηση της ομάδας!

 

3147

Εισηγήτρια: Yvonne Frye, διδάσκουσα Παιδαγωγικής Βιολιού στη Sibelius Ακαδημία στο Ελσίνκι.Afisa Frye

Ημέρα: Κυριακή 21-03-2021
Ώρα: 11:00 - 13:00
Διοργάνωση: Ε.Ε.Μ.Ε. - Ομάδα Διδακτικής Εγχόρδων Οργάνων  

Δήλωση συμμετοχής: https://forms.gle/RvQwZ3YpbdgeSZwR8 

Κόστος συμμετοχής:
Μέλη της Ομάδας Διδακτικής Εγχόρδων Οργάνων Ε.Ε.Μ.Ε. και μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε.: Δωρεάν
Μη μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε.: 20 ευρώ
Προπτυχιακοί φοιτητές: 15 ευρώ
Άνεργοι: 15 ευρώ 

Σύντομο βιογραφικό της εισηγήτριας:
Η Yvonne Frye ξεκίνησε βιολί στην ηλικία των έξι ετών. Αποφοίτησε με Diploma στην Παιδαγωγική του Βιολιού από τη Μουσική Ακαδημία του Detmold, όπου σπούδασε με τους καθηγητές Helge Slaatto και John Lambos. Στην πορεία σπούδασε στο Kärtner Landeskonservatorium (Klagenfurt, Αυστρία), στην τάξη βιολιού του καθηγητή Helfried Fister, ο οποίος υπήρξε σημαντική επιρροή για εκείνη. Το 1996 γνώρισε τους Géza και Csaba Szilvay. Εντυπωσιασμένη από τη φιλοσοφία της μεθόδου Colourstrings, ξεκίνησε να διδάσκει σύμφωνα με αυτήν ενώ επίσης έγραψε για τη μέθοδο στην διπλωματική της διατριβή. Έκτοτε έχει στενή συνεργασία με τον Géza Szilvay και από το 2007 έχει τη δική της τάξη βιολιού στο East-Helsinki-Music-Institute.

Στη διεθνή της δραστηριότητα συγκαταλέγονται ομιλίες και επιμορφωτικά σεμινάρια σε δασκάλους εγχόρδων, σε πολύ σημαντικά ιδρύματα και φορείς (μεταξύ άλλων: Münster Musikhochschule, ESTA Germany, ESTA Austria, Sibelius Academy Helsinki, Bundesakademie Trossingen, Hochschule für Musik Hans Eisler Berlin, USA - Jacobs School of Music in Bloomington, Boston String Academy). Επιπροσθέτως, διδάσκει Μουσική Δωματίου σε νέους μουσικούς και πραγματοποιεί masterclasses για νέους βιολιστές. Από το 2009 διδάσκει Παιδαγωγική του Βιολιού στη Sibelius Ακαδημία στο Ελσίνκι.

Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

3116