Καλη χρονια ΦΒ21Ανανεώστε τη συνδρομή σας μέχρι τις 6 Μαρτίου 2021 και επωφεληθείτε από τις τιμές της έγκαιρης ανανέωσης! 

Η συμβολή σας είναι πολύτιμη για τη στήριξη του εκπαιδευτικού και επιστημονικού έργου της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση. Σας ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη σας.

Καλή χρονιά με υγεία και ευημερία!

3065

Αγαπητά μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε., αγαπητοί συνάδελφοι,

με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ε.Μ.Ε., ακυρώνονται η προγραμματισμένη για το Σάββατο 12/12/2020 25η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες για τα νέα διοικητικά όργανα της Ε.Ε.Μ.Ε. Η απόφαση αυτή υπαγορεύεται από λόγους δημόσιας υγείας και συμμόρφωσης στα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη που δήλωσαν υποψηφιότητα για τα νέα διοικητικά όργανα της Ε.Ε.Μ.Ε. Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για την προετοιμασία των αρχαιρεσιών οταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. 

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το Άρθρο 54 του ν. 4753/2020 (ΦΕΚ Α΄ 227/18.11.2020) που αναφέρεται στην παράταση οργάνων διοίκησης σωματείων, η θητεία των διοικητικών συμβουλίων τα οποία λειτουργούν σύμφωνα με τα άρθρα 78 και επ. του Αστικού Κώδικα, εφόσον έχει λήξει ή λήγει ενόσω βρίσκονται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και εφόσον στο μεταξύ δεν έχουν διενεργηθεί αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων καταστατικών οργάνων, παρατείνεται, από την ημερομηνία λήξης της, έως την 31η.12.2020. Επίσης με κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας, Εσωτερικών και του κατά περίπτωση συναρμόδιου Υπουργού, η θητεία των διοικητικών συμβουλίων και των λοιπών καταστατικών οργάνων της παρ. 1 μπορεί να παρατείνεται για χρονικό διάστημα μέχρι τεσσάρων (4) μηνών ακόμη, εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Η 25η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες για τα νέα διοικητικά όργανα της Ε.Ε.Μ.Ε. θα πραγματοποιηθούν σε άλλη ημερομηνία, όταν αρθούν τα μέτρα κατά της διασποράς της πανδημίας και θα ενημερωθείτε εγκαίρως. Μέχρι τότε, το ήδη υπάρχον Δ.Σ. θα εξακολουθεί να στηρίζει και να προωθεί τους σκοπούς και το έργο της Ε.Ε.Μ.Ε.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή σας.

Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Μ.Ε.

3044

ΧρηστςΟ αγαπημένος μας Χρήστος Ερκέκογλου, ιδρυτικό μέλος της Ε.Ε.Μ.Ε. και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Μ.Ε. επί σειρά ετών, συνάδελφος και φίλος, έφυγε στις 17/11/2020 απο κοντά μας. Θα θυμόμαστε πάντα τον μοναδικο τρόπο με τον οποίο μοιραζόταν απλόχερα το ταλέντο του και την αγάπη του για τη μουσική και τη μουσική εκπαίδευση. Για όλους εμάς που τον γνωρίσαμε και πορευτήκαμε μαζί του θα είναι για πάντα ένα φωτεινό παράδειγμα Μουσικού και Δασκάλου στην καρδιά μας, ενός υπέροχου Aνθρώπου!

"Αυτό που μας σώζει είναι ο έρωτας, η τέχνη και η επιστήμη, με αυτή ακριβώς τη σειρά."

Με αυτά τα λόγια κλείνει την δική του εκπομπή στην εκπομπή Ξενοδοχείο στον 9.58 στις 14/10/2015. Ευχαριστούμε θερμά την Φωτεινή Μπαλογιάννη, την Αναστασία Γρηγοριάδου και τον 9,58 γι αυτό το ντοκουμέντο. Θα μας συντροφεύει μαζί με τόσα άλλα...

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους άπειρους μαθητές του και την ευρύτερη μουσική οικογένεια του Κρουστόφωνου. Καλο σου ταξίδι Μαέστρο!

Τα μέλη και το Δ.Σ. της Ε.Ε.Μ.Ε.

3036

25 EklEEMEΑγαπητοί συνάδελφοι, μέλη της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση,

σάς προσκαλούμε το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020, και ώρα 11:00 στην 25η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση. Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο των καινούργιων γραφείων της Ε.Ε.Μ.Ε., Προξένου Κορομηλά 51, 4ος οροφος, στη Θεσσαλονίκη. Θα ακολουθήσουν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ε.Μ.Ε. και της νέας Ελεγκτικής Επιτροπής για τη διετία 2020-2022. Ως πρώτη ημερομηνία σύγκλισης της Συνέλευσης λογίζεται η 5η Δεκεμβρίου 2020. Η συνέλευση θα μεταδοθεί και διαδικτυακά απο διεύθυνση που θα ανακοινωθεί εγκαίρως στα μέλη.

Δυστυχώς, λόγω των έκτακτων συνθηκών στις οποίες ζούμε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, δεν γνωρίζουμε πώς θα είναι η υγειονομική κατάσταση της χώρας τη χρονική περίοδο της Συνέλευσης και εάν θα είναι ακομη σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και των δημόσιων συναντήσεων. Γι αυτό τον λόγο, θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως για πιθανή έκτακτη τροποποίηση του τρόπου διεξαγωγής της Συνέλευσης και των εκλογών, λόγω έκτακτων συνθηκών. Σε όλες τις περιπτώσεις, σάς διαβεβαιώνουμε ότι θα φροντίσουμε να διασφαλίσουμε στο έπακρο τις συνθήκες για τη νόμιμη, έγκυρη και ασφαλή διεξαγωγή της Συνέλευσης και των Αρχαιρεσιών, σύμφωνα με τις αρχές του ισχύοντος καταστατικού της Ε.Ε.Μ.Ε. και τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν για τον περιορισμό της πανδημίας.

Θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, 24ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης. 2. Απολογισμός πεπραγμένων απερχόμενου Δ.Σ. (2018-2020) και ομάδων εργασίας. 3. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για την πραγματοποίηση των αρχαιρεσιών. 4. Αρχαιρεσίες.

Υποβολή υποψηφιοτήτων: Καλούμε τα τακτικά μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. που επιθυμούν να υποβάλουν υποψηφιότητα για το νέο Δ.Σ. ή για τη νέα Ελεγκτική Επιτροπή της Ε.Ε.Μ.Ε. (2020-2022) να καταθέσουν την υποψηφιότητά τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στην παρακάτω φόρμα μέχρι και την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020: https://forms.gle/SJwu1ULSxZtTcLFu6 

Σάς θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 24 του καταστατικού της Ε.Ε.Μ.Ε. (https://www.eeme.gr/eeme/stat.html) δικαίωμα συμμετοχής στις αρχαιρεσίες της ένωσης έχουν τα τακτικά οικονομικά τακτοποιημένα μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. Μπορείτε να τακτοποιήσετε τυχον οφειλές της συνδρομής σας για το 2020 μέχρι και την ημερομηνία της Συνέλευσης (βλ. https://www.eeme.gr/eeme/renew-subscription.html).

Σάς ευχαριστούμε για τη στήριξή σας αυτά τα δύο χρόνια της θητείας μας. Ευχόμαστε υγεία, δύναμη και δημιουργικές συνεργασίες για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της εποχής μας και να στηρίξουμε με επιτυχία το κοινό μας όραμα για την αναβάθμιση του ρόλου της μουσικής στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη της μουσικής εκπαίδευσης και της επιστήμης της Μουσικής Παιδαγωγικής στην Ελλάδα.

Με εκτίμηση,

τα μέλη του απερχόμενου ΔΣ (2018-2020)

Δήμητρα Κόνιαρη, Χριστίνα Τσίγκα, Βίκη Καραγκούνη, Νίκος Κούγκας, Βάσω Αϊντζή, Σοφία Ταρσένη και Κατερίνα Παπάζογλου 

3029

ΕισηγητήςΓιάννης Μυγδάνης
Ημέρα: Σάββατο 05-12-2020

Ώρα: 17:00 - 19:00

Yλικό της Συνάντησης: Σημειώσεις και προσθετο υλικο (κάρτες)

Ελεύθερο πρόγραμμα για ηχογράφηση: https://mdn.github.io/web-dictaphone/

Leigh FB 2ΕισηγητέςLeigh Landy  Νάσια Θεράποντος
Yλικό της Συνάντησης: Σημειώσεις και ppt εδώ
Διεύθυνση πλατφόρμας: https://ears2.dmu.ac.uk/el/
 
Επίσης, εάν ενδιαφέρεστε να συνεργαστείτε με την κυρία Θεράπoντoς στην επιμέλεια της μετάφρασης των διδακτικών πακέτων της πλατφόρμας στα ελληνικά παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα πρότασης συνεργασίας: https://forms.gle/PKPz8NN3UrdQxwTQA

Η Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.) στο πλαίσιο οργάνωσης τηςΟμάδας Διδακτικής των Εγχόρδων Οργάνωνξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2019 επαφές και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει μια καινούργια συνεργασία με τηνESTA UK (European String Teachers Association – United Kingdom). Από εδώ και στο εξής, δίνεται η δυνατότητα σε όσες και όσους συναδέλφους, σπουδαστές και καθηγητές εγχόρδων ενδιαφέρονται να εγγραφούνκαι στους δύο συλλόγους να έχουν προνομιακές τιμές και για τις δύο εγγραφές (στην Ε.Ε.Μ.Ε. και στην ESTA UK), διατηρώντας στο ακέραιοτις παροχές και τα προνόμιαπου απορρέουν από την ιδιότητα του μέλους για την κάθε ένωση ξεχωριστά. Για περισσότερα βλ εδώ.

 

Υλικό Διαδικτυακών Συναντήσεων Ε.Ε.Μ.Ε. 2020

1η Διαδικτυακή Ημερίδα της Ε.Ε.Μ.Ε.: Επιστροφή στο σχολείο εν μέσω Κορονοϊού: 3/10/2020

Μίτσυ Ακογιούνογλου:Το εξ αποστάσεως μάθημα της μουσικής στο Δημοτικό

Σμαρώ Χρυσοστόμου:Ψηφιακό σχολείο, ψηφιακό περιεχόμενο και η αξιοποίησή τους

1η Διαδικτυακή Συνάντηση: Η σκυτάλη στους εκπαιδευτικούς μουσικής: Μαρία Τσαλίκη, Χρυσή Παρπαρά, Βίκη Καραγκούνη

2η Διαδικτυακή Συνάντηση: Η σκυτάλη στους εκπαιδευτικούς μουσικής: Γιώτα Τηγανούρια, Ελένη Πρίτσα, Ευαγγελία Μπαρλιά.

3η Διαδικτυακή Συνάντηση: Η σκυτάλη στους εκπαιδευτικούς μουσικής: Βίκη Καραγκούνη, Γιώργος Εμμανουήλ, Σάββας Παυλίδης

4η Διαδικτυακή Συνάντηση: Είμαστε στον αέρα! Διαδίκτυο και Ραδιοφωνο!

3028

Η εμπειρία των εκπαιδευτικών μουσικής στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω του Covid-19Webinar 5 2

Ημέρα: Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Ώρα: 16:30-17:30 (είσοδος στην πλατφόρμα: 16:15)

Χώρος: Διαδικτυακή πλατφόρμα που θα ανακοινωθεί

Εισηγήτριες-συντονίστριες της συζήτησης: Μίτσυ Ακογιούνογλου και Δήμητρα Κόνιαρη

 

3002

esta-eemeΗ Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.) στο πλαίσιο οργάνωσης της Ομάδας Διδακτικής των Εγχόρδων Οργάνων ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2019 επαφές και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει μια καινούργια συνεργασία με την ESTA UK (European String Teachers Association – United Kingdom). Από εδώ και στο εξής, δίνεται η δυνατότητα σε όσες και όσους συναδέλφους, σπουδαστές και καθηγητές εγχόρδων ενδιαφέρονται να εγγραφούν και στους δύο συλλόγους να έχουν προνομιακές τιμές και για τις δύο εγγραφές (στην Ε.Ε.Μ.Ε. και στην ESTA UK), διατηρώντας στο ακέραιο τις παροχές και τα προνόμια που απορρέουν από την ιδιότητα του μέλους για την κάθε ένωση ξεχωριστά.

 

Μετά από επικοινωνία με το αγγλικό παράρτημα της ESTA – το μεγαλύτερο στην Ευρώπη – διευκρινίστηκαν οι όροι συνεργασίας. Ακολουθούν αναλυτικά τα προνόμια των νέων μελών της Ομάδας Διδακτικής των Εγχόρδων Οργάνων της Ε.Ε.Μ.Ε., όπως προκύπτουν από τις εγγραφές στις δύο Ενώσεις. 

Οι παροχές για τα μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. είναι μεταξύ άλλων:

- Προνομιακή τιμή νέας εγγραφής 20€ (προνομιακή τιμή ανανέωσης εγγραφής 18€, από 35 και 20€ αντίστοιχα).

- Δωρεάν ηλεκτρ. αποστολή των ετήσιων περιοδικών Μουσική Εκπαίδευση και Μουσικοπαιδαγωγικά

- Τακτική ενημέρωση με το Newsletter της Ε.Ε.Μ.Ε.

- Συμμετοχή και εκπτώσεις/ειδικές τιμές σε σεμινάρια, επιμορφώσεις και συνέδρια που διοργανώνει η E.E.M.E.

- Ειδικές τιμές σε σεμινάρια και δράσεις του Κρουστόφωνου

- Ειδικές τιμές για τις εκδόσεις της Ε.Ε.Μ.Ε. και στους μουσικούς εκδοτικούς οίκους Fagotto Books, Γ. Ι.Μαυρομουστάκης και Μάριος Νικολαΐδης-Editions Orpheus

- Τα μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. μπορούν να προβάλλουν τις εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές τους δράσεις μέσα από το προφίλ Φίλοι της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση

Οι παροχές για τα μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. που θα εγγραφούν και στο ESTA UK είναι οι ακόλουθες:

- Ειδική τιμή εγγραφής - 30 £ -(50% έκπτωση επί της αρχικής τιμής) στην ESTA UK για όσα μέλη είναι και οικονομικά τακτοποιημένα μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. 

- Πρόσβαση στα περιοδικά Arco (τριμηνιαίας έκδοσης) και Jesta (διετούς έκδοσης)

- Μηνιαία αποστολή του newsletter της ESTA UK

- Πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό που διατίθεται μέσα από την ιστοσελίδα της ESTA UK για τα μέλη της

- Εξατομικευμένη online σελίδα προφίλ

- Εκπτώσεις στις επιμορφώσεις επαγγελματικής εξέλιξης

- Μία δωρεάν συμμετοχή ενός μέλους στο Summer School της ESTA UK (κάλυψη εξόδων διαμονής, διατροφής και συναυλιών)

- Ειδική έκπτωση για όλους όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν το αναγνωρισμένο online Postgraduate πρόγραμμα στη Διδακτική των Εγχόρδων (επιπέδου master). 

 

Η Ομάδα Διδακτικής των Εγχόρδων Οργάνων της Ε.Ε.Μ.E. απευθύνεται σε συναδέλφους μουσικής με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διδασκαλία των εγχόρδων οργάνων, σε καθηγητές βιολιού, βιόλας, βιολοντσέλου και κοντραμπάσου, σε σπουδαστές εγχόρδων αλλά και γενικότερα σε όσες και όσους ενδιαφέρονται να ενημερώνονται για τις νέες τάσεις και τις καλές πρακτικές στη διδασκαλία των εγχόρδων. Η ομάδα αυτή θα λειτουργήσει υπό τη σκέπη της ESTA UK. Η προσφορά αυτή θα ισχύσει σε πρώτη φάση για το χρονικό διάστημα από 1-30 Ιουνίου 2020. 

 

Εάν ενδιαφέρεστε να γίνετε μέλος της Ε.Ε.Μ.Ε. και της ESTA UK συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:

https://forms.gle/p6q28hEFTSAiNewB9 

Πληροφορίες/εγγραφές:

Email- Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (υπεύθυνες επικοινωνίας: Όλγα Ζέρβα και Χριστίνα Τσίγκα)

Facebook-  Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση

3001