Έπειτα από απόφαση του Δ.Σ., το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00 συγκαλείται στα γραφεία της Ε.Ε.Μ.Ε. στη Θεσσαλονίκη (Ερμού 7, 3ος όροφος) Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών με θέμα: "Επανάληψη των αρχαιρεσιών για την εκλογή της νέας Ελεγκτικής Επιτροπής για το διάστημα 2018-2020". Καλούνται όλα τα μέλη να προσέλθουν για να ψηφίσουν στις επαναληπτικές εκλογές για τη νέα Ελεγκτική Επιτροπή.

Εκ νέου υποψηφιότητες μπορούν να κατατεθούν μέχρι το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου και ώρα 16:00 μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη γραμματεία της Ε.Ε.Μ.Ε.: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Η πρόεδρος: Δήμητρα Κόνιαρη           Η γραμματέας: Βασιλική Καραγκούνη

2828

Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, και ώρα 18:30, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. της Ε.Ε.Μ.Ε. (2018-2020) ως εξής:

Πρόεδρος: Δήμητρα Κόνιαρη

Αντιπρόεδρος: Χριστίνα Τσίγκα

Γραμματέας: Βασιλική Καραγκούνη

Ταμίας: Νίκος Κούγκας

Μέλη: Σοφία Ταρσένη, Κατερίνα Πενήντα, Βασιλική Αϊντζή 

Αναπληρωματικά μέλη: Δήμητρα Ασλάνογλου, Κατερίνα Παπάζογλου, Αρετή Καμηλάκη και Ειρήνη Κουρκούλη

Η θητεία του νέου Δ.Σ. ξεκίνησε στις 24 Νοεμβρίου 2018 και λήγει στις 23 Νοεμβρίου 2020.

Η νέα Ελεγκτική Επιτροπή της Ε.Ε.Μ.Ε. (2018-2020)

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, και ώρα 17:00-20:00 πραγματοποιήθηκε η επανάληψη των εκλογών για την νέα Ελεγκτική Επιτροπή (2018-2020).

Ψήφισαν με μυστική ψηφοφορία 24 ταμειακά τακτοποιημένα μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. Μετρήθηκαν 23 έγκυρα ψηφοδέλτια και 1 λευκό.

Η νέα Ελεγκτική Επιτροπή της Ε.Ε.Μ.Ε. απότελείται, με σειρά ψήφων, από τους:

Σοφία Αγγελίδου: 20 ψήφους

Μαρία Κουρκουρίκα: 17 ψήφους

Δέσποινα Καλανταρίδου: 15 ψήφους

Αναπληρωματικό μέλος:

Μαρία Δημητρακοπούλου: 11 ψήφους

Η θητεία της νέας Ελεγκτικής Επιτροπής (2018-2020) της Ε.Ε.Μ.Ε. ξεκίνησε στις 8 Δεκεμβρίου 2018 και λήγει στις 8 Δεκεμβρίου 2020.

Καλή θητεία σε όλους τους εκλεγμένους!

2827

Πρακτικό Εφορευτικής Επιτροπής 22ης Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης

της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.)

 

Θεσσαλονίκη, 24 Νοεμβρίου 2018

 

Σήμερα, 24.11.2018, ημέρα Σάββατο και ώρα 15:00, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 8ου Συνεδρίου της Ε.Ε.Μ.Ε., και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, η 22η Τακτική εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Ένωσης (πρώτη ημερομηνία σύστασης της συνέλευσης ήταν η 16η Νοεμβρίου 2018) και διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Ένωσης και της νέας Ελεγκτικής Επιτροπής. 

 

2826

Καλούνται τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση στην 22η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 14:45 στην αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο πλαίσιο του 8ου Συνεδρίου της Ε.Ε.Μ.Ε. Ως πρώτη ημερομηνία σύγκλισης της συνέλευσης λογίζεται η 18η Νοεμβρίου 2018.

Θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, 21ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης. 2. Απολογισμός πεπραγμένων απερχόμενου Δ.Σ. 3. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής Αρχαιρεσιών - Αρχαιρεσίες. 4. Άλλα θέματα

Παρακαλούνται τα τακτικά μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. που ενδιαφέρονται να υποβάλουν υποψηφιότητα για το Δ.Σ. της Ε.Ε.Μ.Ε. (2018-2020) να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους μέχρι και την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 στην παρακάτω φόρμα: https://goo.gl/forms/WCdm2WEbobKwBbNw1

2819

"ΤΟ ΞΑΝΘΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ"11002 MARIZA KOX THESALONIKH AFISA 3

(εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)

Ημερομηνία: Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018

Ώρα: 19:30

Χώρος: Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Θεσσαλονίκης

Η Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση, η Χορωδία του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Θεσσαλονίκης και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίζας Κωχ "ΤΟ ΞΑΝΘΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ".

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Μαίη Κοκκίδου, ερευνήτρια μουσικοπαιδαγωγός, διδάσκουσα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Ανδρεάς Καρακίτσιος, Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. και ο Νίκος Θεοδωρίδης, μουσικοπαιδαγωγός, μέλος Ε.Ε.Π. του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος της ΕΤ3 Αλέξανδρος Τριανταφύλλου

Τη βραδιά θα πλαισιώσει μουσικά η Χορωδία του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, την οποία διευθύνει η μαέστρος Άλκηστις Τόγια. Συνοδεύει ο μουσικός Αχιλλέας Σοφούδης (πιάνο).

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια θα τιμήσει την εκδήλωση με την παρουσία της, θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της. Σας περιμένουμε!


Εάν δεν έχετε ακόμη προμηθευτεί το βιβλίο της Μαρίζας Κωχ, "ΤΟ ΞΑΝΘΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ", θα το βρείτε εύκολα, κοντά στον χώρο της εκδήλωσης, στο βιβλιοπωλείο "Μυθιστορία" (Βαφόπουλου 20, 54626 Θεσσαλονίκη), το οποίο ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία του.

2810

2η Προσυνεδριακή Ημερίδα της Ε.Ε.Μ.Ε. Tel. Ioannina A3-poster-2018

 Η μουσική στη σχολική ζωή

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σας προσκαλούµε στη 2η Προσυνεδριακή Ηµερίδα του 8ου Συνεδρίου της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.), η οποία θα πραγµατοποιηθεί σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, στo Κτίριο του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στα Ιωάννινα.

Το θέµα της ημερίδας είναι: «Η μουσική στη σχολική ζωή» και πραγµατοποιείται στο πλαίσιο του 8ου Συνεδρίου της Ε.Ε.Μ.Ε. µε τίτλο «Μουσική Εκπαίδευση και Κοινωνία: νέες προκλήσεις, νέοι προσανατολισµοί» που θα γίνει στις 23-25 Νοεµβρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη.

Η Ημερίδα περιλαμβάνει εργαστήρια*, εισηγήσεις και στρογγυλή τράπεζα και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς μουσικής, νηπιαγωγούς, δασκάλους, φοιτητές και σε κάθε ενδιαφερόμενο. 

Οι εισηγητές της Ηµερίδας θα προσεγγίσουν µερικά από τα κεντρικά ερωτήµατα που θέτει προς συζήτηση και προβληµατισµό το 8ο Συνέδριο της Ε.Ε.Μ.Ε.: Ποιος ο ρόλος της μουσικής στη σχολική ζωή του μαθητή, μέσα και έξω από το σχολείο; Ποιοι είναι σήµερα οι µαθητές µας και ποιες οι εκπαιδευτικές τους ανάγκες σε σχέση µε τη µουσική; Πώς μπορούμε ως παιδαγωγοί να ανταποκριθούμε καλύτερα στις προκλήσεις μιας κοινωνίας που αλλάζει διαρκώς;  Και πώς μπορεί η μουσική εκπαίδευση να αποκτήσει νόημα για τα ίδια τα παιδιά;

Το Πρόγραμμα της Ημερίδας θα το βρείτε εδώ: Πρόγραμμα Ημερίδας

Ώρα: 9:30-17:30 (Ώρα προσέλευσης-εγγραφών: 9:30-10:00) 

Χώρος: Κτίριο Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Συμμετοχή: Φοιτητές και διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Δωρεάν

                    Μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. (οικονομικά τακτοποιημένα για το 2018): Δωρεάν - Μη μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε.: 8 ευρώ

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης και μουσικοπαιδαγωγικό υλικό από την Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση.

Για την καλύτερη προετοιμασία της Ημερίδας παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα:

https://goo.gl/forms/1LxZlGp5BSrzuIND2

 

* Στα εργαστήρια υπάρχει όριο συμμετεχόντων. Κάθε συμμετέχουσα/ων μπορεί να παρακολουθήσει μέχρι και δύο εργαστήρια. Οι δηλώσεις των εργαστηρίων θα γίνουν κατά την προσέλευση-εγγραφή στην Ημερίδα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

2808

Οι τέσσερις εποχές του Αντόνιο Βιβάλντι

της Χρυσής Παρπαρά

 

Ημερομηνία: Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018παρπαρά ΦΒ

Ώρα: 19:00-20:30

Χώρος: Ε.Ε.Μ.Ε., Ερμού 7, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ποιες εικόνες ήθελε να περιγράψει ο Αντόνιο Βιβάλντι στις διάσημες "Τέσσερις Εποχές" του; Πώς μπορούμε να παρουσιάσουμε στην σχολική τάξη το έργο αυτό κατανοητά και με δημιουργικό τρόπο;

Στην παρουσίαση του βιβλίου θα συζητήσουμε για το πώς μπορούμε να παρουσιάσουμε τα μέρη των "Τεσσάρων Εποχών" στο μάθημα της μουσικής επικεντρώνοντας στα χαρακτηριστικά του κάθε μέρους χωριστά.

Θα συζητήσουμε, επίσης, πώς μπορούμε να εντάξουμε τα μέρη αυτά μέσα στις διάφορες ενότητες που διδάσκουμε στο μάθημα της μουσικής κατά τη διάρκεια της χρονιάς. 

Είσοδος ελεύθερη.

2797

Παρουσίαση - Ομιλία

Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης (EFT) για χρήση στη σχολική τάξη και όχι μόνο...

EFT Κούτρα ΦΒ

 

Εισηγήτρια: Μαρίνα Κούτρα

Ημερομηνία: Πέμπτη 28 Ιουνίου

Ώρα: 18:00-20:00

 Χώρος: Ε.Ε.Μ.Ε., Ερμού 7, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη

Είσοδος ελεύθερη.

 

Το EFT (Emotional Freedom Techniques) είναι μια σειρά τεχνικών συναισθηματικής απελευθέρωσης που έχει χρησιμοποιηθεί από πολλές ομάδες πληθυσμών για διαφορετικά θέματα συναισθηματικά, ψυχοσωματικά κ.α. με εκπληκτικά συχνά αποτελέσματα. Η βασική τεχνική μαθαίνεται εύκολα και γρήγορα και μπορεί να λειτουργήσει από απλώς ανακουφιστικά έως βαθιά θεραπευτικά. 

Στη συνάντηση θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε παρουσίαση με πληροφορίες για το EFT, βίντεο από σχολεία στα οποία έχει εφαρμοστεί, να ξεφυλλίσουμε ενδεικτικά βιβλία κλινικών ψυχολόγων που αναφέρονται σε αυτό, εικονογραφημένα παιδικά βιβλία, εκπαιδευτικά εγχειρίδια κλπ.  

Η συνάντηση δε θα θεωρηθεί ολοκληρωμένη παρά μόνο σε περίπτωση που παραστείτε!!! Σας περιμένουμε!

 

Η Μαρίνα Κούτρα εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Α/θμια εκπαίδευση και είναι συγγραφέας. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Παιδαγωγικό παιχνίδι και παιδαγωγικό υλικό στην πρώτη παιδική ηλικία» του Π. Τ. Π. Ε. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Παρακολουθεί το μεταπτυχιακό τμήμα «Δημιουργικής γραφής» του Τ.Ε.Π.Α.Ε. του Α.Π.Θ. Το 2016 εκπαιδεύτηκε στο σύστημα Original Play από την Jolanda Graczykowska, επίσημη αντιπρόσωπο του Original Play στην Ευρώπη. Από το 2008 ασχολείται με την αυτογνωσία από όπου γνώρισε το EFT. Εκπαιδεύτηκε σε αυτό από τον Υπάτιο Βαρελά, τη Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας Σοφία Γερμανλή και την κλινική ψυχολόγο Peta Stapleton.

2790

Σεμινάριο – συναυλία με τον Κωστή Παπάζογλου.Παπάζογλου ΦΒ

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Ώρα σεμιναρίου: 18:00-20:00 και Ώρα Συναυλίας: 20:00-21:00

Χώρος: Αίθουσα εκδηλώσεων της Ε.Ε.Μ.Ε. (Ερμού 7, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη)

Ο Κωστής Παπάζογλου, καταξιωμένος σολίστ και μαέστρος με ειδίκευση στην παλιά μουσική, προσφέρει για τα μέλη και τους φίλους της Ε.Ε.Μ.Ε. ένα δίωρο σεμινάριο για τη χρήση του Φλάουτου Dolce (18:00-20:00) το οποίο θα ακολουθήσει μια μικρή συναυλία όπου θα παρουσιαστεί όλη η οικογένεια του οργάνου (20:00-21:00).

Η συμμετοχή στο σεμινάριο (18:00-20:00) είναι δωρεάν. Όμως, επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες απαιτείται προκράτηση της θέσης με τη συμπλήρωση της παρακάτω φόρμας: https://goo.gl/forms/wJSq20bRt9ItVLPR2


Η είσοδος στη συναυλία (20:00-21:00) είναι ελεύθερη.

Το Φλάουτο Dolce, κοινώς φλογέρα, χρησιμοποιείται ευρέως σε όλη την μουσική εκπαίδευση στη χώρα μας. Θεωρείται ένα πολύ χρήσιμο και εύκολο όργανο για τη μουσικοπαιδαγωγική. Τα προβλήματα που προκύπτουν από τη χρήση της φλογέρας, από μουσικούς χωρίς την συγκεκριμένη ειδίκευση είναι πολλά και ποικίλα. Στο δίωρο σεμινάριο θα προσπαθήσουμε να καταδείξουμε/αναδείξουμε μερικά. Η εξειδίκευση του Κωστή Παπάζογλου και η εμπειρία του θα οδηγήσει τους συμμετέχοντες σε έναν προβληματισμό γύρω από το Φλάουτο Dolce - φλογέρα στη μουσική εκπαίδευση. Στόχος μας είναι να αναζητηθούν λύσεις και εμπειρίες άλλων χωρών στη χρήση μουσικών οργάνων στη μουσικοπαιδαγωγική. Επίσης θα αναζητηθούν συμμετέχοντες πού έχουν ενδιαφέρον για ευρύτερη εμβάθυνση και εξειδίκευση στο φλάουτο Dolce και ως σολιστικό μουσικό όργανο. Στο τέλος του σεμιναρίου θα παρουσιαστεί όλη η οικογένεια του οργάνου με μία μικρή συναυλία.

Θα χαρούμε να σας δούμε!

2778