Αγαπητοί φίλοι και μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε.,

μετά τη σχετική υπουργική απόφαση, η βιβλιοθήκη και τα γραφεία της Ε.Ε.Μ.Ε. θα μείνουν κλειστά. Γι αυτόν τον λόγο αναβάλλονται οι δια ζώσης δράσεις της Ε.Ε.Μ.Ε., όπως οι πρόβες της Χορωδίας της Ε.Ε.Μ.Ε., και όλες οι δια ζώσης εκπαιδευτικές και μουσικοπαιδαγωγικές συναντήσεις. Στο εντωμεταξύ... σάς προσκαλούμε να περιηγηθείτε στη σελίδα της Ε.Ε.Μ.Ε. και να απολαύσετε: 

(α) Περιλήψεις άρθρων από το περιοδικό Μουσική Εκπαίδευση και περιλήψεις άρθρων και άρθρα παλαιότερων τευχών του περιοδικού Μουσικοπαιδαγωγικά.

(β) Πρακτικά παλαιότερων Συνεδρίων της Ε.Ε.Μ.Ε.: 8ο Συνέδριο της Ε.Ε.Μ.Ε. (2018)7ο Συνέδριο της Ε.Ε.Μ.Ε. (2015)6ο Συνέδριο της Ε.Ε.Μ.Ε. (2009)5ο Συνέδριο της Ε.Ε.Μ.Ε. (2007)4ο Συνέδριο της Ε.Ε.Μ.Ε. (2005).

(γ) Ελεύθερο εκπαιδευτικό υλικό.

(δ) Πληροφορίες για τις εκδόσεις της Ε.Ε.Μ.Ε. που μπορείτε να παραγγείλετε και να έρθουν με αντικαταβολή στη διεύθυνσή σας.

(ε) Το βιβλίο της Μαίης Κοκκίδου "From kindergarten to early adulthood – Findings from a longitudinal study" που κυκλοφόρησε το 2017 σε επιμέλεια της Ε.Ε.Μ.Ε. και μπορείτε να το κατεβάσετε ελεύθερα. 

(στ) Την αγγλική εκδοχή του βιβλίου των Ratliff, Ν. Μ., & Bazmadelis, Α. Directory of Music Libraries and Collections in Greece που κυκλοφόρησε το 2017 σε επιμέλεια της Ε.Ε.Μ.Ε. και μπορείτε να το κατεβάσετε ελεύθερα.

Και φυσικά θα μας βρείτε στο FB στα προφίλ: Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση και Φίλοι της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.).

Είμαστε περήφανοι που μοιραζόμαστε μαζί σας το όραμα της Ε.Ε.Μ.Ε. για την προώθηση και τη στήριξη της μουσικής εκπαίδευσης για όλους στην Ελλάδα. Τα μέλη του Δ.Σ. θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να συνεχίσει η Ε.Ε.Μ.Ε. το εκπαιδευτικό και μουσικοπαιδαγωγικό της έργο και ευχόμαστε, με το που θα επιτραπούν ξανά οι διά ζώσης συναντήσεις, να τα πούμε όλοι και από κοντά στην επόμενη δράση της Ε.Ε.Μ.Ε.!

Μέχρι τότε... να είστε καλά και δημιουργικά, με υγεία και όμορφη μουσική!

Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ε.Μ.Ε. (2018-2020) 

2944

Αφίσα Masterclass

Με το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Voci Contra Tempo

σε διδασκαλία Σοφίας Γιολδάση

 

Ημέρες και ώρες:

Παρασκευή 6/3: 18:00-21:00 (εγγραφές 17:00-18:00)

Σάββατο 7/3: 11:00-15:00 & 16:00-20:00

Κυριακή 8/3: 14:00-18:00 & Συναυλία: 19:00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Χώρος: Ε.Ε.Μ.Ε., Ερμού 7, 3ος όροφος

 

Το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο "Voci Contra Tempo" και η μαέστρος τους, Σοφία Γιολδάση, σας προσκαλούν στο πρώτο 3ήμερο Masterclass Διεύθυνσης Χορωδίας (15 ώρες). Το Masterclass απευθύνεται σε ενεργά συμμετέχοντες και ακροατές. Οι ενεργά συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τρεις πρόβες με το 16μελές φωνητικό σύνολο των Voci Contra Tempo, υπό την καθοδήγηση της Σοφίας Γιολδάση, σε Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο ομοίων φωνών. Κατά τη διάρκεια του 3ημέρου θα υπάρξουν, επίσης, συνεδρίες με τη μαέστρο του συνόλου, η οποία θα αναλύσει θέματα κινησιολογίας, προσέγγισης παρτιτούρας και μουσικής ερμηνείας, φωνητικής τεχνικής και ζητήματα που θα προκύψουν στις πρόβες. Το Masterclass θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 8/3 με συναυλία των Voci Contra Tempo, υπό τη διεύθυνση της Σοφίας Γιολδάση, αλλά και όσων απ'τους ενεργά συμμετέχοντες επιλεγούν να διευθύνουν. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στο φουαγιέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Οι ενεργά συμμετέχοντες δεν μπορούν να ξεπερνούν σε αριθμό τους οκτώ (8). Η επιλογή τους θα γίνει με αποστολή βιογραφικού, αλλά και οπτικοακουστικού υλικού (για όποιον διαθέτει) στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Προθεσμία αποστολής βιογραφικού: Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου παρατείνεται μέχρι και τη Δευτέρα 2 Μαρτίου. Όσοι επιλεγούν για ενεργό συμμετοχή στο Masterclass, θα πρέπει να ολοκληρώσουν την πληρωμή* τους μέχρι και την Τρίτη 3 Μαρτίου, ώστε να κατοχυρώσουν τη συμμετοχή τους.

Για τους ακροατές δεν υπάρχει προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής, θα τηρηθεί, όμως, σειρά προτεραιότητας.
Δηλώσεις συμμετοχής: https://forms.gle/KJe8rkSZvyKnkssJ8
Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και χορωδιακό υλικό.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Ενεργά συμμετέχοντες: 100€ (80€ για τους φοιτητές και τα μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε.)
Ακροατές: Εγγραφή και πληρωμή* μέχρι τις 3/3: 55€, 45€ (μέλη Ε.Ε.Μ.Ε., φοιτητές), 35€ (μέλη της Χορωδίας της Ε.Ε.Μ.Ε.).
Εγγραφή και πληρωμή* από τις 4/3 και μετά: 60€, 50€ (μέλη Ε.Ε.Μ.Ε., φοιτητές), 40€ (μέλη της Χορωδίας της Ε.Ε.Μ.Ε.).

*  Η πληρωμή μπορεί να γίνει στα γραφεία της Ε.Ε.Μ.Ε., Ερμού 7, τις μέρες και ώρες των δράσεων της ένωσης ή με κατάθεση στον λογαριασμό: Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση, Εθνική Τράπεζα, IBAN: GR06 0110 2230 0000 2234 8020 557 με αναγραφή του ονοματεπώνυμου του αποστολέα και : Masterclass 2020. Σε περίπτωση ηλεκτρονικής πληρωμής από άλλη τράπεζα, εκτός Εθνικής, παρακαλούμε να προσθέσετε 4 ευρώ στο ποσό που πληρώνετε, το οποίο αντιστοιχεί στην προμήθεια που κρατά η τράπεζα για τη συναλλαγή, και να γράψετε στο όνομα του αποδέκτη ολόκληρο το όνομα της Ένωσης, Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (και όχι Ε.Ε.Μ.Ε.).  Σας ευχαριστούμε θερμά γι' αυτό

Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

2931

Βήματα για να περάσουμε από το μονοφωνικό στο πολυφωνικό τραγούδι στο σχολείο

Κρίσιλα ΦΒ

Εισηγήτρια: Αγγελική Κρίσιλα

Ημέρα: Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020

Ώρα: 15:00-19:00 (εγγραφές 14:30-15:00)

Χώρος: Ε.Ε.Μ.Ε., Ερμού 7, 3ος όροφος

 

Στο χορωδιακό εργαστήριο θα παρουσιαστούν τεχνικές που αφορούν την οργάνωση και τη λειτουργία μιας σχολικής παιδικής ή εφηβικής χορωδίας με έμφαση στο πώς να περάσουμε από το μονοφωνικό στο πολυφωνικό τραγούδι βιωματικά και χωρίς τη χρήση παρτιτούρας.

Το σεμινάριο αποτελείται από δύο μέρη:
1. Τεχνικές ενεργοποίησης της φωνής και του σώματος μέσα σε ένα χορωδιακό σύνολο και η εφαρμογή τους στο ζέσταμα και στη διδασκαλία χορωδιακών κομματιών. Τεχνικές που μπορούν εφαρμοστούν σε μία σχολική χορωδία με στόχο τη φωνητική βελτίωση των χορωδών.
2. Διδασκαλία ρεπερτορίου:
α) Κανόνες: Τρόποι διδασκαλίας με στόχο την εισαγωγή ενός χορωδιακού συνόλου στην πολυφωνία.
β) Εύκολα δίφωνα ή τρίφωνα κομμάτια: Τρόποι διδασκαλίας με στόχο την εφαρμογή κινησιολογίας και body percussion μέσα σε ένα χορωδιακό σύνολο.

Το εργαστήριο έχει βιωματικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές/σπουδαστές μουσικής και σε κάθε ενδιαφερόμενο. Καλό θα ήταν οι συμμετέχοντες να είναι ντυμένοι με άνετα ρούχα και να έχουν μαζί τους ένα μπουκάλι νερό.

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και μουσικοπαιδαγωγικό υλικό.
Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Εγγραφές: https://forms.gle/Dm5zTTAL7defo8LV6

Οικονομική ενίσχυση*: 40 (πληρωμή μέχρι 12/2) 50 (από τις 13/2 και μετά)
Μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. (2020), της Χορωδίας της Ε.Ε.Μ.Ε. και του Βυζαντινού Χορού της Ε.Ε.Μ.Ε.: 20 (πληρωμή μέχρι 12/2) 30 € (από τις 13/2 και μετά)

*  Η πληρωμή μπορεί να γίνει στα γραφεία της Ε.Ε.Μ.Ε., Ερμού 7, τις μέρες και ώρες των δράσεων της ένωσης ή με κατάθεση στον λογαριασμό: Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση, Εθνική Τράπεζα, IBAN: GR06 0110 2230 0000 2234 8020 557 με αναγραφή του ονοματεπώνυμου του αποστολέα και : Εργαστήριο Κρίσιλα. Σε περίπτωση ηλεκτρονικής πληρωμής από άλλη τράπεζα, εκτός Εθνικής, παρακαλούμε να προσθέσετε 4 ευρώ στο ποσό που πληρώνετε, το οποίο αντιστοιχεί στην προμήθεια που κρατά η τράπεζα για τη συναλλαγή, και να γράψετε στο όνομα του αποδέκτη ολόκληρο το όνομα της Ένωσης, Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (και όχι Ε.Ε.Μ.Ε.).  Σας ευχαριστούμε θερμά γι' αυτό

 

Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

2917

Ακογιούνογλου ΦΒ 2Μία βιωματική εισαγωγή στον Καθολικό Σχεδιασμό για τη Μάθηση

 

Εισηγήτρια: Μίτσυ Ακογιούνογλου 

Ημέρα: Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2020

Ώρα: 15:00-20:00 (εγγραφές 14:30-15:00)

Χώρος: Ε.Ε.Μ.Ε., Ερμού 7, 3ος όροφος

 

Ο εκπαιδευτικός μουσικής στο σημερινό σχολείο συναντά έναν ετερόκλητο μαθητικό πληθυσμό, με πολυπολιτισμικές, ψυχολογικές και αναπτυξιακές ιδιαιτερότητες καθώς και διαφορετικές εκπαιδευτικές προτιμήσεις και ανάγκες. Το συγκεκριμένο βιωματικό εργαστήρι στοχεύει στην εισαγωγή στρατηγικών συμπεριληπτικής διδασκαλίας και μάθησης, σύμφωνα με το εκπαιδευτικό πλαίσιο του Καθολικού Σχεδιασμού για τη Μάθηση (ΚΣΜ). Βασισμένος στην αρχή της Σχεδίασης για Όλους, ο ΚΣΜ προωθεί την ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στη μάθηση. Αποτελεί ένα πλαίσιο που στηρίζεται σε ευέλικτους στόχους, μεθόδους, υλικά και τρόπους αξιολόγησης με ενσωματωμένες επιλογές ώστε να ανταποκρίνεται το μάθημα στις ανάγκες των ποικιλόμορφων τάξεων αλλά και να διευκολύνει τον εκπαιδευτικό να προσεγγίζει τη διαφορετικότητα. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα μάθουμε τις βασικές αρχές του ΚΣΜ, τις κατευθυντήριες γραμμές και τρόπους εφαρμογής του μέσα από βιωματικές ασκήσεις.

 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς μουσικής, δασκάλους, νηπιαγωγούς, καθηγητές άλλων ειδικοτήτων και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και μουσικοπαιδαγωγικό υλικό.
Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Εγγραφή: https://forms.gle/nybmdizhg5Dgvwso9
Οικονομική ενίσχυση: 40
Μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. (2020), της Χορωδίας της Ε.Ε.Μ.Ε. και του Βυζαντινού Χορού της Ε.Ε.Μ.Ε.: 20

Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.eeme.gr

2913

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,Κοπή πίτας 2020

Σας προσκαλούμε το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Ε.Ε.Μ.Ε. και στο πρώτο μουσικό πάρτι της χρονιάς!

Θα τραγουδήσουν η Χορωδία της Ε.Ε.Μ.Ε., ο Γυναικείος Βυζαντινός Χορός της Ε.Ε.Μ.Ε. "Αγία Ανυσία" καθώς και μία μουσική ομάδα έκπληξη, αγαπημένων φίλων, guest stars!

Σας περιμένουμε με χαρά γύρω στις 20.30, στα γραφεία της Ε.Ε.Μ.Ε., Ερμού 7, 3ος όροφος.

Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

2912

Ανανεώστε τη συνδρομή σας στην Ε.Ε.Μ.Ε. για το 2020 EEME XMAS-2019 Δ

μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 6 Μαρτίου 2020 και επωφεληθείτε από τις τιμές της έγκαιρης ανανέωσης!

Η συμβολή σας είναι πολύτιμη για τη στήριξη του εκπαιδευτικού και επιστημονικού έργου της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση. Σας ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη σας.

Καλή μουσική και δημιουργική χρονιά!

2907

Εισηγήτρια: Μαρία Αλεξάνδρου. Αν. καθηγήτρια ΤΜΣ, ΑΠΘ Αλεξάνδρου 1
Ημέρα: Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020
Ώρα: 18:00-21:00 (ώρα προσέλευσης - εγγραφές: 17:30-18:00)
Χώρος: Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση. Ερμού 7, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη

Το παρόν σεμινάριο σκοπεύει στην εκμάθηση και υποβοήθηση διδασκαλίας βυζαντινών απολυτικίων, όπως π.χ. των Τριών Ιεραρχών, του Ευαγγελισμού, του Αγίου Δημητρίου, των Χριστουγέννων, του Μεγάλου Βασιλείου κ.ά., τα οποία χρειάζεται ο εκπαιδευτικός στη διαμόρφωση σχολικών γιορτών με παιδιά διάφορων τάξεων ή και με ενηλίκους σε χορωδίες, σωματεία κ.ά.

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει με ασκήσεις ζεστάματος που βασίζονται μεταξύ άλλων σε βυζαντινά και μεταβυζαντινά θεωρητικά διαγράμματα. Μετά θα γίνει μια επανάληψη των βυζαντινών σημαδοφώνων και του οκτάηχου συστήματος, βάσει διάφορων διδακτικών παιχνιδιών. Ακολουθεί η εκμάθηση του απολυτικίου του Μεγάλου Βασιλείου, περνώντας από τα στάδια της παραλλαγής, του κανοναρχήματος, του μέλους και του ισοκρατήματος. Έμφαση δίνεται επίσης στην κατανόηση της μετρικής δομής του κομματιού και στη διεύθυνση. Το σεμινάριο ολοκληρώνεται με την εξάσκηση στην ψαλμώδηση και άλλων απολυτικίων, όπως το απολυτίκιο των Τριών Ιεραρχών και το απολυτίκιο του Ευαγγελισμού.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς μουσικής, εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, νηπιαγωγούς και σε κάθε ενδιαφερόμενο και είναι ανοιχτό τόσο σε αρχάριους όσο και σε πιο προχωρημένους, όσον αφορά θέματα της βυζαντινής μουσικής.

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και μουσικοπαιδαγωγικό υλικό.
Οικονομική ενίσχυση: 10
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για τα μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. (2020), για τα μέλη της Γυναικείας Βυζαντινής Χορωδίας της Ε.Ε.Μ.Ε. "Αγία Ανυσία" και για τα μέλη της Χορωδίας της Ε.Ε.Μ.Ε. (2019-2020).
Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής: https://forms.gle/zQ5zKeyfZdL1msSo6

Σας περιμένουμε, για να ανακαλύψουμε μαζί την ομορφιά της βυζαντινής μουσικής!
Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

2905

Πώς να γίνουμε ακουστικοί οικολόγοι μέσω της μουσικο-αισθητηριακής εθνογραφίας

Εισηγήτρια: Clare Hall, Μουσικοπαιδαγωγός (PhD) Hallμε έμφαση στην εκπαίδευση μέσω των τεχνών. Monash University, Αυστραλία.

Ημέρα: Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Ώρα: 15:00-20:00 (ώρα προσέλευσης-εγγραφές: 14:30-15:00)

Χώρος: Ε.Ε.Μ.Ε., Ερμού 7, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη

 

Πώς να γίνουμε ακουστικοί οικολόγοι μέσω της μουσικό–αισθητηριακής εθνογραφίας: 

Δεν υπήρχε ποτέ πιο πριν μεγαλύτερη ανάγκη να συνδεθούμε μεταξύ μας και με τον κόσμο για να αντιμετωπίσουμε τις κοινές περιβαλλοντικές, πολιτισμικές και κοινωνικές αλλαγές.  Αυτή τη σύνδεση προάγει το συγκεκριμένο  διαδραστικό εργαστήριο μέσα από την εξερεύνηση της σχέσης της ακουστικής οικολογίας και ηχητικής μάθησης με τη δημιουργική μουσική εκπαίδευση. Η αρχαία Ελληνική σοφία για τη  βαθιά ακοή μας εμπνέει να ενσωματώσουμε τις γόνιμες ιδέες του Murray Schafer σχετικά με τον συντονισμό στο ηχητικό περιβάλλον και με την πρόσκληση της αισθητηριακής εθνογραφίας για μάθηση μέσω ήχου.  Εστιάζοντας στην πολύ-αισθητηριακή ακρόαση με τα αυτιά, μάτια και σώματα,  πειραματιζόμαστε με τρόπους να κινητοποιήσουμε τις δημιουργικές ηχητικές και κιναισθητικές αποκρίσεις των παιδιών στο περιβάλλον και μεταξύ τους.  Με εργαλεία τα μουσικά παιχνίδια συντονιζόμαστε στην «ορχήστρα του σύμπαντος» για να βρούμε ιδιότητες και έννοιες μοιρασμένες σε χώρους, τόπους και τέχνες, προάγοντας διαθεματικούς τρόπους εργασίας για ολιστικές και εκφραστικές καλλιτεχνικές εμπειρίες και βιώματα για παιδιά και για όσους νιώθουν «παιδιά».

Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να φοράνε άνετα παπούτσια και ρούχα, και αν είναι εφικτό, να έχουν μαζί τους και ένα smartphone με ακουστικά.  

Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς μουσικής, εκπαιδευτικούς καλλιτεχνικών ειδικοτήτων, δασκάλους, νηπιαγωγούς και σε κάθε ενδιαφερόμενο στον χώρο της προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και μουσικοπαιδαγωγικό υλικό.

! Θέσεις περιορισμένες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Εγγραφή-Δηλώσεις συμμετοχής: https://forms.gle/h1VUjZdCfAQsTN618

Οικονομική συμμετοχή:

Εγγραφή και πληρωμή* μέχρι και την Τεταρτη 4/12/19: 30€ (Μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε.-2019: 15€)

Πληρωμή από την Πέμπτη 5/12/19 και μετά: 40€ (Μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε.-2019: 20€)

*  Η πληρωμή μπορεί να γίνει στα γραφεία της Ε.Ε.Μ.Ε., Ερμού 7, τις μέρες και ώρες των δράσεων της ένωσης ή με κατάθεση στον λογαριασμό: Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση, Εθνική Τράπεζα, IBAN: GR06 0110 2230 0000 2234 8020 557 με αναγραφή του ονοματεπώνυμου του αποστολέα και : Εργαστήριο Hall. Σε περίπτωση ηλεκτρονικής πληρωμής από άλλη τράπεζα, εκτός Εθνικής, παρακαλούμε να προσθέσετε 4 ευρώ στο ποσό που πληρώνετετο οποίο αντιστοιχεί στην προμήθεια που κρατά η τράπεζα για τη συναλλαγή, και να γράψετε στο όνομα του αποδέκτη ολόκληρο το όνομα της Ένωσης, Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (και όχι Ε.Ε.Μ.Ε.).  Σας ευχαριστούμε θερμά γι' αυτό.

 

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια:

H Clare Hall (PhD) διδάσκει αντικείμενα Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης, στο Πανεπιστήμιο Monash, στην Αυστραλία. Η έρευνά της εστιάζει στην κοινωνική δικαιοσύνη μέσα από τη μελέτη της δια βίου σφαιρικής δημιουργικής καλλιτεχνικής απασχόλησης. Εργάζεται στον τομέα της μουσικής, του ήχου και της μουσικής εκτέλεσης. Έχει 25 χρόνια εμπειρίας εκπαιδεύοντας υποψήφιους εκπαιδευτικούς στη μουσική, τον χορό και τη διδασκαλία. Η ίδια έχει διδάξει σε σχολεία της Αυστραλίας σε όλες τις βαθμίδες. Έχει εξειδικευτεί στην αισθητική αγωγή για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, με έμφαση στο παιδικό τραγούδι, στη χορωδιακή διεύθυνση και στην εκπαίδευση εγχόρδων. Το πρώτο της βιβλίο, Masculinity, Class and Music Education: Choirboys Performing Middle-class Masculinities (Αρρενωπότητα, Τάξη και Μουσική Εκπαίδευση: Μεταφωνήσεις στα αγόρια σε χορωδίες), εκδόθηκε από την Palgrave (2018), και βασίζεται στην πολυβραβευμένη διδακτορική διατριβή της. Πρόσφατα, έχει παρουσιάσει το έργο της ως προς τη διαθεματική αισθητική αγωγή στην Ελλάδα, Κίνα, Ισραήλ και Νέα Ζηλανδία. Ως φιλέλληνας και περήφανη μητέρα μίας Ελληνο-Αυστραλέζας κόρης, είναι αιώνια μαθήτρια της Ελληνικής γλώσσας και του Ελληνικού πολιτισμού.  

 

 

2898