Ανανεώστε τη συνδρομή σας στην Ε.Ε.Μ.Ε. για το 2019 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2019 

και επωφεληθείτε από τις προνομιακές τιμές της έγκαιρης ανανέωσης!!!

Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

 

2839

Φεβρουάριος 9 κοπή πίτας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Μ.Ε., γιορτάζοντας τη νέα οπτική ταυτότητα της Ε.Ε.Μ.Ε. και την έλευση του 2019, σας καλεί στην ετήσια κοπή βασιλόπιτας το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα: 20:00, στο χώρο της Ε.Ε.Μ.Ε. στη Θεσσαλονίκη (Ερμού 7, 3ος όροφος).

Στο ρυθμό και το τραγούδι τους θα μας ταξιδέψουν η Χορωδία της Ε.Ε.Μ.Ε. με τον μαέστρο της, Δημήτρη Θεοδωράκη, και οι μουσικές των: Δέσποινα Καλανταρίδου, Νεκταρία Λιάσκου, Βάσω Μπαντελά και Αλεξία Τανούρη και των: Ασημίνα Πασχάλη, Βασιλική Κιορίδου και Βίκτωρ Μωυσής

Η έκπληξη της βραδιάς: μια πλούσια λαχειοφόρος αγορά όπου όλοι κερδίζουν υπέροχα δώρα με έμπνευση τη μουσική (και όχι μόνο!). Τα έσοδα θα διετεθούν στην ενίσχυση του έργου της Ε.Ε.Μ.Ε.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς-υποστηρικτές μας*!

Σας περιμένουμε!

Πότε; Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 20:00

Πού; Στον χώρο της Ε.Ε.Μ.Ε.: Ερμού 7, 3ος όροφος (Θεσσαλονίκη)

 

 * Η λαχειοφόρος αγορά πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία των: Μουσικος Οικος Μαυρομουστακης,Fagottobooks,Ταξίμι - Κατασκευές & Επισκευές μουσικών οργάνωνAvanti GamesΕκπαιδευτικά mουσικά pαιχνίδια-mpListening maps and Teaching suggestions for Vivaldi's 'The Four Seasons'FimolocoΑνδρομέδα - χειροποίητες κούκλες και είδη λαϊκής τέχνηςFabco BeautyCareMonalisahairMakis AivazoglouΝίκος ΘεοδωρίδηςKatrin's Art Soaps, @Michalis Goutis.

Χορηγός επικοινωνίας: Thess culture

2837

EEME 2019

Τη νέα χρονιά υποδεχόμαστε και ευχόμαστε να είναι γεμάτη τραγούδι, φαντασία και μουσική ευδαιμονια!

2019 νότες χαράς, δημιουργίας και ανανέωσης στη ζωή όλων!

Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Μ.Ε.

2831

Έπειτα από απόφαση του Δ.Σ., το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00 συγκαλείται στα γραφεία της Ε.Ε.Μ.Ε. στη Θεσσαλονίκη (Ερμού 7, 3ος όροφος) Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών με θέμα: "Επανάληψη των αρχαιρεσιών για την εκλογή της νέας Ελεγκτικής Επιτροπής για το διάστημα 2018-2020". Καλούνται όλα τα μέλη να προσέλθουν για να ψηφίσουν στις επαναληπτικές εκλογές για τη νέα Ελεγκτική Επιτροπή.

Εκ νέου υποψηφιότητες μπορούν να κατατεθούν μέχρι το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου και ώρα 16:00 μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη γραμματεία της Ε.Ε.Μ.Ε.: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Η πρόεδρος: Δήμητρα Κόνιαρη           Η γραμματέας: Βασιλική Καραγκούνη

2828

Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, και ώρα 18:30, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. της Ε.Ε.Μ.Ε. (2018-2020) ως εξής:

Πρόεδρος: Δήμητρα Κόνιαρη

Αντιπρόεδρος: Χριστίνα Τσίγκα

Γραμματέας: Βασιλική Καραγκούνη

Ταμίας: Νίκος Κούγκας

Μέλη: Σοφία Ταρσένη, Κατερίνα Πενήντα, Βασιλική Αϊντζή 

Αναπληρωματικά μέλη: Δήμητρα Ασλάνογλου, Κατερίνα Παπάζογλου, Αρετή Καμηλάκη και Ειρήνη Κουρκούλη

Η θητεία του νέου Δ.Σ. ξεκίνησε στις 24 Νοεμβρίου 2018 και λήγει στις 23 Νοεμβρίου 2020.

Η νέα Ελεγκτική Επιτροπή της Ε.Ε.Μ.Ε. (2018-2020)

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, και ώρα 17:00-20:00 πραγματοποιήθηκε η επανάληψη των εκλογών για την νέα Ελεγκτική Επιτροπή (2018-2020).

Ψήφισαν με μυστική ψηφοφορία 24 ταμειακά τακτοποιημένα μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. Μετρήθηκαν 23 έγκυρα ψηφοδέλτια και 1 λευκό.

Η νέα Ελεγκτική Επιτροπή της Ε.Ε.Μ.Ε. απότελείται, με σειρά ψήφων, από τους:

Σοφία Αγγελίδου: 20 ψήφους

Μαρία Κουρκουρίκα: 17 ψήφους

Δέσποινα Καλανταρίδου: 15 ψήφους

Αναπληρωματικό μέλος:

Μαρία Δημητρακοπούλου: 11 ψήφους

Η θητεία της νέας Ελεγκτικής Επιτροπής (2018-2020) της Ε.Ε.Μ.Ε. ξεκίνησε στις 8 Δεκεμβρίου 2018 και λήγει στις 8 Δεκεμβρίου 2020.

Καλή θητεία σε όλους τους εκλεγμένους!

2827

Πρακτικό Εφορευτικής Επιτροπής 22ης Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης

της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.)

 

Θεσσαλονίκη, 24 Νοεμβρίου 2018

 

Σήμερα, 24.11.2018, ημέρα Σάββατο και ώρα 15:00, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 8ου Συνεδρίου της Ε.Ε.Μ.Ε., και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, η 22η Τακτική εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Ένωσης (πρώτη ημερομηνία σύστασης της συνέλευσης ήταν η 16η Νοεμβρίου 2018) και διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Ένωσης και της νέας Ελεγκτικής Επιτροπής. 

 

2826

Καλούνται τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση στην 22η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 14:45 στην αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο πλαίσιο του 8ου Συνεδρίου της Ε.Ε.Μ.Ε. Ως πρώτη ημερομηνία σύγκλισης της συνέλευσης λογίζεται η 18η Νοεμβρίου 2018.

Θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, 21ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης. 2. Απολογισμός πεπραγμένων απερχόμενου Δ.Σ. 3. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής Αρχαιρεσιών - Αρχαιρεσίες. 4. Άλλα θέματα

Παρακαλούνται τα τακτικά μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. που ενδιαφέρονται να υποβάλουν υποψηφιότητα για το Δ.Σ. της Ε.Ε.Μ.Ε. (2018-2020) να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους μέχρι και την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 στην παρακάτω φόρμα: https://goo.gl/forms/WCdm2WEbobKwBbNw1

2819

"ΤΟ ΞΑΝΘΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ"11002 MARIZA KOX THESALONIKH AFISA 3

(εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)

Ημερομηνία: Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018

Ώρα: 19:30

Χώρος: Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Θεσσαλονίκης

Η Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση, η Χορωδία του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Θεσσαλονίκης και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίζας Κωχ "ΤΟ ΞΑΝΘΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ".

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Μαίη Κοκκίδου, ερευνήτρια μουσικοπαιδαγωγός, διδάσκουσα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Ανδρεάς Καρακίτσιος, Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. και ο Νίκος Θεοδωρίδης, μουσικοπαιδαγωγός, μέλος Ε.Ε.Π. του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος της ΕΤ3 Αλέξανδρος Τριανταφύλλου

Τη βραδιά θα πλαισιώσει μουσικά η Χορωδία του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, την οποία διευθύνει η μαέστρος Άλκηστις Τόγια. Συνοδεύει ο μουσικός Αχιλλέας Σοφούδης (πιάνο).

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια θα τιμήσει την εκδήλωση με την παρουσία της, θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της. Σας περιμένουμε!


Εάν δεν έχετε ακόμη προμηθευτεί το βιβλίο της Μαρίζας Κωχ, "ΤΟ ΞΑΝΘΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ", θα το βρείτε εύκολα, κοντά στον χώρο της εκδήλωσης, στο βιβλιοπωλείο "Μυθιστορία" (Βαφόπουλου 20, 54626 Θεσσαλονίκη), το οποίο ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία του.

2810

2η Προσυνεδριακή Ημερίδα της Ε.Ε.Μ.Ε. Tel. Ioannina A3-poster-2018

 Η μουσική στη σχολική ζωή

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σας προσκαλούµε στη 2η Προσυνεδριακή Ηµερίδα του 8ου Συνεδρίου της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.), η οποία θα πραγµατοποιηθεί σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, στo Κτίριο του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στα Ιωάννινα.

Το θέµα της ημερίδας είναι: «Η μουσική στη σχολική ζωή» και πραγµατοποιείται στο πλαίσιο του 8ου Συνεδρίου της Ε.Ε.Μ.Ε. µε τίτλο «Μουσική Εκπαίδευση και Κοινωνία: νέες προκλήσεις, νέοι προσανατολισµοί» που θα γίνει στις 23-25 Νοεµβρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη.

Η Ημερίδα περιλαμβάνει εργαστήρια*, εισηγήσεις και στρογγυλή τράπεζα και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς μουσικής, νηπιαγωγούς, δασκάλους, φοιτητές και σε κάθε ενδιαφερόμενο. 

Οι εισηγητές της Ηµερίδας θα προσεγγίσουν µερικά από τα κεντρικά ερωτήµατα που θέτει προς συζήτηση και προβληµατισµό το 8ο Συνέδριο της Ε.Ε.Μ.Ε.: Ποιος ο ρόλος της μουσικής στη σχολική ζωή του μαθητή, μέσα και έξω από το σχολείο; Ποιοι είναι σήµερα οι µαθητές µας και ποιες οι εκπαιδευτικές τους ανάγκες σε σχέση µε τη µουσική; Πώς μπορούμε ως παιδαγωγοί να ανταποκριθούμε καλύτερα στις προκλήσεις μιας κοινωνίας που αλλάζει διαρκώς;  Και πώς μπορεί η μουσική εκπαίδευση να αποκτήσει νόημα για τα ίδια τα παιδιά;

Το Πρόγραμμα της Ημερίδας θα το βρείτε εδώ: Πρόγραμμα Ημερίδας

Ώρα: 9:30-17:30 (Ώρα προσέλευσης-εγγραφών: 9:30-10:00) 

Χώρος: Κτίριο Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Συμμετοχή: Φοιτητές και διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Δωρεάν

                    Μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. (οικονομικά τακτοποιημένα για το 2018): Δωρεάν - Μη μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε.: 8 ευρώ

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης και μουσικοπαιδαγωγικό υλικό από την Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση.

Για την καλύτερη προετοιμασία της Ημερίδας παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα:

https://goo.gl/forms/1LxZlGp5BSrzuIND2

 

* Στα εργαστήρια υπάρχει όριο συμμετεχόντων. Κάθε συμμετέχουσα/ων μπορεί να παρακολουθήσει μέχρι και δύο εργαστήρια. Οι δηλώσεις των εργαστηρίων θα γίνουν κατά την προσέλευση-εγγραφή στην Ημερίδα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

2808