Ομάδα φοιτητών του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον διδάσκοντα του Τμήματος κ. Πολύβιο Ανδρούτσο, διοργάνωσαν Μουσικοπαιδαγωγική Παράσταση βασισμένη στο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Ο Πόλεμος της Χαμένης Παντόφλας» για παιδιά ηλικίας 8-11 ετών. Πραγματοποιήθηκαν δύο κύκλοι παραστάσεων στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ο δεύτερος κύκλος έλαβε χώρα έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία των παραστάσεων του πρώτου κύκλου και τη μεγάλη ανταπόκριση και αυξημένη ζήτηση από πολλά δημοτικά σχολεία της Θεσ/νίκης και άλλων πόλεων. Στα πλαίσια του πρώτου κύκλου πραγματοποιήθηκαν 4 παραστάσεις, στις 10, 11, 14 και 15 Απριλίου 2008. Ο δεύτερος κύκλος περιλάμβανε ακόμα 4 παραστάσεις, που πραγματοποιήθηκαν στις 18, 19 και 20 Νοεμβρίου.

          


Σε όλες τις παραστάσεις συμμετείχαν παιδιά από δημοτικά σχολεία των νομών Θεσσαλονίκης και Ημαθίας, καθώς και παιδιά από το Παιδικό Χωριό S.O.S Πλαγιαρίου και από το 4ο Ειδικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, με τη βοήθεια ειδικών συνοδών και φοιτητών του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη. Οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.). Συνολικά τις παραστάσεις του 1ου και του 2ου κύκλου, παρακολούθησαν περίπου 800 παιδιά και 200 ενήλικες, εκπαιδευτικοί της μουσικής, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και γονείς. Λόγω του ότι συνεχίζει να υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον από πολλά σχολεία ακόμα, καθώς και γενικότερα του κοινού, εξετάζεται από την ομάδα της παράστασης το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί και 3ος κύκλος παραστάσεων κατά το εαρινό εξάμηνο του 2009.
Σημειώνεται πως ανακοινώσεις για τις παραστάσεις παρουσιάστηκαν σε περιοδικά και εφημερίδες καθώς και σε ιστοσελίδες. Ακόμα, γράφηκε σχετική πολύ θετική κριτική από εκπαιδευτικό της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Τα Νέα της Ε.Ε.Μ.Ε., της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.). Επίσης, πέντε φοιτήτριες του ΤΜΕΤ, που συνέβαλαν καθοριστικά στο χτίσιμο της παράστασης, έγραψαν και ένα σχετικό άρθρο για τη δημιουργία τέτοιου είδους παραστάσεων που δημοσιεύθηκε στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Μουσική Εκπαίδευση της Ε.Ε.Μ.Ε. 
Να τονιστεί πως οι παραστάσεις αυτές εκτός του ότι αποτελούν γενικότερα κοινωνικοπολιτιστική παρέμβαση, ισχυροποιούν και τους δεσμούς μεταξύ πρωτοβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ακόμα, λόγω της ιδιαίτερης δομής τους και του διαδραστικού τους χαρακτήρα αναδεικνύουν στην πράξη την ομορφιά και την αποτελεσματικότητα της σύνδεσης της μουσικοεκπαιδευτικής διαδικασίας με την καλλιτεχνία. 
Οι παραπάνω παραστάσεις έγιναν με την υποστήριξη της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση.