ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ

Kontogewrgiou S2

Kontogewrgiou S1

Το τριημερο Παρασκευή 16, Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015, έχοντας ως χορωδία εργαστηρίου τη Χορωδία της Ε.Ε.Μ.Ε., απολαύσαμε μια πραγματική "κοινωνία" γνώσης και εμπειρίας από τον καταξιωμένο στους νεότερους που θέλουν να περπατήσουν το δύσκολο δρόμο του διευθυντή χορωδίας.

Ευχαριστούμε Μαέστρο!

 

 

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ Ε.Ε.Μ.Ε.

 Kontogeorgiou EEME   Kontogeorgiou 2Kontogeorgiou 3Kontogeorgiou 4

Την Κυριακή 27/9/2015, ο μαέστρος Αντώνης Κοντογεωργίου βρέθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ε.Ε.Μ.Ε. όπου μας χάρισε μία πλούσια διάλεξη και παρουσίαση των βιβλίων του και της πολύχρονης προσφοράς του στη χορωδιακή μουσική.

 

 

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

 

"ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ", MICHAEL NYMAN

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΔΑΝΑΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΘΕΩΡΗΣΗ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

 
Στα πλαίσια του Κύκλου Θεματικών Συζητήσεων στην Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση, η Δανάη Στεφάνου, Επίκουρη Καθηγήτρια  Τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ. και ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής  του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπ/σης του Παν/μίου Θεσσαλίας, παρουσίασαν το βιβλίο του Μichael Nyman, «Πειραματική Μουσική».
 
P3020429

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, και σε συνεργασία με φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., πραγματοποιήθηκε εργαστήριο με θέμα τον αυτοσχεδιασμό, πάνω σε παρτιτούρες του βιβλίου που παρουσιάστηκε. 
 
P3020440
 
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να πειραματιστούν πάνω σε λεκτικές παρτιτούρες χρησιμοποιώντας διάφορα ηχογόνα αντικείμενα και μουσικά όργανα. 
 
P3020439
 
Στο τέλος της παρουσίασης, έγινε ανοιχή συζήτηση πάνω στον τρόπο ερμηνείας της πειραματικής μουσικής.
 
P3020434
Τρίτη 9 Απριλίου 2013
Ώρα: 7:00 μ.μ.
Στα γραφεία της Ε.Ε.Μ.Ε.