Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Ώρα: 12:00-17:00

Χώρος: Ε.Ε.Μ.Ε., Ερμού 7, Θεσσαλονίκη 


Στην εποχή του YouTube, μαθητές κάθε ηλικίας αφιερώνουν σημαντικό μέρος του ελεύθερου χρόνου τους στη θέαση – ακρόαση μουσικών βίντεο. Σε αυτό το πλαίσιο, οι εκπαιδευτικοί είναι αναγκαίο να εμπλουτίσουν το περιεχόμενο των μαθημάτων με οπτικοακουστικό υλικό και πρακτικές που θα βοηθήσουν τους μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες πολυτροπικού γραμματισμού, δημιουργώντας συνθήκες αυθεντικής διδασκαλίας-μάθησης. Στο σεμινάριο, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τεχνικές ανάλυσης μουσικών βίντεο της δημοφιλούς κουλτούρας, να διευρύνουν το μεθοδολογικό τους ρεπερτόριο καθώς και τις γνώσεις τους αναφορικά με τα είδη των μουσικών βίντεο που προσφέρονται για εκπαιδευτική χρήση.

Kokkidou Sem2

Στιγμιότυπο από το σεμινάριο που έγινε στην Αθήνα στις 19 Σεπτεμβρίου 2016


H Μαίη Κοκκίδου (MEd, PhD) είναι ερευνήτρια μουσικοπαιδαγωγός. Έχει υπηρετήσει ως μουσικός και νηπιαγωγός στην Α/θμια Εκπαίδευση και έχει διδάξει ως ειδική επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών). Σήμερα διδάσκει στο Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών Σημειωτική και Επικοινωνία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας), Διδακτική της Μουσικής (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) και Μουσική Παιδαγωγική (Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου). Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε πολλά επιστημονικά διεθνή περιοδικά. Είναι συγγραφέας, συν-συγγραφέας και επιμελήτρια επτά βιβλίων, μεταξύ των οποίων «Η εμψύχωση στη Διδασκαλία-Μάθηση», «Το Σχολείο-Εργαστήρι Τέχνης και Δημιουργίας», «Τέχνη και Διαθεματικές Εφαρμογές», «28 (λίγο παιχνιδιάρικα) ποιήματα», καθώς και της μονογραφίας «European Music Curricula: Philosophical Orientations, Trends, and Comparative Validation». Πρόσφατα εκδόθηκε το βιβλίο της «Διδακτική της Μουσικής» (2015, fagottobooks). Διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (2007-2012). Τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στη Μουσική Σημειωτική, στα ΠΣ Μουσικής Εκπαίδευσης, στην Ολιστική Αισθητική Αγωγή και στη Φιλοσοφία της Μουσικής Εκπαίδευσης. Ένα κομβικό πεδίο στην πρόσφατη ερευνητική της δραστηριοποίηση είναι η πολυτροπική πρόσληψη και αντίληψη της μουσικής.

Συμμετοχή: ΔΩΡΕΑΝ*
Περιορισμένες θέσεις - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ:

 https://goo.gl/forms/3wK4XsOavINqMEBD2

*H δωρεάν εγγραφή αφορά στα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. για το 2016 - για τα μη μέλη και τα μέλη που δεν έχουν ανανεώσει τη συνδρομή τους για το 2016 τείναι απαραίτητη η εγγραφή στην Ε.Ε.Μ.Ε. με ειδικό προνομιακό πακέτο: 25 ευρώ (περιλαμβάνει τη συνδρομή για το 2016 & 2017)