Το Ψυχόδραμα ως εργαλείο στην εκπαιδευτική πρακτική Papaharalampous

Βιωματικό εργαστήρι 15 ωρών (στο πλαίσιο του κύκλου Μουσικοπαιδαγωγική Επιμόρφωση 2018)

Εισηγήτρια: Φωτεινή Παπαχαραλάμπους

Πότε: Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί σε 5 συναντήσεις των 3 ωρών (15 ώρες) και ανήκει στον ευρύτερο κύκλο Μουσικοπαιδαγωγικής Επιμόρφωσης που διοργανώνει η Ε.Ε.Μ.Ε. για το 2018 (σύνολο 50 ωρών).
Οι συναντήσεις της ομάδας θα γίνονται: Παρασκευή 18:00-21:00
Ημερομηνίες συναντήσεων: 19/1, Ξεκινάμε 02/02, 09/02, 16/02, 23/02 και 2/3

Κόστος συμμετοχής: Μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. (για το 2018): 80 ευρώ. Μη μέλη: 100 ευρώ

Χώρος: Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση, Ερμού 7 (3ος όροφος), Θεσσαλονίκη

Θέσεις περιορισμένες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Δηλώσεις εγγραφής: https://goo.gl/forms/RxtXEV0Ch2Zkt2Wl2

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης μεμονωμένη ή ενταγμένη στο πλαίσιο της Μουσικοπαιδαγωγικής Επιμόρφωσης 2018 (50 ώρες).

Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Περιγραφή του εργαστηρίου:

Το ψυχόδραμα αποτελεί μια βιωματική μέθοδο ανάπτυξης της προσωπικότητας του ατόμου, η οποία βασίζεται στην εκδραμάτιση. Εντάσσεται γενικότερα στις θεραπείες μέσω τέχνης και στοχεύει στην ενίσχυση του αυθορμητισμού και της δημιουργικότητας, καθώς και στην καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης. Αποτελεί χρήσιμο εργαλείο αυτογνωσίας, επίλυσης συγκρούσεων και διαχείρισης κρίσεων το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί σε ποικίλα πλαίσια.

Στόχος αυτού του κύκλου συναντήσεων αποτελεί το να γνωρίσουμε το ψυχόδραμα και τις βασικές αρχές και τεχνικές του και να εμπλουτίσουμε με αυτές το ρόλο μας ως εκπαιδευτικοί. Στη διάρκεια του σεμιναρίου θα έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε προβληματισμούς και δυσκολίες που σχετίζονται με το ρόλο μας μέσα στην τάξη και να αναζητήσουμε νέους πιο δημιουργικούς τρόπους αντιμετώπισής τους. Παράλληλα, μέσα από την αλληλεπίδραση με την ομάδα θα δούμε πώς μπορούμε ως εκπαιδευτικοί να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός ασφαλούς και συνεργατικού πλαισίου διδασκαλίας.

Το εργαστήρι εντάσσεται στον ευρύτερο κύκλο "Μουσικοπαιδαγωγική επιμόρφωση" της Ε.Ε.Μ.Ε. για το 2018, 50 ωρών. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης μεμονωμένη ή ενταγμένη στο πλαίσιο της μουσικοπαιδαγωγικής επιμόρφωσης 2018.

Βιογραφικό της εισηγήτριας