Το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 Παίζουμε στην Ε.Ε.Μ.Ε.! 18 Maiou 2019

15:00-19:00: Παίζουμε πιάνο με τα βιβλία της Μαρίας Παπαδάτου «Μαγικά Χεράκια» και «Μέθοδος Πιανιστικής Προπαιδείας»
17:30-19:30: «Παίζοντας μαθαίνουμε… και μαθαίνουμε παίζοντας!!!» με τα επιτραπέζια παιχνίδια της Θεώνης Μπεντούλη

Χώρος: Ε.Ε.Μ.Ε. Ερμού 7, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη

Συμμετοχή:
Μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. (2019) και φοιτητές: Δωρεάν
Μη μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε.: 5 ευρώ (έκαστο εργαστήριο)

Για την καλύτερη διοργάνωση των εργαστηρίων παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:
https://forms.gle/PpatNRy4dZAfF7Ag8

Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μαρία Παπαδάτου: Παρουσίαση των βιβλίων: «Μαγικά Χεράκια» και «Μέθοδος Πιανιστικής Προπαιδείας»:

Το βιβλίο “Μαγικά Χεράκια” απευθύνεται σε καθηγητές πιάνου που ζητούν έναν γρήγορο και ευχάριστο τρόπο εκμάθησης του πιάνου από μαθητές προσχολικής ηλικίας (περίπου 4-6 ετών). Το βιβλίο εντάσσει από το ξεκίνημα των μαθημάτων γνωστά και αγαπημένα παιδικά τραγούδια, με σκοπό να δώσει κίνητρο για μάθηση στα μικρά παιδιά, έχοντας ως πολύτιμο βοηθό δύο βασικά χρώματα που αντιστοιχούν στα χέρια και τα πεντάγραμμα.
Η Μέθοδος Πιανιστικής Προπαιδείας είναι μια πρόταση προπαιδείας με πιάνο. Είναι, δηλαδή, ένας οδηγός για τη διδασκαλία του πιάνου σε μικρές ομάδες μαθητών, ως εναλλακτικό μάθημα προπαιδείας. Περιλαμβάνει δράσεις γύρω από το πιάνο και τον ρυθμό, που ευννοούν τη μάθηση μέσα από την αλληλεπίδραση, την άμιλα και το παιχνίδι. Ανοίγει τον δρόμο στο να «τρέξει» κατόπιν ο ο μαθητής στο ατομικό μάθημα πιάνου, έχοντας ένα έτοιμο, σωστά τοποθετημένο χέρι, σταθερό τέμπο, και στοιχειωδώς καλλιεργημένα τη φωνή και το αυτί του.
Στην παρουσίαση θα μιλήσουμε για τα δύο αυτά βιβλία, για το τι περιλαμβάνουν και πώς μπορούν να αξιοποιηθούν στο έπακρο από τον καθηγητή του πιάνου. Θα βρούμε τρόπους να γίνει το μάθημα πιο διασκεδαστικό και πρωτότυπο και για τον μαθητή αλλά και για τον δάσκαλο. Θα παρακολουθήσουμε σύντομα βίντεο από μαθητές επί το έργον, τόσο κατά το μάθημα του ομαδικού, όσο και κατά την εξέλιξή τους στην πορεία. Σας περιμένουμε!

Θεώνη Μπεντούλη: Παίζοντας μαθαίνουμε… και μαθαίνουμε παίζοντας!!!!»
Το εργαστήρι θα περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:
Α’ ΜΕΡΟΣ: Συνοπτική παρουσίαση του βιβλίου «Η μουσικοπολιτεία της κυρίας ΣΟΛεδάρ» Μια νέα καινοτόμος μέθοδος διδασκαλίας της θεωρίας της μουσικής που κάνει τη μάθηση παιχνίδι! Η ΝΤΟρα, η ΡΕνα, η ΜΙμίκα, η ΦΑνή, η ΣΟΛεδάρ, η ΛΑρα, και η ΣΙσσυ είναι επτά κυρίες που ζουν στην μουσικοπολιτεία, εργάζονται κι έχουν διάφορες καθημερινές δραστηριότητες. Μαζί θα τις γνωρίσουμε και θα μας ξεναγήσουν στο θαυμαστό κόσμο της μουσικής!
Β' ΜΕΡΟΣ: «ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΝΩΣΕΩΝ»
Μία νέα καινοτόμα πρόταση για τη διδασκαλία των μαθημάτων μουσικής είναι τα εκπαιδευτικά επιτραπέζια παιχνίδια γνώσεων. Στόχος τους είναι να μετατρέψουν τη μάθηση σε παιχνίδι και η γνώση να αποτυπώνεται στον κάθε μαθητή αβίαστα και δημιουργικά. Η λαχτάρα μάλιστα των παιδιών γι' αυτά είναι τόσο μεγάλη, που με ανυπομονησία περιμένουν την ώρα που θα πει ο παιδαγωγός τη μαγική λέξη!
Συνοπτικά παρουσιάζονται τα παρακάτω: Το «ΜΟΥΣΙΚΟ finale, Το «ΜΟΥΣΙΚΟ finale 2», Tο «ΜΟΥΣΙΚΟ finale 3», Tα «ΠΙΑΝΟπαιχνιδίσματα», Tο «Music Mall», H «Μελωδένια πόλη».

Τα παραπάνω παιχνίδια είναι ιδανικά για :
- τμήματα μουσικής προπαιδείας
- τμήματα πρώτης μουσικής θεωρίας
- καθηγητές μουσικής όλων των οργάνων
- καθηγητές Α/θμιας εκπαίδευσης
- νηπιαγωγούς
- κέντρα δημιουργικής απασχόλησης (ΚΔΑΠ)
- Ωδεία / Μουσικές σχολές