Θεοδωράκης 1Ο Δημήτρης Θεοδωράκης παρέλαβε τον Δεκέμβριο του 2018 την μπαγκέτα της Χορωδίας της Ε.Ε.Μ.Ε. από την εμπνεύστρια, δημιουργό και για χρόνια μαέστρο της, Εριφύλη Δαμιανού. Το Δ.Σ. και όλα τα μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. αισθάνονται απεριόριστη υπερηφάνια και ευγνωμοσύνη για το καταπληκτικό έργο της Εριφύλης που οραματίστηκε και ίδρυσε τη Χορωδία το 2013. Χάρη στην Εριφύλη, η Χορωδία της Ε.Ε.Μ.Ε. απέκτησε ένα πλούσιο ρεπερτόριο και βιογραφικό με πολλές σημαντικές συναυλίες και συμμετοχές σε φεστιβάλ! Εριφύλη σε ευχαριστούμε πολύ!

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, και ώρα 18:00, σας καλούμε στην ανοιχτή πρόβα της Χορωδίας της Ε.Ε.Μ.Ε., στα γραφεία της Ε.Ε.Μ.Ε. στη Θεσσαλονίκη (Ερμού 7, 3ος όροφος), για να ξεκινήσουμε τις δράσεις της καινούριας χρονιάς με τραγούδι! Ελάτε να τραγουδήσουμε με τον νέο μας μαέστρο, Δημήτρη Θεοδωράκη, να γνωρίσετε και να δείτε από κοντά το έργο των μελών της Χορωδίας της Ε.Ε.Μ.Ε. και, όσοι ενδιαφέρεστε, να αποτελέσετε κι εσείς ένα μόνιμο μέλος της Χορωδίας!

Θα χαρούμε να σας δούμε!

***********************

Ο Δημήτρης Θεοδωράκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., κάτοχος τίτλου Μεταπτυχικών Σπουδών στον τομέα της Διεύθυνσης Παιδικής και Σχολικής Χορωδίας του Τμήματος Μουσικών ΣΠουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, διπλωματούχος βιολιού του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης καιθώς και πτυχιούχος αρμονίας και αντίστιξης. Από το 2008, ως καθηγητής Β/θμιας εκπαίδευσης δίδαξε θεωρητικά της μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας, του οποίου διηύθυνε τη Χορωδία και την Ορχήστρα. Με τη χορωδία του σχολείου εμφανίστηκε σε πολλά φεστιβάλ, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με μεγάλη επιτυχία. Τον Σεπτέμβριου του 2017 κυκλοφόρησε το 1ο cd της χορωδίας υπό τη διεύθυνσή του , με τον τίτλο “ Φωνοχρώματα ¨. Παράλληλα εργάστηκε ως καθηγητής βιολιού και θεωρητικών της μουσικής στο ωδείο Δ.Δημόπουλου. Σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης , δίδαξε σε κύκλο σεμιναρίων σχετικά με τη διαδικασία της φώνησης.

Διετέλεσε μαέστρος της μικτής χορωδίας του συλλόγου " Οι Μακεδνοί " και της νεανικής χορωδίας του συλλόγου "Αθ. Χριστόπουλος" . Από το 2017 διδάσκει βιολί στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας και διευθύνει τη χορωδία Λυκείου του σχολείου. Επίσης διευθύνει τη Μεικτή χορωδία του Δήμου Νέας Προποντίδας καθώς και την παιδική και νεανική χορωδία του Μουσικού εργαστηρίου Γιαννιτσών.

Τον Δεκέμβριο του 2018 διαδέχτηκε την Εριφύλη Δαμιανού στη διεύθυνση της Χορωδίας της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.).