Λίγα λόγια για την ομάδα

H νεοσύστατη ομάδα Εργασίας για τα Μουσικά Σχολεία της Ε.Ε.Μ.Ε. έχει ως στόχο τη διοργάνωση δράσεων και συναντήσεων με θέμα την προώθηση και στήριξη του εκπαιδευτικού έργου των Μουσικών Σχολείων της χώρας μας. Απευθύνεται σε συναδέλφους μουσικής που εργάζονται είτε ως μόνιμοι, είτε ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι σε Μουσικά Σχολεία, αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται να ενημερώνεται για τις νέες τάσεις και καινοτόμες πρακτικές που αφορούν τόσο στη διδασκαλία ατομικών οργάνων, όσο στη διεύθυνση μικρών και μεγάλων μουσικών συνόλων.

 

Απώτερος σκοπός της ομάδας είναι η δημιουργία μιας μουσικοπαιδαγωγικής κοινότητας εκπαιδευτικών, η οποία θα ενημερώνεται, αλλά ταυτόχρονα θα προσφέρει αξιόλογο υλικό αναφορικά με μελέτες που σχετίζονται με Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, θα διερευνά νέες προσεγγίσεις γύρω από τη διδακτική μεθοδολογία με βάση το πλαίσιο των Μουσικών Σχολείων, θα δημιουργήσει αποθετήριο και υλικό για την ενδυνάμωση του εκπαιδευτικού έργου, θα ενισχύει την υλοποίηση διασχολικών συνεργασιών, αλλά και θα ανταλλάσσει καλές πρακτικές μεταξύ των εκπαιδευτικών.

 

Διαβάστε αναλυτικά για τους στόχους και την οργάνωση της Ομάδας για τα Μουσικά Σχολεία εδώ.

Πληροφορίες-επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

*************************************************** 

 

Έχουν ήδη αρχίσει να δημιουργούνται οι πρώτες Υπο-ομάδες εργασίας, με συγκεκριμένο στόχο για τη διευκόλυνση του συνολικού έργου της ομάδας:

Α) Υπο-ομάδα διάδρασης με τους αρμόδιους συνεργαζόμενους φορείς και άμεσης παρέμβασης 

Β) Υπο-ομάδα επικοινωνίας με την European Music School Union (EMU)

Γ) Υπο-ομάδα δημιουργίας Αποθετηρίου σχετικό με τα Μουσικά Σχολεία

Όποιο μέλος επίσης ενδιαφέρεται να ενταχθεί άμεσα στις πρώτες Υπο-ομάδες, παρακαλείται να συμπληρώσει επιπλέον το έγγραφο εδώ: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1HNvf9az0TAamI1O_qjVH_ThwvstWE8tIdghygICgDog/edit#gid=0

 

***************************************************

Η ομάδα της ΕΕΜΕ για τα Μουσικά Σχολεία προετοιμάζει την μελλοντική της πορεία και διοργάνωση ποικίλων δράσεων με την ενεργή συμμετοχή μελών κατόπιν συμπλήρωσης εγγράφου, στο οποίο δηλώνονται οι τομείς ενδιαφέροντος.

Το έγγραφο βρίσκεται εδώ: https://forms.gle/eSqAe9Z8b7Unv7JVA

 

Νέα από την 1η Συνάντηση της Ομάδας: 17 Απριλίου 2021

Νέα από την 2η Συνάντηση της Ομάδας: 12 Ιουνίου 2021

Νέα από την 3η Συνάντηση της Ομάδας: 12-Δεκεμβρίου 2021

Νέα από την 4η Συνάντηση της Ομάδας:  13 Μαρτίου 2022

Νέα από την ανοιχτή δράση της Ομάδας για υποψήφιους μαθητές Μουσικών Γυμνασίων: 9 Ιουνίου 2022

Νέα από την ανοιχτή 5η Συνάντηση της Ομάδας: 18 Ιουνίου 2022

Νέα από την επιστημονική δράση της Επιτροπής της ΕΕΜΕ για τα Μουσικά Σχολεία – Συμμετοχή στο 3ο Συμπόσιο Ευρωπαϊκών Μουσικών Σχολείων στη Βιέννη: 6-7 Οκτωβρίου 2023

Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη συνάντηση της ομάδας!