17-04-2021-page-001Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η Συνάντηση της Ομάδας Εργασίας της Ε.Ε.Μ.Ε. για τα Μουσικά Σχολεία! Η πρωτη διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου του 2021 σηματοδότησε ένα νέο ξεκίνημα μιας σειράς δράσεων και συναντήσεων με απώτερο στόχο την προώθηση και στήριξη του εκπαιδευτικού έργου των Μουσικών Σχολείων της χώρας μας. Οι εισηγήσεις ήταν εισαγωγικές και γενικού περιεχομένου. ιδωμένες από διαφορετική σκοπιά. ανάλογα με την ιδιότητα και την εμπειρία των εισηγητριών, ο οποίες ήταν άμεσα εμπλεκόμενες με το θεσμό των Μουσικών Σχολείων.

Πρώτη εισηγήτρια ήταν η κ. Ζεπάτου Βασιλική, η οποία ως πολυγραφότατη ερευνήτρια γύρω από το θεσμό των Μουσικών εστίασε σε μία αναδρομή στη δημιουργία του θεσμού των Μουσικών Σχολείων, στις καινοτομίες που εισήχθησαν μέσω αυτών, στην επιδραστικότητα των σχολείων σε άλλους θεσμούς, στους μαθητές και στις μαθησιακές διαδικασίες, στην πραγμάτωση του σκοπού των Μουσικού Σχολείων και τέλος σε ζητήματα που τίθενται ως έναυσμα ανάδειξης στοιχείων προστιθέμενης αξίας για το θεσμό. Μπορείτε να διαβάσετε τις σημειώσεις της παρουσίασής της εδώ.

Η δεύτερη εισηγήτρια, η κ. Θεοδώρα Τσιμπούρη κατέθεσε την μακρόχρονη εμπειρία της ως Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Ρόδου μέσα από ποιοτική παιδαγωγική έρευνα που πραγματοποίησε σε μαθητές σχετικά με τις ψυχοκοινωνικές επιδράσεις της συμμετοχής τους σε μουσικά σύνολα. Μπορείτε να διαβάσετε τις σημειώσεις της παρουσίασής της εδώ.

Η τρίτη εισηγήτρια, η κ. Σόνια Χαραλαμπίδου, κατέθεσε με ιδιαίτερα συγκινητικό τρόπο το προσωπικό της βίωμα ως μαθήτρια του Πειραματικού Μουσικού Σχολείου Παλλήνης μεταφέροντας την επιθυμητή διάσταση που θα έπρεπε να έχει το Μουσικό Σχολείο στη σύγχρονη Μουσική Εκπαίδευση (ετοιμάζουμε ανάρτηση από απόσπασμα βίντεο από την παρουσίαση).

Τέλος, η προσωρινή επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας της Ε.Ε.Μ.Ε. για τα Μουσικά Σχολεία κ. Ανθούλα Κολιάδη-Τηλιακού έκανε πολύ σύντομη αναφορά στου στόχους της ομάδας, δίνοντας την υπόσχεση για νέο σύντομο ραντεβού για άμεση συγκρότηση ενός οργανωτικού «πυρήνα» και της δημιουργίας επιμέρους ομάδων ενδιαφερόντων και δράσεων. Μπορείτε να διαβάσετε τις σημειώσεις της παρουσίασής της εδώ

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε προς τις εισηγήτριες, καθώς και στην Πρόεδρο της Ε.Ε.Μ.Ε. κ. Κόνιαρη για τη στήριξή της, στην Αντιπρόεδρο κ. Τσίγκα, στην κ. Ιωσηφίνα Παπαλάμπρου για τη σχεδίαση και την προβολή της εκδήλωσης, στον κ. Μάριο Σκαμνέλο για την τεχνική υποστήριξη και του συντονισμού της εκδήλωσης, αλλά και όλα τα μέλη του ΔΣ.

Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη συνάντηση της ομάδας!

Με εκτίμηση

Ανθούλα Κολιάδη – Τηλιακού