Η διδασκαλία του ταμπουρά στα Μουσικά Σχολεία: παιδαγωγικά ζητήματα, διδακτικές προσεγγίσεις & καλές πρακτικές

Ομάδα εργασίας της Ε.Ε.Μ.Ε. για τα Μουσικά Σχολεία

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

 

Cream Fashion Photo CollageΗ Ομάδα της Ε.Ε.Μ.Ε. για τα Μουσικά Σχολεία ολοκληρώνει τις δράσεις για το σχολικό και ακαδημαϊκό έτος και σας προσκαλεί σε μια ανοιχτή διαδικτυακή Ημερίδα με τίτλο: “Η διδασκαλία του ταμπουρά στα Μουσικά Σχολεία: παιδαγωγικά ζητήματα, διδακτικές προσεγγίσεις & καλές πρακτικές". Εισηγητές θα είναι: ο κ. Περικλής Παπαπετρόπουλος (Mουσικός), ο κ. Στέλιος Κατσιάνης (Mουσικός και Δάσκαλος ταμπουρά και λαούτου), ο κ. Σπύρος Σιάσος (Καθηγητής ταμπουρά στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου) και ο κ. Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (Μουσικός & Εθνομουσικολόγος, Μέλος ΕΕΠ του ΤΜΣ του ΕΚΠΑ). Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 18/6/2022 από τις 11:00 π.μ. - 14:00μ.μ. στη διαδικτυακή πλατφόρμα zoom της Ε.Ε.Μ.Ε.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ: pdfΠρόγραμμα ημερίδας 18-6-22.pdf

Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας: Φόρμα Εγγραφής

 Οι παρουσιάσεις των εισηγητών θα αναρτηθούν στη σελίδα της Ε.Ε.Μ.Ε., θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους/στις συμμετέχοντες/ουσες, ενώ θα αποσταλεί στα email των συμμετεχόντων/χουσών ο σύνδεσμος Zoom μία μέρα πριν την έναρξη της ημερίδας.

 

Κόστος παρακολούθησης: ΔΩΡΕΑΝ για μέλη και μη μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε.

   

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 

 0:50 - 11:00  Σύνδεση με την πλατφόρμα ΖΟΟΜ
 11:00 -11:15  Χαιρετισμός από την κ. Μαρία Κουρκουρίκα, Πρόεδρο του ΔΣ της Ε.Ε.Μ.E., τον Δρ Νίκο Ανδρίκο, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και καλωσόρισμα / παρουσίαση των εισηγητών από την επικεφαλής της Ομάδας της Ε.Ε.Μ.Ε. για τα Μουσικά Σχολεία κ. Ανθούλα Κολιάδη - Τηλιακού
 11:15 - 11:45  Εισήγηση του κ. Περικλή Παπαπετρόπουλου. Τίτλος: “Η διδασκαλία του ταμπουρά και της παραδοσιακής μουσικής μέσα από την προφορικότητα”
 11:45 - 12:15  Εισήγηση του κ. Στέλιου Κατσιάνη. Τίτλος: «Ο ταμπουράς ως όργανο αναφοράς της παραδοσιακής μουσικής στα Μουσικά Σχολεία»
12:15 - 12:45 Εισήγηση του κ. Σπύρου Σιάσου. Τίτλος: “Διδακτικές προσεγγίσεις στο μάθημα του ταμπουρά στα Μουσικά Σχολεία”
12:45 - 13:15 Εισήγηση του κ. Αλέξανδρου Καψοκαβάδη. Τίτλος: “Μουσικά «όργανα» ή μουσικοί «οργανισμοί»…; Ο ταμπουράς ως αυτόνομη πολιτισμική οντότητα”
13:15 - 14:00 Γενική Συζήτηση - Σύντομες ανακοινώσεις της Ομάδας