Παρουσίαση - Ομιλία

Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης (EFT) για χρήση στη σχολική τάξη και όχι μόνο...

EFT Κούτρα ΦΒ

 

Εισηγήτρια: Μαρίνα Κούτρα

Ημερομηνία: Πέμπτη 28 Ιουνίου

Ώρα: 18:00-20:00

 Χώρος: Ε.Ε.Μ.Ε., Ερμού 7, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη

Είσοδος ελεύθερη.

 

Το EFT (Emotional Freedom Techniques) είναι μια σειρά τεχνικών συναισθηματικής απελευθέρωσης που έχει χρησιμοποιηθεί από πολλές ομάδες πληθυσμών για διαφορετικά θέματα συναισθηματικά, ψυχοσωματικά κ.α. με εκπληκτικά συχνά αποτελέσματα. Η βασική τεχνική μαθαίνεται εύκολα και γρήγορα και μπορεί να λειτουργήσει από απλώς ανακουφιστικά έως βαθιά θεραπευτικά. 

Στη συνάντηση θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε παρουσίαση με πληροφορίες για το EFT, βίντεο από σχολεία στα οποία έχει εφαρμοστεί, να ξεφυλλίσουμε ενδεικτικά βιβλία κλινικών ψυχολόγων που αναφέρονται σε αυτό, εικονογραφημένα παιδικά βιβλία, εκπαιδευτικά εγχειρίδια κλπ.  

Η συνάντηση δε θα θεωρηθεί ολοκληρωμένη παρά μόνο σε περίπτωση που παραστείτε!!! Σας περιμένουμε!

 

Η Μαρίνα Κούτρα εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Α/θμια εκπαίδευση και είναι συγγραφέας. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Παιδαγωγικό παιχνίδι και παιδαγωγικό υλικό στην πρώτη παιδική ηλικία» του Π. Τ. Π. Ε. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Παρακολουθεί το μεταπτυχιακό τμήμα «Δημιουργικής γραφής» του Τ.Ε.Π.Α.Ε. του Α.Π.Θ. Το 2016 εκπαιδεύτηκε στο σύστημα Original Play από την Jolanda Graczykowska, επίσημη αντιπρόσωπο του Original Play στην Ευρώπη. Από το 2008 ασχολείται με την αυτογνωσία από όπου γνώρισε το EFT. Εκπαιδεύτηκε σε αυτό από τον Υπάτιο Βαρελά, τη Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας Σοφία Γερμανλή και την κλινική ψυχολόγο Peta Stapleton.