Σεμινάριο – συναυλία με τον Κωστή Παπάζογλου.Παπάζογλου ΦΒ

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Ώρα σεμιναρίου: 18:00-20:00 και Ώρα Συναυλίας: 20:00-21:00

Χώρος: Αίθουσα εκδηλώσεων της Ε.Ε.Μ.Ε. (Ερμού 7, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη)

Ο Κωστής Παπάζογλου, καταξιωμένος σολίστ και μαέστρος με ειδίκευση στην παλιά μουσική, προσφέρει για τα μέλη και τους φίλους της Ε.Ε.Μ.Ε. ένα δίωρο σεμινάριο για τη χρήση του Φλάουτου Dolce (18:00-20:00) το οποίο θα ακολουθήσει μια μικρή συναυλία όπου θα παρουσιαστεί όλη η οικογένεια του οργάνου (20:00-21:00).

Η συμμετοχή στο σεμινάριο (18:00-20:00) είναι δωρεάν. Όμως, επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες απαιτείται προκράτηση της θέσης με τη συμπλήρωση της παρακάτω φόρμας: https://goo.gl/forms/wJSq20bRt9ItVLPR2


Η είσοδος στη συναυλία (20:00-21:00) είναι ελεύθερη.

Το Φλάουτο Dolce, κοινώς φλογέρα, χρησιμοποιείται ευρέως σε όλη την μουσική εκπαίδευση στη χώρα μας. Θεωρείται ένα πολύ χρήσιμο και εύκολο όργανο για τη μουσικοπαιδαγωγική. Τα προβλήματα που προκύπτουν από τη χρήση της φλογέρας, από μουσικούς χωρίς την συγκεκριμένη ειδίκευση είναι πολλά και ποικίλα. Στο δίωρο σεμινάριο θα προσπαθήσουμε να καταδείξουμε/αναδείξουμε μερικά. Η εξειδίκευση του Κωστή Παπάζογλου και η εμπειρία του θα οδηγήσει τους συμμετέχοντες σε έναν προβληματισμό γύρω από το Φλάουτο Dolce - φλογέρα στη μουσική εκπαίδευση. Στόχος μας είναι να αναζητηθούν λύσεις και εμπειρίες άλλων χωρών στη χρήση μουσικών οργάνων στη μουσικοπαιδαγωγική. Επίσης θα αναζητηθούν συμμετέχοντες πού έχουν ενδιαφέρον για ευρύτερη εμβάθυνση και εξειδίκευση στο φλάουτο Dolce και ως σολιστικό μουσικό όργανο. Στο τέλος του σεμιναρίου θα παρουσιαστεί όλη η οικογένεια του οργάνου με μία μικρή συναυλία.

Θα χαρούμε να σας δούμε!