Θέμα: Ηχητική και μουσική επιμέλεια παραμυθιού στον προσωπικό υπολογιστήΑδάμ

Εισηγητής: Δημήτριος Αδάμ

Ημέρα: Κυριακή 31 Μαρτίου και Κυριακή 14 Απριλίου 2019

'Ωρα: 10:30-15:30

Τόπος: E.E.M.E. Ερμού 7, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ σε μουσικοπαιδαγωγούς, νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς καλλιτεχνικών μαθημάτων.

ΣΤΟΧΟΣ: Στόχος του workshop είναι να δώσει στους συμμετέχοντες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη μουσική επιμέλεια αφήγησης ή παραμυθιού ή αντίστοιχου έργου λόγου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν ειδικά εργαλεία (προγράμματα) καθώς και μεθόδους επεξεργασίας και συναρμογής στον προσωπικό τους υπολογιστή, για:
* Καταγραφή και επεξεργασία αφήγησης.
* Επιλογή κατάλληλων μικροφώνων και διαδικασίες ηχογράφησης αφηγητών.
* Επιλογή και επεξεργασία μουσικών αποσπασμάτων για αισθητική προσαρμογή στο κείμενο. Πνευματικά δικαιώματα.
* Ηχητικά τοπία και ειδικά sound effects για τη δραματοποίηση του κειμένου.
* Ειδικα εργαλεία και τεχνικές για την αισθητική προσαρμογή του ηχογραφημένου υλικού και τη δημιουργία αίσθησης χώρου και ατμόσφαιρας που απαιτείται (compressor, Equalizing, Reverb)
* Μεθόδους μίξης και επεξεργασίας για την παραγωγή του τελικού αποτελέσματος και την τελική διαμόρφωση του stereo master.

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ: Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να υλοποιήσουν εργασία με κάποιο προτεινόμενο κείμενο παραμυθιού ή κάποιο κείμενο επιλογής τους.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Οι συμμετέχοντες θα φέρουν τον προσωπικό τους υπολογιστή. Παράλληλα θα υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός και το ελεύθερης πρόσβασης λογισμικό για την υλοποίηση του εργαστηρίου: Μικρόφωνα, βάσεις και καλώδια, ειδικά ηχεία monitor, projector ή tv monitor 32''.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης μεμονωμένη ή στο πλαίσιο του κύκλου "Μουσικοπαιδαγωγική επιμόρφωση της Ε.Ε.Μ.Ε. 2019" (50 ώρες)

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ: https://goo.gl/forms/IW72pYPwPDMeD56B3

Συμμετοχή: Μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. (2019): 50 ευρώ/Μη μέλη: 80 ευρώ
Έγκαιρη εγγραφή/πληρωμή (μέχρι τις 26 Μαρτίου): Μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. (2019): 40 ευρώ/Μη μέλη: 70 ευρώ

Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.