Ακογιούνογλου ΦΒ 2Μία βιωματική εισαγωγή στον Καθολικό Σχεδιασμό για τη Μάθηση

 

Εισηγήτρια: Μίτσυ Ακογιούνογλου 

Ημέρα: Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2020

Ώρα: 15:00-20:00 (εγγραφές 14:30-15:00)

Χώρος: Ε.Ε.Μ.Ε., Ερμού 7, 3ος όροφος

 

Ο εκπαιδευτικός μουσικής στο σημερινό σχολείο συναντά έναν ετερόκλητο μαθητικό πληθυσμό, με πολυπολιτισμικές, ψυχολογικές και αναπτυξιακές ιδιαιτερότητες καθώς και διαφορετικές εκπαιδευτικές προτιμήσεις και ανάγκες. Το συγκεκριμένο βιωματικό εργαστήρι στοχεύει στην εισαγωγή στρατηγικών συμπεριληπτικής διδασκαλίας και μάθησης, σύμφωνα με το εκπαιδευτικό πλαίσιο του Καθολικού Σχεδιασμού για τη Μάθηση (ΚΣΜ). Βασισμένος στην αρχή της Σχεδίασης για Όλους, ο ΚΣΜ προωθεί την ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στη μάθηση. Αποτελεί ένα πλαίσιο που στηρίζεται σε ευέλικτους στόχους, μεθόδους, υλικά και τρόπους αξιολόγησης με ενσωματωμένες επιλογές ώστε να ανταποκρίνεται το μάθημα στις ανάγκες των ποικιλόμορφων τάξεων αλλά και να διευκολύνει τον εκπαιδευτικό να προσεγγίζει τη διαφορετικότητα. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα μάθουμε τις βασικές αρχές του ΚΣΜ, τις κατευθυντήριες γραμμές και τρόπους εφαρμογής του μέσα από βιωματικές ασκήσεις.

 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς μουσικής, δασκάλους, νηπιαγωγούς, καθηγητές άλλων ειδικοτήτων και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και μουσικοπαιδαγωγικό υλικό.
Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Εγγραφή: https://forms.gle/nybmdizhg5Dgvwso9
Οικονομική ενίσχυση: 40
Μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. (2020), της Χορωδίας της Ε.Ε.Μ.Ε. και του Βυζαντινού Χορού της Ε.Ε.Μ.Ε.: 20

Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.eeme.gr