Βήματα για να περάσουμε από το μονοφωνικό στο πολυφωνικό τραγούδι στο σχολείο

Κρίσιλα ΦΒ

Εισηγήτρια: Αγγελική Κρίσιλα

Ημέρα: Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020

Ώρα: 15:00-19:00 (εγγραφές 14:30-15:00)

Χώρος: Ε.Ε.Μ.Ε., Ερμού 7, 3ος όροφος

 

Στο χορωδιακό εργαστήριο θα παρουσιαστούν τεχνικές που αφορούν την οργάνωση και τη λειτουργία μιας σχολικής παιδικής ή εφηβικής χορωδίας με έμφαση στο πώς να περάσουμε από το μονοφωνικό στο πολυφωνικό τραγούδι βιωματικά και χωρίς τη χρήση παρτιτούρας.

Το σεμινάριο αποτελείται από δύο μέρη:
1. Τεχνικές ενεργοποίησης της φωνής και του σώματος μέσα σε ένα χορωδιακό σύνολο και η εφαρμογή τους στο ζέσταμα και στη διδασκαλία χορωδιακών κομματιών. Τεχνικές που μπορούν εφαρμοστούν σε μία σχολική χορωδία με στόχο τη φωνητική βελτίωση των χορωδών.
2. Διδασκαλία ρεπερτορίου:
α) Κανόνες: Τρόποι διδασκαλίας με στόχο την εισαγωγή ενός χορωδιακού συνόλου στην πολυφωνία.
β) Εύκολα δίφωνα ή τρίφωνα κομμάτια: Τρόποι διδασκαλίας με στόχο την εφαρμογή κινησιολογίας και body percussion μέσα σε ένα χορωδιακό σύνολο.

Το εργαστήριο έχει βιωματικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές/σπουδαστές μουσικής και σε κάθε ενδιαφερόμενο. Καλό θα ήταν οι συμμετέχοντες να είναι ντυμένοι με άνετα ρούχα και να έχουν μαζί τους ένα μπουκάλι νερό.

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και μουσικοπαιδαγωγικό υλικό.
Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Εγγραφές: https://forms.gle/Dm5zTTAL7defo8LV6

Οικονομική ενίσχυση*: 40 (πληρωμή μέχρι 12/2) 50 (από τις 13/2 και μετά)
Μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. (2020), της Χορωδίας της Ε.Ε.Μ.Ε. και του Βυζαντινού Χορού της Ε.Ε.Μ.Ε.: 20 (πληρωμή μέχρι 12/2) 30 € (από τις 13/2 και μετά)

*  Η πληρωμή μπορεί να γίνει στα γραφεία της Ε.Ε.Μ.Ε., Ερμού 7, τις μέρες και ώρες των δράσεων της ένωσης ή με κατάθεση στον λογαριασμό: Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση, Εθνική Τράπεζα, IBAN: GR06 0110 2230 0000 2234 8020 557 με αναγραφή του ονοματεπώνυμου του αποστολέα και : Εργαστήριο Κρίσιλα. Σε περίπτωση ηλεκτρονικής πληρωμής από άλλη τράπεζα, εκτός Εθνικής, παρακαλούμε να προσθέσετε 4 ευρώ στο ποσό που πληρώνετε, το οποίο αντιστοιχεί στην προμήθεια που κρατά η τράπεζα για τη συναλλαγή, και να γράψετε στο όνομα του αποδέκτη ολόκληρο το όνομα της Ένωσης, Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (και όχι Ε.Ε.Μ.Ε.).  Σας ευχαριστούμε θερμά γι' αυτό

 

Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.