Εισηγήτρια: Yvonne Frye, διδάσκουσα Παιδαγωγικής Βιολιού στη Sibelius Ακαδημία στο Ελσίνκι.Afisa Frye

Ημέρα: Κυριακή 21-03-2021
Ώρα: 11:00 - 13:00
Διοργάνωση: Ε.Ε.Μ.Ε. - Ομάδα Διδακτικής Εγχόρδων Οργάνων  

Δήλωση συμμετοχής: https://forms.gle/RvQwZ3YpbdgeSZwR8 

Κόστος συμμετοχής:
Μέλη της Ομάδας Διδακτικής Εγχόρδων Οργάνων Ε.Ε.Μ.Ε. και μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε.: Δωρεάν
Μη μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε.: 20 ευρώ
Προπτυχιακοί φοιτητές: 15 ευρώ
Άνεργοι: 15 ευρώ 

Σύντομο βιογραφικό της εισηγήτριας:
Η Yvonne Frye ξεκίνησε βιολί στην ηλικία των έξι ετών. Αποφοίτησε με Diploma στην Παιδαγωγική του Βιολιού από τη Μουσική Ακαδημία του Detmold, όπου σπούδασε με τους καθηγητές Helge Slaatto και John Lambos. Στην πορεία σπούδασε στο Kärtner Landeskonservatorium (Klagenfurt, Αυστρία), στην τάξη βιολιού του καθηγητή Helfried Fister, ο οποίος υπήρξε σημαντική επιρροή για εκείνη. Το 1996 γνώρισε τους Géza και Csaba Szilvay. Εντυπωσιασμένη από τη φιλοσοφία της μεθόδου Colourstrings, ξεκίνησε να διδάσκει σύμφωνα με αυτήν ενώ επίσης έγραψε για τη μέθοδο στην διπλωματική της διατριβή. Έκτοτε έχει στενή συνεργασία με τον Géza Szilvay και από το 2007 έχει τη δική της τάξη βιολιού στο East-Helsinki-Music-Institute.

Στη διεθνή της δραστηριότητα συγκαταλέγονται ομιλίες και επιμορφωτικά σεμινάρια σε δασκάλους εγχόρδων, σε πολύ σημαντικά ιδρύματα και φορείς (μεταξύ άλλων: Münster Musikhochschule, ESTA Germany, ESTA Austria, Sibelius Academy Helsinki, Bundesakademie Trossingen, Hochschule für Musik Hans Eisler Berlin, USA - Jacobs School of Music in Bloomington, Boston String Academy). Επιπροσθέτως, διδάσκει Μουσική Δωματίου σε νέους μουσικούς και πραγματοποιεί masterclasses για νέους βιολιστές. Από το 2009 διδάσκει Παιδαγωγική του Βιολιού στη Sibelius Ακαδημία στο Ελσίνκι.

Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.