Δεν υπάρχουν άρθρα σε αυτήν την Κατηγορία. Ωστόσο, εάν εμφανίζονται υποκατηγορίες σε αυτήν τη σελίδα, μπορεί να περιέχουν άρθρα.

Υποκατηγορίες

Το περιοδικό Μουσικοπαιδαγωγικά είναι ετήσια επιστημονική έκδοση της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.). Τα άρθρα που δημοσιεύονται αφορούν σε πρωτότυπες έρευνες στο πεδίο της Μουσικής Παιδαγωγικής: μεθοδολογικές προσεγγίσεις, ιστορία και φιλοσοφία της μουσικής εκπαίδευσης, σχολική μουσική εκπαίδευση, διδασκαλία-εκμάθηση μουσικών οργάνων και γενικά ζητήματα για τη διδασκαλία-μάθηση της μουσικής σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και για όλες τις ηλικίες. Η έρευνα μπορεί να είναι ποιοτική, ποσοτική, βιβλιογραφική, έρευνα δράσης, εθνογραφική και ούτω καθεξής. Τα άρθρα είναι θεμιτό να αναπτύσσουν προβληματισμό ως προς τις εφαρμογές των ερευνητικών αποτελεσμάτων στη μουσική διδασκαλία και μάθηση. Διευθυντές σύνταξης του περιοδικού είναι η Ζωή Διονυσίου και ο Θεοχάρης Ράπτης. Την επιμέλεια της σελιδοποίησης έχει η Μίτσυ Ακογιούνογλου. Τα άρθρα προς δημοσίευση ακολουθούν τη διαδικασία αξιολόγησης μέσα από τυφλό σύστημα κριτών. Παρακαλούμε για την αποστολή άρθρων να συμβουλευτείτε τις οδηγίες.

Καταληκτική ημερομηνία αποστολής άρθρων για το επόμενο τεύχος 19 (2021): 1 Μαΐου 2021

Ηλεκτρονική διεύθυνση αποστολής άρθρων: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Η Μουσική Εκπαίδευση είναι ετήσιο περιοδικό της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.). Δημοσιεύει σχέδια μαθήματος, τραγούδια, προτάσεις και χρήσιμες ιδέες για την διδασκαλία της μουσικής στην τάξη. Κύριος στόχος του περιοδικού είναι να θέσει τις βάσεις για έναν χώρο δημιουργικής επικοινωνίας ανάμεσα στους Μουσικοπαιδαγωγούς κάθε μουσικής τάξης και βαθμίδας.

Επικεφαλής σύνταξης του περιοδικού είναι η Δήμητρα Κόνιαρη.

Μπορείτε να στείλετε άρθρα για το επόμενο τεύχος (2021) μέχρι τις 10 Απριλίου 2021. 

Διεύθυνση αποστολής άρθρων: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τα Νέα της Ε.Ε.Μ.Ε. εκδίδονται τρεις φορές το χρόνο (Ιανουάριο, Απρίλιο και Σεπτέμβριο) και έχουν ποικίλη ύλη. Περιέχουν ενημερωτικά θέματα για τις δραστηριότητες της Ένωσης και της Παγκόσμιας Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (ISME), άλλες σημαντικές μουσικοπαιδαγωγικές συναντήσεις (συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια) καθώς και σύντομα άρθρα πάνω σε ευρύτερα θέματα Μουσικής Παιδαγωγικής. Κύριος στόχος της έκδοσης είναι η ενημέρωση των μελών της Ένωσης πάνω στην ελληνική και παγκόσμια επικαιρότητα στο χώρο της Μουσικής Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης.