Το περιοδικό Μουσικοπαιδαγωγικά είναι ετήσια επιστημονική έκδοση της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.). Δέχεται προς δημοσίευση πρωτότυπα άρθρα που αφορούν σε μελέτες και έρευνες από το πεδίο της Μουσικής Παιδαγωγικής: μεθοδολογικές προσεγγίσεις, ιστορία και φιλοσοφία της μουσικής εκπαίδευσης, σχολική μουσική εκπαίδευση, διδασκαλία-εκμάθηση μουσικών οργάνων και γενικά ζητήματα για τη διδασκαλία-μάθηση της μουσικής σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και για όλες τις ηλικίες. Η έρευνα μπορεί να είναι ποιοτική, ποσοτική, βιβλιογραφική, έρευνα δράσης, εθνογραφική και ούτω καθεξής. Τα άρθρα είναι θεμιτό να αναπτύσσουν προβληματισμό ως προς τις εφαρμογές των ερευνητικών αποτελεσμάτων στη μουσική διδασκαλία και μάθηση. Τα άρθρα μπορούν να υποβάλλονται είτε στην ελληνική είτε στην αγγλική γλώσσα και κάθε άρθρο που υποβάλλεται στο περιοδικό αποστέλλεται για τυφλή κρίση από κριτές οι οποίοι είναι ειδικοί στη θεματική του άρθρου. 

Επιστημονικοί επιμελητές και διευθυντές σύνταξης: Ζωή Διονυσίου και Θεοχάρης Ράπτης. Την επιμέλεια της σελιδοποίησης έχει η Μίτσυ Ακογιούνογλου

Οδηγίες για την αποστολή άρθρων στα ελληνικά: pdfΟδηγιες_προς_συγγραφεις.pdf 

Authors guidelines: pdfAuthors_Guidlines.pdf

Καταληκτική ημερομηνία αποστολής άρθρων για το επόμενο τεύχος 22 (2024): 31 Mαΐου 2024

Ηλεκτρονική διεύθυνση αποστολής άρθρων: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.