Ειδική έκδοση του περιοδικού «ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», αφιερωμένη στη διδακτική των Εγχόρδων Οργάνων-Τεύχος 32 (2022)

 

Παραταση Ειδικης εκδοσης του περιοδικου ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΗ Μουσική Εκπαίδευση είναι ετήσιο περιοδικό της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.) και δημοσιεύει σχέδια μαθημάτων, τραγούδια, προτάσεις και χρήσιμες ιδέες για την διδασκαλία της μουσικής στην τάξη. Το τεύχος 32 (2022) θα είναι αφιερωμένο στη Διδακτική των Εγχόρδων Μουσικών Οργάνων. Μπορεί να περιλαμβάνει καλές πρακτικές, σχέδια μαθημάτων, πρωτότυπο διδακτικό υλικό για το μάθημα κ.ο.κ. 

Αρχισυνταξία: Δήμητρα Κόνιαρη, Μαίη Κοκκίδου

Συντακτική Ομάδα: Ζέρβα Όλγα, Τσίγκα Χριστίνα, Μπαχτσεβανίδης Δημήτρης, Τσακίρογλου Χρήστος

Προθεσμία Υποβολής Άρθρων: Παράταση έως 10 Οκτωβρίου

 

Οδηγίες: Τα άρθρα προς δημοσίευση πρέπει να είναι πρωτότυπα, γραμμένα στην ελληνική γλώσσα, να μην υπερβαίνουν τις 3.500 λέξεις και να συνοδεύονται από τον τίτλο του άρθρου στα ελληνικά και τα αγγλικά, περίληψη στα ελληνικά και στα αγγλικά (μέχρι 250 λέξεις η κάθε μία), 4-5 λέξεις κλειδιά στα ελληνικά και στα αγγλικά (keywords) και από σύντομο βιογραφικό του συγγραφέα (των συγγραφέων) στα ελληνικά και στα αγγλικά (μέχρι 150 λέξεις το καθένα).

Τα σχήματα, οι παρτιτούρες και οι πίνακες μπορούν για τις ανάγκες της διαδικασίας ελέγχου να βρίσκονται ενσωματωμένα στο κείμενο. Για τη δημοσίευση του άρθρου πρέπει να αποστέλλονται ως αρχεία γραφικών σε μορφή jpg ή tiff ανάλυσης τουλάχιστον 300 dpi. 

Η βιβλιογραφία γράφεται αλφαβητικά σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο της American Psychological Association (APA, 7th edition). Μπορείτε να συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα της APA για περισσότερες πληροφορίες (http://www.apastyle.org). 

Η πρώτη σελίδα του κειμένου πρέπει να περιλαμβάνει τις εξής πληροφορίες: τίτλος άρθρου στα ελληνικά και στα αγγλικά, όνομα συγγραφέα στα ελληνικά και με λατινικούς χαρακτήρες, θέση και συνδεδεμένο εκπαιδευτικό/ερευνητικό ίδρυμα, διεύθυνση, τηλέφωνο και email του συγγραφέα. Στην περίπτωση περισσότερων του ενός συγγραφέα, πρέπει να αναφέρεται ο υπεύθυνος επικοινωνίας του άρθρου.

 

Το αρχείο του άρθρου έχει τίτλο: επίθετο πρώτου συγγραφέα.docx και αποστέλλεται ως συνημμένο αρχείο κειμένου (Word Document Format docx) στο mail της Ομάδας Εργασίας της Ε.Ε.Μ.Ε. για τη Διδακτική των Εγχόρδων: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.