Αφισα - ψηφιακα μουσικα παιχνιδια musappsΗ Επιτροπή της Ε.Ε.Μ.Ε. για τα Μουσικά Σχολεία κάθε χρόνο τέτοια περίοδο στηρίζει τους/τις νέους/νέες υποψήφιους/ες για τα Μουσικά Σχολεία της χώρας διοργανώνοντας δράσεις και ενημερωτικές συναντήσεις. Tην Τρίτη 6 Ιουνίου, 17:00 - 20:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν δύο ξεχωριστές διαδοχικές ωριαίες διαδικτυακές συναντήσεις των υποψηφίων μαθητών με τον Γιάννη Μυγδάνη, μέλος του ΔΣ της Ε.Ε.Μ.Ε. και σχεδιαστή των διαδικτυακών εφαρμογών MusApps βασισμένων στην αξιολόγηση των μουσικών ικανοτήτων που απαιτούνται για την εισαγωγή στα Μουσικά Σχολεία.

Μπορείς να βοηθήσεις τον μουσικό εξωγήινο να βρει τα ρομπότ του και να επιστρέψει στον πλανήτη του; Τι θα έκανες αν ήσουν ο μόνος που θα μπορούσες να σώσεις τα μικρά αβοήθητα ψαράκια από την πεινασμένη μουσική μέδουσα; Θα καταφέρεις να παίξεις τους μυστικούς ινδιάνικους ρυθμούς και να γίνεις μέλος της φυλής των Apache;
 
Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, θα χωριστούμε σε ομάδες και θα παίξουμε με τρία διαδικτυακά παιχνίδια που έχουν σχεδιαστεί και αναπτυχθεί από τον Γιάννη Μυγδάνη, ειδικά για την προετοιμασία των εξετάσεων εισαγωγής στα Μουσικά Γυμνάσια, τα οποία φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα της ΕΕΜΕ. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10 και 11 ετών, χωρίς να υπάρχει υποχρέωση συμμετοχής σε εξετάσεις εισαγωγής σε μουσικό σχολείο. Απαραίτητοι όροι συμμετοχής είναι η φαντασία, όρεξη για παιχνίδι και η συμπλήρωση της παρακάτω φόρμας! 
 
Στις 19:00 - 20:00, μέλη της Επιτροπής της Ε.Ε.Μ.Ε. για τα Μουσικά Σχολεία θα παρουσιάσουν τα υπό εξέταση θέματα με ποικίλα παραδείγματα, ώστε να ενημερωθούν οι γονείς για τη διαδικασία εισαγωγής στα Μουσικά Σχολεία της χώρας.
 
To εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί μέσα από την πλατφόρμα zoom. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη η συμπλήρωση της παρακάτω φόρμας για τη συμμετοχή των παιδιών και των γονέων:
Φόρμα εγγραφής: https://forms.gle/QWbw7RUyo37bpsMi7