2η Προσυνεδριακή Ημερίδα της Ε.Ε.Μ.Ε. Tel. Ioannina A3-poster-2018

 Η μουσική στη σχολική ζωή

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σας προσκαλούµε στη 2η Προσυνεδριακή Ηµερίδα του 8ου Συνεδρίου της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.), η οποία θα πραγµατοποιηθεί σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, στo Κτίριο του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στα Ιωάννινα.

Το θέµα της ημερίδας είναι: «Η μουσική στη σχολική ζωή» και πραγµατοποιείται στο πλαίσιο του 8ου Συνεδρίου της Ε.Ε.Μ.Ε. µε τίτλο «Μουσική Εκπαίδευση και Κοινωνία: νέες προκλήσεις, νέοι προσανατολισµοί» που θα γίνει στις 23-25 Νοεµβρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη.

Η Ημερίδα περιλαμβάνει εργαστήρια*, εισηγήσεις και στρογγυλή τράπεζα και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς μουσικής, νηπιαγωγούς, δασκάλους, φοιτητές και σε κάθε ενδιαφερόμενο. 

Οι εισηγητές της Ηµερίδας θα προσεγγίσουν µερικά από τα κεντρικά ερωτήµατα που θέτει προς συζήτηση και προβληµατισµό το 8ο Συνέδριο της Ε.Ε.Μ.Ε.: Ποιος ο ρόλος της μουσικής στη σχολική ζωή του μαθητή, μέσα και έξω από το σχολείο; Ποιοι είναι σήµερα οι µαθητές µας και ποιες οι εκπαιδευτικές τους ανάγκες σε σχέση µε τη µουσική; Πώς μπορούμε ως παιδαγωγοί να ανταποκριθούμε καλύτερα στις προκλήσεις μιας κοινωνίας που αλλάζει διαρκώς;  Και πώς μπορεί η μουσική εκπαίδευση να αποκτήσει νόημα για τα ίδια τα παιδιά;

Το Πρόγραμμα της Ημερίδας θα το βρείτε εδώ: Πρόγραμμα Ημερίδας

Ώρα: 9:30-17:30 (Ώρα προσέλευσης-εγγραφών: 9:30-10:00) 

Χώρος: Κτίριο Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Συμμετοχή: Φοιτητές και διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Δωρεάν

                    Μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. (οικονομικά τακτοποιημένα για το 2018): Δωρεάν - Μη μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε.: 8 ευρώ

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης και μουσικοπαιδαγωγικό υλικό από την Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση.

Για την καλύτερη προετοιμασία της Ημερίδας παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα:

https://goo.gl/forms/1LxZlGp5BSrzuIND2

 

* Στα εργαστήρια υπάρχει όριο συμμετεχόντων. Κάθε συμμετέχουσα/ων μπορεί να παρακολουθήσει μέχρι και δύο εργαστήρια. Οι δηλώσεις των εργαστηρίων θα γίνουν κατά την προσέλευση-εγγραφή στην Ημερίδα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.