ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ 8ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε.Μ.Ε.Afissa katheti

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή σας στο 8ο Συνέδριο της Ε.Ε.Μ.Ε. με τίτλο «Μουσική Εκπαίδευση και Κοινωνία: νέες προκλήσεις, νέες προοπτικές» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου 2018. Η δική σας συμμετοχή και προσπάθεια υπήρξε ο βασικός λόγος της επιτυχίας του Συνεδρίου και του υψηλού επιστημονικού του επιπέδου.

Μπορείτε να υποβάλετε το πλήρες κείμενο για δημοσίευση στα Πρακτικά του Συνεδρίου μέχρι και την 21η Ιανουαρίου 2019 στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Τα κείμενα θα υποβληθούν σε διαδικασία ανώνυμης κρίσης από δύο κριτές, μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, όπως έγινε και με την αξιολόγηση των εκτενών περιλήψεων του Συνεδρίου. Θα ενημερωθείτε για την αξιολόγηση των κριτών και τις πιθανές προτεινόμενες διορθώσεις μέχρι και τις 5 Μαρτίου 2019. Τα πρακτικά θα δημοσιευτούν ως e-book με ISBN, μετά από σελιδοποίηση.

Παρακαλούμε να ακολουθήσετε πιστά τις παρακάτω οδηγίεςγια τη συγγραφή και διαμόρφωση των κειμένων σας.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ

Το πλήρες κείμενο δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 3.500 λέξεις συμπεριλαμβανομένων της βιβλιογραφίας και τυχόν πινάκων, εικόνων, σχεδιαγραμμάτων και παραρτήματος. Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε υποσημειώσεις μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο. Η γραμματοσειρά των κειμένων είναι η Times New Roman, μέγεθος 12, σε πλήρη στοίχιση και μονό διάστιχο. Τα περιθώρια σελίδας πρέπει να είναι: άνω και κάτω: 2,54 εκατοστά, δεξιά και αριστερά: 3,18 εκατοστά. Η πρώτη παράγραφος γράφεται χωρίς εσοχή παραγράφου. Όλες οι επόμενες παράγραφοι να εμφανίζονται με εσοχή παραγράφου: 1,5 εκ. (=0.59 inches). Να μην αφήνετε διαστήματα ανάμεσα σε παραγράφους. Οι τίτλοι μουσικών έργων, βιβλίων, εφημερίδων, κινηματογραφικών ταινιών κ.ο.κ. θα πρέπει να εμφανίζονται σε πλάγια γραμματοσειρά. Μην αριθμήσετε τις σελίδες του κειμένου σας και μην χρησιμοποιήσετε κεφαλίδες ή υποσέλιδα.

Ο τίτλος της εισήγησης θα πρέπει να εμφανίζεται με έντονους χαρακτήρες, στο κέντρο της σελίδας, με πεζά γράμματα. Μετά, παρακάμπτοντας μια γραμμή, θα ακολουθεί το όνομα και το επίθετο του συγγραφέα, ενώ στην επόμενη σειρά θα πρέπει να αναγράφεται η ιδιότητα του συγγραφέα και ο φορέας απασχόλησής του. Στην επόμενη γραμμή θα αναγράφεται η ηλεκτρονική διεύθυνση του συγγραφέα. Ακολουθήστε αυτό το πρότυπο στην περίπτωση περισσότερων συγγραφέων. Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να έχουν κεντρική στοίχιση.

Μετά, αφήνοντας κενή μία γραμμή, γράφετε τη λέξη: Περίληψη (έντονοι χαρακτήρες, πεζά γράμματα, αριστερή στοίχιση). Στην επόμενη γραμμή, παρατίθεται η σύντομη περίληψη η οποία δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 150 λέξεις (πλάγιοι χαρακτήρες, μονό διάστιχο, πλήρη στοίχιση, χωρίς εσοχή).

Μετά, αφήνοντας κενή μια γραμμή, γράφετε: Λέξεις-κλειδιά (έντονοι χαρακτήρες, πεζά γράμματα). Οι λέξεις κλειδιά (4-6) θα παρατεθούν με πεζά γράμματα και με κόμμα ανάμεσα σε κάθε όρο. Ακολουθήστε τις ίδιες οδηγίες για την περίληψη (Αbstract) και τις λέξεις-κλειδιά (Κey-words) στην αγγλική γλώσσα, η οποία θα ακολουθήσει την ελληνική περίληψη και τις ελληνικές λέξεις-κλειδιά.

Οι τίτλοι των επιμέρους ενοτήτων πρέπει να εμφανίζονται με έντονους χαρακτήρες και πεζά γράμματα. Παρακαλούμε, μην αριθμείστε τις επιμέρους ενότητες και υποενότητες και μη χρησιμοποιήσετε κεφαλαία ούτε υπογράμμιση σε καμία περίπτωση. Αυτό ισχύει και για όλη την έκταση του κειμένου.

Οι παραπομπές στο κείμενο θα πρέπει να περιλαμβάνουν το επώνυμο του συγγραφέα, ένα κόμμα, και την ημερομηνία δημοσίευσης, όλο σε παρένθεση, π.χ., (Gibson, 2011) ή σε περίπτωση περισσότερων παραπομπών, άνω τελεία ανάμεσα στις παραπομπές. Στην περίπτωση παράθεσης αυτούσιου εδαφίου, βάζετε το απόσπασμα σε ελληνικά εισαγωγικά («...») και ακολουθεί σε παρένθεση η πηγή ως εξής: (Gibson, 2011, σελ. 607). Τα εδάφια από άλλες εργασίες που παρατίθενται αυτούσια εντός του κειμένου είναι καλό να μην υπερβαίνουν τις 40 λέξεις. Χρησιμοποιήστε μονά εισαγωγικά μόνο εντός κειμένου που παρατίθεται αυτούσιο μέσα σε διπλά εισαγωγικά («.... '...' ...»). Όλες οι παραπομπές εντός κειμένου θα πρέπει να εμφανίζονται στη βιβλιογραφία στο τέλος του κειμένου.

Η βιβλιογραφία παρατίθεται στο τέλος του κειμένου, σε Times New Roman, αριστερή στοίχηση και μέγεθος γραμματοσειράς 12. Πρέπει να περιλαμβάνει μόνο τις εργασίες που έχουν αναφερθεί στο κείμενο σε σύστημα APA 6th edition. Πληροφορίες για το APA style μπορείτε να βρείτε στα: http://www.apastyle.org/ ή http://www.apastyle.org/learn/tutorials/basics-tutorial.aspx

Οι εικόνες, οι πίνακες και τα σχεδιαγράμματα θα πρέπει να ενταχθούν στο κύριο σώμα του κειμένου, και όχι στο τέλος του. Οι τίτλοι αυτών πρέπει να αναγράφονται αμέσως μετά σε πλάγια γραμματοσειρά, Times New Roman, μέγεθος 11. Σας συστήνουμε οι εικόνες να είναι σε υψηλή ανάλυση και μπορούν να είναι ασπρόμαυρες ή έγχρωμες. Υπάρχει περίπτωση να σας ζητήσουμε να τις αποστείλετε σε ξεχωριστό αρχείο (.jpg).

Παρακαλούμε να αποφύγετε την υπερβολική χρήση εικόνων και σχεδιαγραμμάτων για να μην δυσχεραίνεται η χρήση της ηλεκτρονικής έκδοσης.

Στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του 8ου Συνεδρίου της Ε.Ε.Μ.Ε.

Θεοχάρης Ράπτης