? Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019: 11:00 - 17:00Θεοδωράκης 1
Ώρα προσέλευσης - εγγραφές: 10:30-11:00

? Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση, Ερμού 7 (3ος όροφος), Θεσσαλονίκη

Ο αγαπητός μας μαέστρος της Χορωδίας της Ε.Ε.Μ.Ε., Δημήτρης Θεοδωράκης, θα ανοίξει τον Κύκλο Εργαστηρίων Διεύθυνσης Χορωδίας 2019-2020 που οργανώνει η Ε.Ε.Μ.Ε., με ένα εργαστήριο 8 ωρών όπου θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην οργάνωση, διαχείριση και λειτουργία μιας σχολικής ή παιδικής/νεανικής χορωδίας, σύμφωνα με βασικές παιδαγωγικές αρχές. Βασικό ερώτημα του εργαστηρίου: πώς μπορούμε, εφαρμόζοντας τις σωστές χορωδιακές τεχνικές και αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες της χορωδίας, να πετύχουμε άρτιο ηχητικό και μουσικό αποτέλεσμα, με σωστό κούρδισμα, σωστή τοποθέτηση της φωνής και ωραίο ήχο, ενώ παράλληλα να κάνουμε ευχάριστη και δημιουργική την πρόβα μας;

Το εργαστήριο αποτελείται από τρία μέρη :
- Στοιχεία ανατομίας και φυσιολογίας της φωνής
- Παιδαγωγική της χορωδίας
- Βασικές αρχές διεύθυνσης - κινησιολογία

Το εργαστήριο απευθύνεται σε διευθυντές παιδικών και νεανικών χορωδιών, χορωδιών ωδείων και μουσικών εργαστηρίων καθώς και σε καθηγητές μουσικής Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να οργανώσουν μια χορωδία στο σχολείο τους. Θα ακολουθήσουν μέσα στο 2019-2020 άλλα 6 εργαστήρια με εισηγητές διακεκριμένους μαέστρους!

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
Δηλώσεις συμμετοχής/εγγραφές: https://forms.gle/zTaUYUwasmEMyM8v5

Συμμετοχή: 60 ευρώ
Μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε.: 40 ευρώ
Μέλη της Χορωδίας της Ε.Ε.Μ.Ε.: 25 ευρώ

Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σας περιμένουμε!