Αγαπητοί φίλοι και μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε.,

μετά τη σχετική υπουργική απόφαση, η βιβλιοθήκη και τα γραφεία της Ε.Ε.Μ.Ε. θα μείνουν κλειστά. Γι αυτόν τον λόγο αναβάλλονται οι δια ζώσης δράσεις της Ε.Ε.Μ.Ε., όπως οι πρόβες της Χορωδίας της Ε.Ε.Μ.Ε., και όλες οι δια ζώσης εκπαιδευτικές και μουσικοπαιδαγωγικές συναντήσεις. Στο εντωμεταξύ... σάς προσκαλούμε να περιηγηθείτε στη σελίδα της Ε.Ε.Μ.Ε. και να απολαύσετε: 

(α) Περιλήψεις άρθρων από το περιοδικό Μουσική Εκπαίδευση και περιλήψεις άρθρων και άρθρα παλαιότερων τευχών του περιοδικού Μουσικοπαιδαγωγικά.

(β) Πρακτικά παλαιότερων Συνεδρίων της Ε.Ε.Μ.Ε.: 8ο Συνέδριο της Ε.Ε.Μ.Ε. (2018)7ο Συνέδριο της Ε.Ε.Μ.Ε. (2015)6ο Συνέδριο της Ε.Ε.Μ.Ε. (2009)5ο Συνέδριο της Ε.Ε.Μ.Ε. (2007)4ο Συνέδριο της Ε.Ε.Μ.Ε. (2005).

(γ) Σχεδιαγράμματα μαθημάτων, υλικό των διαδικτυακών συναντήσεων: (α) Μίτσυ Ακογιούνογλου: Το εξ αποστάσεως μάθημα της μουσικής στο Δημοτικό (β) Σμαρώ Χρυσοστόμου: Ψηφιακό σχολείο, ψηφιακό περιεχόμενο και η αξιοποίησή τους (γ) 1η Διαδικτυακή Συνάντηση: Η σκυτάλη στους εκπαιδευτικούς μουσικής, (δ) 2η Διαδικτυακή Συνάντηση: Η σκυτάλη στους εκπαιδευτικούς μουσικής, (ε) 3η Διαδικτυακή Συνάντηση: Η σκυτάλη στους εκπαιδευτικούς μουσικής, (στ) 4η Διαδικτυακή Συνάντηση: Είμαστε στον αέρα!, (ζ) Διαδικτυακή Ημερίδα Ε.Ε.Μ.Ε.: Επιστροφή στο Σχολείο 2020-2021 # The coronavirus challenge. 3-10-2020, (η) 21-11-2020: Μαθαίνοντας και κάνοντας μουσική με ήχους με την πλατφόρμα EARS2, (θ) 05-12-2020: Χριστουγεννιάτικες μουσικές δραστηριότητες με τις διαδικτυακές εφαρμογές Chrome Music Lab, Groove Pizza & Synth4kids, (ι) 17-04-2021: Μουσικά Σχολεία: ο ρόλος τους στην κοινωνία και τη δημόσια μουσική εκπαίδευση της Ελλάδας. (ια) 24-04-2021: Μέσα και τεχνικές ηχογράφησης και δημιουργίας βίντεο

(δ) Πληροφορίες για τις εκδόσεις της Ε.Ε.Μ.Ε. Μπορείτε να τις παραγγείλετε και να έρθουν με αντικαταβολή στη διεύθυνσή σας.

(ε) Το βιβλίο της Μαίης Κοκκίδου "From kindergarten to early adulthood – Findings from a longitudinal study" που κυκλοφόρησε το 2017 σε επιμέλεια της Ε.Ε.Μ.Ε. και μπορείτε να το κατεβάσετε ελεύθερα. 

(στ) Την αγγλική εκδοχή του βιβλίου των Ratliff, Ν. Μ., & Bazmadelis, Α. Directory of Music Libraries and Collections in Greece που κυκλοφόρησε το 2017 σε επιμέλεια της Ε.Ε.Μ.Ε. και μπορείτε να το κατεβάσετε ελεύθερα.

(ζ) Όψεις και απόψεις για τη μουσική εκπαίδευση στα σχολεία μετά την (έναρξη της) πανδημία(ς)Perspectives for music education in schools after the pandemic (2021) - EAS. Στo πλαίσιo των δράσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μουσική στα Σχολεία (European Association for Music in Schools-EAS), τo Δίκτυο Καθηγητών Μουσικής μελών της ένωσης δημοσίευσε εναν συλλογικό τόμο με τον τίτλο “Όψεις και απόψεις για τη μουσική εκπαίδευση στα σχολεία μετά την (έναρξη της) πανδημία(ς)” με μελέτες και κείμενα πάνω σε θέματα που αφορούν στη διδασκαλία της Μουσικής στα Σχολεία κατά την περίοδο της πανδημίας της Covid-19. Βλέπε περισσότερα εδώ.

Και φυσικά θα μας βρείτε στο FB στα προφίλ: Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση και Φίλοι της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.) και στο Instagram: greeksocietyformusiceducation

Είμαστε περήφανοι που μοιραζόμαστε μαζί σας το όραμα της Ε.Ε.Μ.Ε. για την προώθηση και τη στήριξη της μουσικής εκπαίδευσης για όλους στην Ελλάδα. Τα μέλη του Δ.Σ. θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να συνεχίσει η Ε.Ε.Μ.Ε. το εκπαιδευτικό και μουσικοπαιδαγωγικό της έργο και ευχόμαστε, με το που θα επιτραπούν ξανά οι διά ζώσης συναντήσεις, να τα πούμε όλοι και από κοντά στην επόμενη δράση της Ε.Ε.Μ.Ε.! 

Μέχρι τότε... να είστε καλά και δημιουργικά, με υγεία και όμορφη μουσική!

Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ε.Μ.Ε. (2018-2020)